Dames, ik heb even een vraag aan de mamma's onder ons. Ik heb vandaag mijn flessen voor de eerste keer uitgekookt in een pan kokend water... precies zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing. Nu waren de flessen enigszins wit aangeslagen na het koken. overigens kreeg ik dit er vrijwel helemaal weer af, maar is dit normaal of is dit toch een teken dat er te veel kalk in het water zit??? stel je hebt veel kalk in het water krijg je dan het zelfde probleem ook met een magnetron sterilisator of niet?? er moet toch immers ook water in die sterilisator... hoop dat jullie mij even op weg kunnen helpen... Liefs Chelleke
Ik weet niet of het op teveel kalk duid maar het kan best dat de flessen wat uitslaan van het uitkoken. Dat staat vaak ook in de gebruiksaanwijzing. Toen ik de eerste weken de flessen nog uitkookte gooide ik er een klein scheutje azijn bij en dan had ik er geen last van. Nu gebruik ik de magnetronsterilisator en dan draai ik die eens in de zoveel tijd met water en een scheutje azijn. (zonder flessen etc erin) (Bij mij komt er eens in de zoveel tijd wat kalk aanslag in dat rooster van de sterilisator)
Geen idee of het kalk is, maar na uitkoken doe ik de flessen altijd nog in een handsopje voor de frisheid. Beetje gekke gewoonte misschien bedenk ik me nu hahaha
Dames allemaal heel erg bedankt voor jullie reactie... ik dacht natuurlijk dat azijn niet mocht hahaha, maar das dus geen probleem... Gaan we dat doen
Misschien een domme vraag, maar het uitkoken is toch om ze zoveel mogelijk steriel en zeepsmaakvrij te maken? Dan "verknoei" je toch alles weer met een sopje? Of zie ik dat verkeerd?