Hier allebei een rekening alleen op die van mij komt niet veel binnen (ben huismoeder) Maar rekeningen zijn van ons allebei. Doen alles samen enz
Wij hebben een gezamenlijke rekening, en daarnaast heb ik nog een eigen rekening. Op deze eigen rekening komt de kindertoeslag binnen en wordt veelal gebruikt voor "extra" dingen. Het is de bedoeling dat ik deze rekening ga opzeggen, maar dat is er nog altijd niet van gekomen. Al het overige geld komt trouwens op de gezamenlijke rekening binnen.
Wij hebben eigen rekeningen maar betalen alles samen (of dat wil zeggen op het moment betaald man alles).
Wij hebben twee rekeningen. Op de een word zijn loon gestort en daar worden alle vaste lasten van betaald en op de andere word mijn loon gestort en daar worden boodschappen van gedaan, gespaard en leuke dingen. Hier dus ook geen jou en mijn geld. Vind dat ook niet horen i een huwelijk.
wat ik me afvraag bij mensen met eigen rekeningen en spaarrekeningen, hoe doen jullie dat met kosten voor de kinderen? bv het deel van de vakantie ofzo? Beide dan de helft ofzo? Overigens lees ik hier over het gevoel hebben te moeten overleggen maar dat hebben wij niet. We kopen eigenlijk gewoon wat we willen tenzij het echt heel duur is (1000 euro of meer) Ik kan me voorstellen als je iedere uitgave voor jezelf moet overleggen dat t fijn is je eigen "zakgeld" te hebben
wij ehbben allebei onze eigen rek nog, en een gezamenlijke rek...waar we ALLES op storten. mss btj omslachtig haha...sommige dignen gaan automatisch van onze rek, en we willen liever alles zelf betalen...dus vandara nog op dez emaneir
Met dingen als vakantie kijken we wie het meeste geld op z'n rekening heeft staan ervoor. En zoonlief is met zijn leeftijd tot nu toe altijd gratis geweest. Als we iets groters kopen overleggen we sowieso wel, omdat het toch gezamelijk geld is ons inziens
Wij betalen ook alles van de gezamenlijke en stroten door van onze eiegn rekening. Stamt nog uit de tijd van ben hur, maar ben niet anders gewend. Ik neem ook weleens het pasje van manlief mee en andersom ( al gebeurd dat echt zelden, want ik heb niet zoveel....)
Wij hebben een gezamenlijke betaalrekening en een gezamenlijke spaarrekening. In het begin hadden we alles nog apart, maar dat vond ik zo'n gedoe (ik ben thuis de minister van financiën dus toen alles omgezet naar gezamenlijk. Voor ons werkt dit prima. Grotere aankopen overleggen we even, verder zijn wij niet zo krampachtig wat betreft geld, dus we hebben er eigenlijk nooit gedoe over.
Ik vind het zo raar dat bij de dames bij wie al het geld gezamelijk is, gedacht wordt dat wanneer een stel allebei de eigen rekening aanhoudt én er een gezamelijke rekening is, dat dan alles gescheiden is of er door ieder de helft wordt betaald.... Je kunt toch gewoon zorgen dat voor gezamelijke uitgaven (huishouden, vaste lasten, vakanties, kinderen) genoeg in de gezamelijke pot gestort wordt? Je hebt dus een deel van het geld samen, maar ook nog een deel zelf. Voor mij is dat deel van mezelf gewoon een stukje vrijheid; al vergok ik alles in het casino, ik ben alleen mezelf verantwoording schuldig!
Niet vervelend bedoelt, maar bij ons werken 2 rekeningen juist hel goed. Ik doe overigens alle acties qua betalingen, mijn man kijkt er nooit op. Ik communiceer naar hem toe hoeveel er nog op zijn rekening staat en mijn geld is dus over. Gaan we op vakantie, dan halen we daar gewoon geld vandaan waar het op staat. Mijn man wil binnenkort motorrijlessen nemen, hij krijgt een leuk bedragje terug van de belasting, ik ook. Het is dan niet zijn geld dat daar naartoe gaat, maar ons geld. Ik ga van de zomer een bakfiets kopen en dat is ook gewoon ons geld. Van welke rekening het komt maakt niet uit. We betalen met de rekening waar geld op staat Het werkt voor ons zo omdat er op deze manier altijd geld overblijft, mijn rekening gaan we pas in nood gebruiken. En dat geeft gewoon een fijn gevoel, dat als zijn rekening leeg is aan het eind van de maand, de mijne er nog is. En alles op 1 hoop? dan heb ik gevoelsmatig minder overzicht. Maar als er schoenen voor de kinderen gekocht worden en dat is bijv. van de kinderbijslag die op MIJN rekening binnenkomt, is dat dus niet 'MIJN' geld, maar ons geld.
Hier 2 aparte rekeningen maar het geld wat bij beide binnenkomt is gewoon van ons samen. We sparen wel samen op een spaarrekening.
Wij hebben tezamen 6 rekeningen. Ieder afzonderlijk een betaal- en spaarrekening en een gezamenlijke betaal- en spaarrekening. We storten allebei maandelijks een bepaald bedrag op de gezamenlijke betaalrekening waarvan we dan alle gezamenlijke dingen betalen (hypotheek, verzekering, boodschappen, benzine) en af en toe proberen we ook nog wat te sparen. Op de persoonlijke rekeningen worden salarissen gestort en deze worden gebruikt voor kleding, persoonlijke cadeautjes (aan elkaar bijvoorbeeld) en ziektekostenverzekering.
Hihi, hier hetzelfde! 1 gezamenlijke betaalrekening en gezamenlijke spaarrekeningen. Lees hier wat mensen die het idee hebben te moeten overleggen met hun partner voordat ze wat kopen. Dat is hier totaal niet aan de orde. We kopen gewoon wat we willen tenzij het grote aankopen zijn. Dat overleggen we. Gaat hier prima, nooit gedoe over geld.
Zo simpel zien wij het ook en toch hebben we naast een gezamenlijke rekening, waar wij ieder ons deel op storten om de gezamenlijke verantwoordelijkheden te delen, ieder een eigen rekening. Simpel om nooit onenigheid te krijgen over persoonlijke uitgaven. Hij heeft een dure hobby, prima. Ik koop bijvoorbeeld veel merkkleding voor mezelf, zonder gezeur (hij geeft niks om kleding en koopt bijna nooit iets, alleen indien noodzakelijk). We betalen dat soort dingen dus van de eigen rekening. Dit werkt voor ons heel goed.
@mompelientje, even off topic hoor, maar wou toch even vragen of mijn pb's wel binnenkomen. had een paar vraagjes, en misschien kun je niet helpen of weet je het niet, maar vond het jammer dat ik nog geen reactie terug had. ook als je niet kunt/wilt helpen, dan zou ik dat graag horen. thanx alvast!
wij hebben en/of rekening. alles gaat daar af en komt daar op, behalve kinderbijslag. Die komt op mijn oude rekening, en gaat vandaar naar spaarrekening van dochter (ivm andere bank )