Bastogne-cake

Discussion in 'De lounge' started by Trisha1981, Jan 31, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Trisha1981

    Trisha1981 Bekend lid

    Feb 27, 2009
    841
    1
    0
    Eindhoven
    Ik ga nog even wachten tot ie afgekoeld is, dan smaakt ie net wat anders.
     
  2. juut26

    juut26 Fanatiek lid

    Apr 28, 2007
    4,862
    0
    0
    Roosendaal
    en? afgekoeld nog lekkerder?
     
  3. honeyy

    honeyy VIP lid

    Nov 5, 2008
    7,635
    44
    48
    verkoopster babyspeciaalzaak
    Ik heb hem nu in de oven staan! heb alleen een kant en klaar pak cake mix gebrukt + half pak koeken .. ;) beetje lui vandaag! :D hij ruikt heerlijk!
     
  4. Aleida

    Aleida Fanatiek lid

    Sep 9, 2007
    1,322
    0
    0
    verpleegkundige
    in de buurt van Groningen
    Heb net ff mijn man een WhatsAppje gestuurd of hij straks nog ff langs de winkel kan voor de ingrediënten. Ik krijg nu al trek in een plakje! ;)
     
  5. juut26

    juut26 Fanatiek lid

    Apr 28, 2007
    4,862
    0
    0
    Roosendaal
    honeyy en?en?
     
  6. LittleMonsters

    LittleMonsters Niet meer actief

    Ik ben ook benieuwt !!!!!
     
  7. Sophy

    Sophy VIP lid

    Aug 28, 2011
    5,879
    2,881
    113
    Noord-Holland
    en hoe smaakt hij afgekoeld?
    ik ga morgen de bastogne bodem gebruiken met vulling banaan-custard :)
     
  8. Bob1981

    Bob1981 Fanatiek lid

    Mar 7, 2011
    2,253
    26
    48
    Female
    Het is nog heel vroeg maar op een of andere manier krijg ik ineens spontaan zin in bastogne cake :D
     
  9. klein hummeltje

    klein hummeltje Bekend lid

    Oct 10, 2010
    528
    0
    0
    Brabant
    Manlief is nu om bastognekoeken, dan kan het weekend beginnen!!!!
     
  10. sunshine1976

    sunshine1976 Fanatiek lid

    Sep 14, 2009
    1,131
    0
    0
    NULL
    NULL
    Haha ik denk dat de supermarkten goede zaken doen rondom de bastognenkoeken. Mijn bastognecake staat nu in de oven! Ben benieuwd want ik had suiker te weinig en heb het aangevuld met vanillesuiker en basterdsuiker.... Wilde niet naar buiten....
     
  11. maja82

    maja82 VIP lid

    Jan 30, 2007
    15,508
    1
    0
    OMG:$ Recept plieeeess?:D
     
  12. Aleida

    Aleida Fanatiek lid

    Sep 9, 2007
    1,322
    0
    0
    verpleegkundige
    in de buurt van Groningen
    De bastogne cake is goedgekeurd hierzo!!
    Heb er een half pak in verkruimeld. Grove stukken dus.
    Erg lekker!!
     
  13. Sophy

    Sophy VIP lid

    Aug 28, 2011
    5,879
    2,881
    113
    Noord-Holland
    Haha ik moet stiekem wel lachen :D Komt 'ie:

    Bananen-custard taart
    Ingredienten:
    Bodem:
    1 pak bastogne
    60 gram boter

    Vulling:
    1 envelopje saffraan (heb ik bij de AH gekocht in zo'n buisje)
    160 gr fijne tafelsuiker
    50 gr maizena
    6 dl melk
    2 grote eieren
    dooiers van 2 grote eieren
    4 rijpe bananen

    Evt garnering:
    slagroom
    1 banaan

    Bereiding:
    - Voor de bodem: verkruimel de bastogne koeken. Smelt de boter in een pannetje. Roer de koekkruimels door de boter.
    - Vul een bakvorm (siliconen of een ingevette gewone vorm natuurlijk) met het koekmengsel. Aandrukken met een lepel.
    - Zet de vorm gedurende 1 uur in de koelkast.

    - Voor de vulling: stamp de saffraan fijn en los het poeder op in 2 eetlepels hete melk. Doe de suiker en de maizena in een pan en voeg al kloppend de melk toe. Kook dit mengsel al roerend 1 minuut.
    - Klop de eieren en de dooiers in een kom en voeg het warme melkmengsel toe. Klop alles op en doe daarna alles terug in de pan. Kook de custard op een laag vuur tot hij dik is.

    - Snijd de bananen in plakken. Giet de helft van de custard in de taartvorm. Verdeel daaroverheen de banaanplakjes en schep de rest van de custard erop.
    - Laat de taart 4 uur in de koelkast opstijven.
    - Eventueel garneren met plakjes banaan en slagroom

    Eet smakelijk ;)
     
  14. silvermist

    silvermist Niet meer actief

    helemaal vergeten dit topic :) vanmiddag maar een nieuwe poging ;)
     
  15. honeyy

    honeyy VIP lid

    Nov 5, 2008
    7,635
    44
    48
    verkoopster babyspeciaalzaak
    ik vind hem niet zo..

    miste de bastogne smaak. had er nu een half pak ingedaan. en gewoon mee glad gemixt. Volgende keer een heel pak koeken erin!
     
  16. jopa1000

    jopa1000 Niet meer actief

    Ga hem zo maken, ben benieuwd! :D

    Safraan was trouwens lastig te vinden hihi, bleek een kruid te zijn haha (wist ik niet)
     
  17. klein hummeltje

    klein hummeltje Bekend lid

    Oct 10, 2010
    528
    0
    0
    Brabant
    De cake staat in de oven... (en ja, weet dat hetslecht is, maar) Het deeg was alvast errug lekker :D
     
  18. Sophy

    Sophy VIP lid

    Aug 28, 2011
    5,879
    2,881
    113
    Noord-Holland
    Edit: beter met 100gr boter (m'n bodem is niet goed gebonden) en voor de liefhebbers wellicht vanille ipv saffraan :)

     
  19. vonnie73

    vonnie73 Fanatiek lid

    Aug 22, 2008
    1,898
    0
    36
    in un schwon huiske
    Potver wat lijkt mij dat heerlijk. Ik ga dat de volgende week maar maken, de bastogne is al in huis!
    Ik heb net ook iets heerlijks gemaakt. Dit had ik vorige week gegeten bij een vriendin van mij, zo heeeeerlijk maar zoooooo fout!
    Het is chocoladefudge, hij staat nu af te koelen om daarna in de vriezer te harden.

    Hier is de link voor de liefhebbers van chocola! Makkelijk maar vooral erg lekker...
    Recept Chocolate Fudge | Smulweb.nl
     
  20. klein hummeltje

    klein hummeltje Bekend lid

    Oct 10, 2010
    528
    0
    0
    Brabant
    jammer, hij smaakt niet echt naar bastogne... Maar verder wel lekker :D haha!
     

Share This Page