Sweetmarije, trek er een week voor uit, maar er een mooi verhaal bij (spenen zijn voor baby's, grote jongens gaan naar bed met een mooie knuffel) en gooi hem ritueel in de prullenbak. Je hebt even een dag of 3 nodig, maar dan ben je er vanaf. Ik ben echt zooo blij dat wij dat voor haar eerste verjaardag hebben gedaan (dan zonder ritueel, maar wel met een paar vrije dagen) en daarna nooit meer gezeur dat we die speen kwijt waren, of vergeten, en ze heeft er ook nooit meer moeite mee gehad. Tip om te leren drinken: 360 Graden Beker | Baby Product van het Jaar Werkt als een tierelier! Helemaal 100% antilek is het niet, maar een stuk minder gekledder als met een open beker. En zo leren ze het wel! Wij deden ook oefenen in bad, ook heel handig!
nou geloof het of niet, maar hij is vandaag zonder speen op bed gegaan hij is nog steeds aan het spoken maar heeft nog niet naar zn speen gevraagd. dit kwam trouwens niet eens door dat ik hier reageerde maar vriendlief zei voor de grap; alleen je knuffel mee naar boven vanavond! en hij accepteerde het, voor het eerst, gewoon! ons eetschema is trouwens: ontbijt een bord gewone pap (enige wat gegarandeerd er in gaat) rond 10 uur op psz (2x per week) cracker en fruit maar zoonlief vertikt het om fruit te eten thuis een paar chippies (van organix, zijn dus eigenlijk gedroogde wortelchips en niet zo slecht voor ze als normale chips) of soepstengel 12-1 uur 1 broodje en beker limonade (meer water dan smaak) 3 uur soepstengel met kaasdipje oid of niks, hangt er net vanaf waar we zijn en wat we doen avondeten; zeer weinig, met moeite een paar happen en daarna nog een bakje vla of yoghurt Als hij een slechte dag heeft en niks eet, krijgt ie een calorieshake, voorgeschreven door de huisarts. deze moet hij eigenlijk elke dag maar hij is inmiddels wat meer gaan eten. dit ivm hartafwijking en operaties in het vooruitzicht, waardoor hij niet mag afvallen en juist aan moet komen... oh en hij weegt trouwens 13.6kg en is 94cm. hij zit precies op het middelste lijntje in zijn groeiboekje, maar dat is hier in engeland wel anders want gemiddeld zijn de kinderen hier kleiner
Wat is hier veel te weinig aan, is toch prima? Eva eet iets meer boterhammen en avondeten, maar al zou ze minder eten, zou ik het ook prima vinden, het is echt niet te weinig hoor!
Hier ons schema: Ontbijt: boterham en melk (Eva drinkt een paar slokjes, Lisa een halve beker), als ze geen melk meer willen nog wat appelsap Tussendoor: fruit, 1 a 2 stuks (peer, kiwi, appels, banaan, druiven, mandarijn. Eva lust vooral peer, appel en banaan, Lisa eet alles), appelsap Lunch: 2 soms 3 boterhammen, pakje yoki of chocomel (samen delen) Tussendoor: iets van liga, ontbijtkoek, eierkoek (samen delen), appelsap en soms limonade Avondeten: redelijk tot goed, Lisa eet bijna altijd goed, Eva eet redelijk en soms helemaal niet. Toetje: vla, danoontje, yoghurt, brie en soms een chocoladetoetje. Meestal eet Eva brie en Lisa vla. Als Eva thuis is als Lisa slaapt mag ze een snoepje.
