ook niet volgens mij want er zat geen ei in dat weet ik zeker het was ook niet gebonden zoals je vaak met ei heb
ik maak veel turkse gerechten,en in de meesten komen tomaat ui en vlees in voor dus idd lekker vaag want het kan echt heel veel zijn hoor
Ooo turks eten is echt super lekker!! Ben ook wel benieuwd hoe jullie die rijst maken?? En mijn stiefmoeder (zei is ook turks) maakte vroeger altijd een witte soep voor me en daar zaten dan witte bonen in?? Ik kan me zo'n melksmaak erbij herinneren maar weet het niet zeker want ik was toen 7 Dus als iemand dit iets zegt?
Ohh dan heb ik ook nog wel een vraag! heb ooit een soort van turks pannenkoekje gegeten met een goedje van peterselie en koeienfeta erin? Kent iemand dat? Ooit gegeten bij een turkse client
Eerst de rijst een kwartiertje in zout warm water laten weken, dan goed wassen in een zeef. In een pan een blokje boter laten smelten, rijst even meebakken, dan kokend water toevoegen tot het net onder staat (ietsje meer water dan de hoeveelheid rijst die je gebruikt) en voldoende zout toevoegen (water moet echt behoorlijk zout zijn, even proeven). Laten koken tot al het water opgenomen is/er gaten in de rijst vallen, dan gas uit en met een stuk keukenpapier tussen deksel en pan nog minimaal een kwartier laten staan. Dat is mijn pilav . En met het pannekoekje bedoel je denk ik gozleme? moet je maar even googelen op plaatjes.
Lekker!! Hartstikke bedankt! Wat voor rijst gebruiken jullie? Ik kan me namelijk herinneren dat het wel een grote korrel was? En hoe heet dat bruine wat je ook van te voren in de boter bakt?
Ik gebruik tosya pirinc, dat kun je bij de Turkse winkel kopen. Is volgens mij vergelijkbaar met normale basmatirijst. En wat je evt. daarvoor aanbakt is sehriye oftewel vermicelli maar dat doe ik niet zo vaak want als het verbrand is meteen je hele rijst verpest en dat gebeurt best wel snel. Ik vind het niet zo'n bijzondere smaak geven.
Ik maak zelf nooit gozleme maar hier staat een duidelijke uitleg hoe je het kan maken: Gözleme | Spinazie Börek | TURKSE RECEPTEN MET FOTO Persoonlijk vind ik een vulling van Turkse kaas en platte peterselie lekkerder dan kaas/spinazie.
Minaa ik denk dat je met de soep yayla corbasi bedoeld. Alleen ken ik daar alleen de "makkelijke" versie an die met bonen enz is superrr lekker maar dat laat ik aan mijn schoonzus over zij kan het heel lekker maken. Zal is vragen naar het recept
Ik heb geen idee meer! ik was 7 toen mijn stiefmoeder deze soep maakte mischien had ze er een eigen recept van gemaakt?
Yayla corbasi, of ayranli corba, heb je in heel veel varianten. Zou kunnen idd dat zij er bonen in deed, mijn schoonmoeder doet er bijvoorbeeld verse spinazie doorheen en zij drinken het koud Mijn moeder maakt het alleen met rijst. En ik doe zelf met hele tarwekorrels, groene linzen en vermicelli
ff aanvulling op dat recept voor de rijst; ik vind het zelf altijd moeilijk om zo op het oog water af te meten. Je hebt een richtlijn voor het maken van Turkse rijst; 1 kop rijst = 2 koppen kokend water. Zo doe ik het altijd en dan heb je precies de juiste hoeveelheid water