mogen harde rauwe melkkazen? overal andere informatie!

Discussion in 'Gezondheid' started by eef80, Feb 1, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. eef80

    eef80 Niet meer actief

    hallo meiden
    De plat gevraagde vraag maar ik kan gewoon nergens een eenduidig antwoord vinden! Rauwe melkkazen mogen niet. Maar er staat soms wel dat ze verwarm wel mogen. Op weer andere sites staat dat harde rauwe melkkazen wel weer mogen. Maar andere sites hebben het er alleen over dat rauwe melkkazen niet mogen maar nederlandse boerenkaas weer wel.
    Pfff, verwarrend!
    Ik heb kazen gehaald in de supermarkt om zelf kaaskrokketten te maken. Sta ik ze klaar te maken zie ik ineens dat de cruyere en de emmentaler beide van rauwe melk zijn gemaakt. Ik smelt de kazen wel eerst en daarna worden ze gefrituurd maar ik twijfel nu wel. Alles weggooien of mag ik het toch hebben?
     
  2. Lizzy14

    Lizzy14 Niet meer actief

    Hoi Eef,

    Waar je vanuit mag gaan is dat rauwmelkse kazen in de supermarkt verplicht dat op de verpakking hebben staan. Dat vergemakkelijkt het zoeken al weer een beetje.
    Eenmaal verwarmd is er geen gevaar meer.
    Zie ook deze link: Gezond eten tijdens de zwangerschap - zwanger

    Ik hoop dat dit je een beetje helpt! Enjoy!! :D
     
  3. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    In rauwe melk kan de listeria-bacterie zitten. De is gevaarlijk voor je ongeboren kind. De listeria-bacterie kan alleen overleven in een vochtige omgeving.

    - Zacht, rauwmelkse kazen kun je tijdens de zwangerschap dus beter laten staan.
    - Zachte, rauwmelkse kazen die je verhit (dus bijv. zoals jij zegt in de frituur, of in de oven op een pizza) kan je zonder problemen eten. Door de hitte gaat de bacterie doodt en vorm dus geen gevaar meer voor je kindje.
    - Harde, rauwmelkse kazen kun je ook prima eten. Door het gebrek aan vocht overleeft de listeria-bacterie niet in deze kaas.
     
  4. Rosao

    Rosao VIP lid

    Nov 3, 2007
    12,893
    1,390
    113
    Overigens is de kans dat er listeria in kaas zit onwijs, super, megaklein!

    Verder is de info die Amethist noemt ook waar ik altijd vanuit ben gegaan.
     
  5. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    dit dus;)
     
  6. eef80

    eef80 Niet meer actief

    Bedankt meiden voor jullie reactie!
    Ik eet vandaag dus kaaskroketten!
    Thanx
     
  7. Huismus

    Huismus Fanatiek lid

    Jan 5, 2009
    1,710
    0
    0
    Ped. Med.
    Zuid-Holland
    Lekker, geniet ervan! :)
     
  8. Beheer

    Beheer Administrator
    Staff Member

    Feb 11, 2005
    16,274
    2,976
    113
    Verplaatst naar 'gezondheid'.
     
  9. PBA

    PBA Bekend lid

    Feb 22, 2010
    711
    0
    16
    ooo, dus ik mag wel parmezaanse kaas? Ik liet deze altijd liggen maar ben gek op die kaas op de salade bijvoorbeeld
     
  10. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    Jul 10, 2008
    13,550
    526
    113
    Female
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Ja hoor mag je best hebben!
     
  11. Sparkling

    Sparkling Lid

    Jan 25, 2012
    22
    0
    0
    Ulft
    Handig om te weten! Vorige week had ik spaghetti gemaakt en ik pakte de parmezaanse kaas en zag ineens dat dat van rauwmelkse kaas is gemaakt. Ik heb nog even op internet gezocht maar de adviezen zijn inderdaad steeds anders. Ik durfde het dus niet aan en heb het maar zonder kaas gegeten. Maar als het wel mag doe ik dat er de volgende keer maar gewoon weer eroverheen, is toch lekkerder!
     

Share This Page