Hoi meiden, Even een vraagje; Batuhan heeft een ontwikkelings achterstand. İs dus nog heel erg jong voor zijn leeftijd. Als hij bijv niet meer wilt eten kan hij dit wel aangeven door met zijn hoofd weg te draaien als ik met een lepeltje ofzo kom. Maar dat hij honger of dorst heeft kan hij niet aangeven ik merk het wel aan een aantal bewegingen etc wat hij doet. Maar meestal heeft hij dan al een tijd flinke honger. (pfff tranen rollen weer over mijn wangen. Vind het erg moeilijk voor onze kanjer) Maar kunnen jullie even kijken of hij "voldoende" eten en drinken krijgt. 09:00 1 bruine boterham zonder korstjes met beleg kaas of smeerbare dingen. Met een beker melk met een beetje honing erdoor. Of als hij geen boterham wilt een bord pap of muesli 11:00 1 soms 2 stuks fruit bijv een banaan en kiwi. En een paar slokken water of roosvice, appelsap of ander drinken Hij heeft nu ook nog eens de ziekte van pfeiffer dus is heel erg moe en slaapt door de pfeiffer nu in de middag ook lang. 11:30 of 12:00 gaat hij nu dus naar bed tot ongeveer 14:30 of 15:00 15:00 eet hij 1 boterham met beleg. Of soms pap of muesli als hij dat s'ochtends niet heeft gehad. Tussendoor een pakje drinken waar hij af en toe een slokje van neemt met bijv een koekje of weer wat fruit als hij dat wilt. Maar meestal blijft het bij wat drinken 18:30 avond eten. Hij eet met de pot mee. Meestal 1 opscheplepel. Tot hij aangeeft dat hij niet meer wilt. Met water erbij Soms als hij bijv in de avond erg slecht eet geeft ik hem voor het slapen gaan nog een beker warme melk
Ze eet misschien weinig qua hoeveelheid, maar krijgt wel veel kilocalorieën binnen. Al die sapjes en zeker chocomelk bevatten heel veel suikers. Ik vind het niet gek dat je dan weinig ander/avondeten meer wil. Gewoon 300cc melk en verder water, thee en flink aangelengd diksap of vers sap geven.
@mamavanBatuhan: klinkt helemaal goed! Batuhan beweegt niet zoveel? En slaapt veel, dus wat hij eet is voldoende en het is ook gezond vind ik.
Robyn eet: Ontbijt: verschillend; 2 bruine broodjes met dun beleg(kan vanalles zijn) 3 beschuitjes met beleg, of Yoghurt met cruesli Tussendoor: 2 stukken fruit (soms 1) Lunch: Wisselend net als het ontbijt, zelfde hoeveelheden, maar als ze 'smorgens Yoghurt eet eet ze dat nu niet. T: bakje komkommer, stuk fruit. soms op zondag een klein beetje chips. soms een snoepje Avond: aardappel eet ze bijna nooit, verder eet ze altijd groente en vlees en krijgt ze een (klein) toetje (vla ofzo) Na het avondeten krijgt ze soms nog een snoepje (als wij koffie drinken en een koekje nemen.
Mijn zoontje is een hele slecht avondeter, altijd al geweest. Hij eet op een dag: - 's ochtends een boterham met pindakaas en een beker melk - 2 stuks fruit, eigenlijk lust hij alles wel qua fruit - als lunch, 2 boterhammen met een beker melk,1 met zoet en 1 met gezond/hartig - avondeten niks of een paar hapjes vlees, wel een bakje gewone yoghurt met een scheutje roosvice als toetje - drinken, ik denk 3 tot 4 bekers (ongeveer 200cc per beker) met roosvice of koude thee zonder suiker. Met het avondeten scheppen we voor hem op wat wij ook eten maar hij zet zet zijn bordje aan de kant en zegt 'lust ik niet' of 'ik wil niet eten'. Hij probeert het niet eens! Frustrerend hoor en dat al vanaf dat hij ongeveer 11 maanden oud is en met ons de pot mee ging eten. Hij krijgt niks anders en gaat dus heel vaak zonder avondeten naar bed. Ik kan me niet herinneren wanneer hij voor het laatste groente heeft gegeten.
