Ik heb hem nu in de oven staan! heb alleen een kant en klaar pak cake mix gebrukt + half pak koeken .. beetje lui vandaag! hij ruikt heerlijk!
Heb net ff mijn man een WhatsAppje gestuurd of hij straks nog ff langs de winkel kan voor de ingrediënten. Ik krijg nu al trek in een plakje!
Haha ik denk dat de supermarkten goede zaken doen rondom de bastognenkoeken. Mijn bastognecake staat nu in de oven! Ben benieuwd want ik had suiker te weinig en heb het aangevuld met vanillesuiker en basterdsuiker.... Wilde niet naar buiten....
De bastogne cake is goedgekeurd hierzo!! Heb er een half pak in verkruimeld. Grove stukken dus. Erg lekker!!
Haha ik moet stiekem wel lachen Komt 'ie: Bananen-custard taart Ingredienten: Bodem: 1 pak bastogne 60 gram boter Vulling: 1 envelopje saffraan (heb ik bij de AH gekocht in zo'n buisje) 160 gr fijne tafelsuiker 50 gr maizena 6 dl melk 2 grote eieren dooiers van 2 grote eieren 4 rijpe bananen Evt garnering: slagroom 1 banaan Bereiding: - Voor de bodem: verkruimel de bastogne koeken. Smelt de boter in een pannetje. Roer de koekkruimels door de boter. - Vul een bakvorm (siliconen of een ingevette gewone vorm natuurlijk) met het koekmengsel. Aandrukken met een lepel. - Zet de vorm gedurende 1 uur in de koelkast. - Voor de vulling: stamp de saffraan fijn en los het poeder op in 2 eetlepels hete melk. Doe de suiker en de maizena in een pan en voeg al kloppend de melk toe. Kook dit mengsel al roerend 1 minuut. - Klop de eieren en de dooiers in een kom en voeg het warme melkmengsel toe. Klop alles op en doe daarna alles terug in de pan. Kook de custard op een laag vuur tot hij dik is. - Snijd de bananen in plakken. Giet de helft van de custard in de taartvorm. Verdeel daaroverheen de banaanplakjes en schep de rest van de custard erop. - Laat de taart 4 uur in de koelkast opstijven. - Eventueel garneren met plakjes banaan en slagroom Eet smakelijk
ik vind hem niet zo.. miste de bastogne smaak. had er nu een half pak ingedaan. en gewoon mee glad gemixt. Volgende keer een heel pak koeken erin!
Ga hem zo maken, ben benieuwd! Safraan was trouwens lastig te vinden hihi, bleek een kruid te zijn haha (wist ik niet)
Edit: beter met 100gr boter (m'n bodem is niet goed gebonden) en voor de liefhebbers wellicht vanille ipv saffraan
Potver wat lijkt mij dat heerlijk. Ik ga dat de volgende week maar maken, de bastogne is al in huis! Ik heb net ook iets heerlijks gemaakt. Dit had ik vorige week gegeten bij een vriendin van mij, zo heeeeerlijk maar zoooooo fout! Het is chocoladefudge, hij staat nu af te koelen om daarna in de vriezer te harden. Hier is de link voor de liefhebbers van chocola! Makkelijk maar vooral erg lekker... Recept Chocolate Fudge | Smulweb.nl