Ik had vanmiddag weer zo'n bui om lekker een taartje te maken, en dat heb ik gedaan, wat vinden jullie ? Bekijk bijlage 218621
wat krijgen jullie de taarten toch mooi strak ! heb er 2 gemaakt nu, de smaak is heerlijk, maar het strak krijgen... je ziet bij mijn taarten nog best wel bubbels om het zo maar te noemen
Ik wil cupcakes gaan maken voor mijn moeder, bekleed met fondant. Ik denk dat ze ze niet gaat opeten maar ze neer wil zetten in de keuken. Kan dat of gaat het al gauw schimmelen?
Leuke taartjes weer!! @darlagirl is dat je eerste taartje? Ik vind hem in ieder geval erg leuk @sweetheart, ik heb geen idee hoe lang je zoiets kan bewaren, wel lang. Want er zit natuurlijk veel suiker in he. Je moet het na een tijdje alleen niet meer op gaan eten. Er worden ook dummies gemaakt met fondant (volgens mij) en die staan ook soms wel jaren. Ik ben ook weer eens aan het bakken geslagen na bijna een half jaar niks gebakken te hebben. Heb gisteren al wat voorwerk gedaan, zo het bescuit bakken en dan bekleden (wat ik altijd het leukste vind) Heb ook nog even een vraagje, ik zie vaak dat mensen bakpapier gebruiken om de taart op te hogen, maar bij mij lukt dat maar niet. Hij wordt niet hoog genoeg. Waar kan dat aanliggen?
Ik heb altijd cupcakes over en die laat ik op mn standaard staan,,,ze worden knoerhard maar geen schimmel gezien en een paar staan er al een jaar
@buffy: dank je wel! Gewoon laten staan kan dus wel een tijd. Mooi! Over het bakpapier: daar weet ik helaas niets van... succes!
taart ophogen met bakpapier betekend dat je ze randen van de bakvorm bekleed met omgoogstaand bakpapier let wel even op dat het begin/eind elkaar overlappen anders loopt je beslag er uit. zo kan je meer beslag in je bakvorm doen en is wel je baktijd wat langer. sier cupcaks worden ook wel eens gemaakt van cupcake bakvormpjes gevuld met gips of dat groene steekschuim en dan gewoon fondant of marsepein gebruiken dit kan je zeker 9 maanden laten staan en als het niet in contact komt met vocht blijft dit nog veel langer mooi!
Ja ik weet wel hoe het moet maar het werkt bij mij niet...Ik heb het nu maar even niet gedaan, maar de vorige keer werd hij dus niet hoog ook al had ik dat bakpapier erom gedaan...
zachtjes je oven tempratuur op laten lopen schijnt ook te werken...duurt mij alleen veel te lang haha
Thnx voor de tips, ik weet niet of meer beslag uit maakt.. Volgende keer maar proberen. Ff snel taartje gemaakt Ben benieuwd wat jullie vinden.
Buffy als je iets meer ei erin doet dan word hij ook hoger en idd iets meer beslag ik doe voor een 20 cm het beslag van een 25 als ik een echt hoge taart wil hebben
Lief taartje! Tip voor als je nog eens een regenboog maakt: gewoon van alle kleuren gelijke 'linten' recht afsnijden, dan kun je ze op de taart zelf wel gebogen neerleggen en wordt je refenboog dus wat netter, (want denk dat dat je kritiekpuntje was? Kan verder namelijk eigenlijk niks fouts ontdekken ).
Als je decoraties vooraf wilt maken, hoef je ze niet in te vriezen, maar gewoon in een bakje met dekseltje op kamertemp bewaren. Invriezen geeft alleen maar het risico dat je decoraties door zweten lelijk worden...