Ik zie toch wel veel overeenkomst gelukkig. Schema van mijn zoontje (/ betekent of) O: 125 cc peutermelk/thee met honing, cracker met beleg/ontbijtkoek/boterham (heeft niet altijd trek in ontbijt) T: sapje/water, nijntje koekje/fruitreepje/liga/rijstwafel L: 1 a 2 boterhammen met beleg, vifit/gewone melk T: fruit/fruitzakje/shake van fruit in blender T: sapje/water, koekje/snoepjes als rozijntjes/ 2x in de week chipjes of tukkies A: aardappels met vlees en groente (eet hij goed)/ pasta of rijst (eet hij niet zo goed), toetje krijgt hij altijd (ik doe dat niet als beloning, dat hoort er gewoon bij en heeft hij nodig voor calcium) T: 125 cc peutermelk/thee/beker water
Mijn dochter (3,5)en zoon (2) eten ongeveer het volgende ontbijt tussen de o,5 en 1,5 boterham altijd 1 met zoet en 1 met hartig maak ik klaar. beker melk 10 fruit appel of banaan beker limonade 12 2 bruine boterhammen ook hier 1 met hartig en 1 met zoet. en een beker melk meestal eten ze 1,5boterham op. 15 soms fruit, soms een cracker met smeerkaas, ontbijtkoek beker limonade. 18 beide weigeren warm eten , krijgen brood,ook hier 2 boterhammen 1 met zoet en 1 met hartig. Beker melk Overigens wat k mij afvraag waarom hebben kinderen >2jr nog ee fles met melk?
Mijn zoon; Rond 8 uur een grote glas (220 ml) halfvolle melk of optimel. Rond 10 uur twee x volkorenbrood met kaas, pindakaas of omelet. Rond 12 uur een stuk fruit. 14 uur nog een stuk fruit en yoghurt. Avondeten eet hij heel goed, hij is gek op vlees, rijst en pasta. Maar groente vind hij ook lekker. Voor het slapen rooibosthee met smoeltjes. Hij krijgt elke dag ook een paar suikervrije snoepjes.
Bij ons is er niet echt een heel vast schema maar ik ben er in ieder geval zeker van dat hij meer op krijgt als mij... Bij het opstaan 1 broodje of dubbele boterham met zoet beleg Uur of 10 als we zelf ontbijten stokbroodje meestal met zoet of kaas, hij vraagt en krijgt wel altijd het "gezonde beleg" los op het vuistje tijdens deze maaltijd. Uur of 12 meestal iets lekkers, koekje, kommetje chips, of los snoep maar hij vind die toast crackertjes net zo lekker als een zoet koekje dus deze neemt hij ook al eens, hij mag zelf kiezen wat hij op dat moment wil Uur of 5-6 avond eten, hij proeft op z'n minst alles en hij eet over het algemeen zijn bord goed leeg. Hij mag zelf "stop" zeggen bij het opscheppen en onze regel is alles wat je wilt dat er op je bord komt wordt ook opgegeten en wat je niet zo lekker vind proef je op z'n minst. Daarna meestal een toetje, ijs of pudding... iets in strekking Hij mag de hele dag in principe drinken wat hij wil maar gezonde drank gaat er bij hem écht niet in, zodra wij met 6 mnd begonnen met voeding naast de fles had hij de fles al heel vlug links laten liggen... Door de dag heen vraagt hij zelf om fruit, meestal een appel. We hebben hier thuis geen vaste tijd voor omdat hij het zelf heel graag eet en dus ook écht niet wil overslaan. In de zomer wil hij graag wat gevarieërder fruit eten. Ook nog tussendoor, niet op vaste tijden meer bij het langslopen van de koelkast vraagt hij om een stukje worst of kaas, deze krijgt hij dan meestal ook. Nu is hij 3,6 jaar oud, 104cm en 15,7 kilo Ik vraag me af waar hij het allemaal laat!
Kinderen van 3 gaan in nl. niet naar school. Maar het klinkt in mijn oren als "weekendritme" eigenlijk
Oh *proest* ik weet niet waar ik zat met mijn hoofd! Hier eet mijn zoontje gewoon met mij mee en ik ontbijt en lunch met cruesli en brood en niet met chips.