Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussion in 'De lounge' started by Esmaralda, Nov 16, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Linn84

    Linn84 Fanatiek lid

    Nov 2, 2010
    3,489
    1
    38
    uit voorzorg al op 140 graden...:(
    Net de taartbodem maar weg gegooid, was van onder én van boven verbrand :( Ben er echt even helemaal klaar mee, weer al die moeite voor niks!!!
     
  2. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    Sep 28, 2006
    2,574
    4
    38
    Midden van NL
    Als ik de biscuit bak doe ik meestal de over pas aan als ik de biscuit erin zet. Je begint dus koud. En dan zet ik hem meestal steeds iets hoger.

    Misschien is het ook handig om een oventhermometer te kopen. Want het lijkt erop dat je over toch te heet wordt.
     
  3. Linn84

    Linn84 Fanatiek lid

    Nov 2, 2010
    3,489
    1
    38
    Ja, heb net de site waar ik de oven gekocht heb al aangeschreven dat ik hem retour wil doen. Had vorige week cupcakes er in staan op (volgens de oven) 100 graden en nóg verbranden ;)
     
  4. Yasminaa

    Yasminaa Bekend lid

    May 8, 2010
    717
    0
    0
    Ik heb een maand geleden de biscuit cake gemaakt! Moest denken aan slagroom taart dat je bij supermarKt kan kopen! Of heb ik het mis?!..

    Trouwens hoe cut jullie die cake als hij beetje oneven is? Een gewoone mes lukt het mij echt niet hmmmm
     
  5. Maia

    Maia Niet meer actief

    @linn: het klinkt echt alsof je oven te hoog staat, vreemd. Misschien een keer iets bakken met een aparte oventhermometer erbij, zodat je kunt kijken of de temperatuur van je oven ook met de werkelijkheid overeenkomt.
     
  6. prettymum

    prettymum Niet meer actief

    Toen mijn zoontje net geboren was zat ik hele nachten naast zijn bed te internetten en ontstond deze hobby bij mij ook. Kijk eens op deleukstetaartenmaakjezelf.nl! Supergaaf!
     
  7. FEE88

    FEE88 Niet meer actief

    He meiden, ik heb ook voor het eerst taart gemaakt vandaag :) wilde zelf een taart maken voor mijn dochter en hij is volgens mij best goed gelukt :D Het is buiscuit met een laag botercreme en vruchtjes (bessen, bramen etc) en bekleed met fondant :) ik bewaar hem in een taartdoos, maar moet hij in de koelkast of juist niet?

    ps het lieveheerbeestje kijkt blij haha maar je ziet de glimlach niet zo goed op de foto :p
     
  8. nijntje81

    nijntje81 Fanatiek lid

    Jul 11, 2011
    1,738
    0
    0
    Big City
    Bedoel je dat de cake scheef staat? Ik heb een speciale taartensnijder, met een dun ijzerdraadje op spanning. Taartwinkeltje.nl
    Wat je kunt proberen is 2 stokjes, bijv. potloden, daar een draadje tussenknopen, op beide stokjes dezelfde hoogte aanhouden en dan dan daarmee doorsnijden. De bovenkant zou ik eerst doen om de scheve laag recht af te snijden... snap je het nog: :D
     
  9. nijntje81

    nijntje81 Fanatiek lid

    Jul 11, 2011
    1,738
    0
    0
    Big City
    Ik zou de taart wel in de koelkast doen!
     
  10. emmertje

    emmertje Bekend lid

    Jan 19, 2012
    660
    0
    0
    styling en ontwerp/gastouder en keihard aan de sla
    Ff kijken of ik mijn beginnerstaartjes erop krijg hoor!
     
  11. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    Leuk eerste taartje hoor!!:)
    Ik zou hem wel in de koelkast zetten:)
     
  12. Rosao

    Rosao VIP lid

    Nov 3, 2007
    12,893
    1,390
    113
    Ik zou hem niet in de koelkast zetten maar op een koele plek in huis (met dit weer toch wel makkelijk te vinden :) ). In de koelkast kan het fondant gaan zweten en dan smelt het. In principe sluit de fondant je taart ook af, dus hij zal niet uitdrogen oid.
     
  13. FEE88

    FEE88 Niet meer actief

    He meiden heb hem niet in de koelkast bewaard die stond vol met andere taart maar in de gang was het heel koud :D... hij was echt heerlijk
     
  14. Aloe

    Aloe Niet meer actief

    Zo. Jullie zijn echt goed.
    Ik heb vandaag voor het eerst in mijn leven cake gebakken.
    Alles in 1 pakje, even kloppen, in het vormpje en hij was super gelukt.
    Ik helemaal trots..................tot ik dit draadje zag dan.
     
  15. Karagoz

    Karagoz VIP lid

    Apr 14, 2006
    7,984
    0
    36
    Moeder en verzorgende
    ergens in het land
    de 18e is er een besnijdenisfeest voor mijn zoontje en ik wil een stapeltaart gaan maken van 2 lagen. Ik heb al wat ideeen in mijn hoofd maar echt qua versiering heb ik nog geen idee. Als hij klaar is ga ik hem zeker hier laten zien. Ik maak voor het eerst een fontant taart.
     
  16. Maia

    Maia Niet meer actief

    dit is mijn nieuwste. voor de dochter van een collega van me.
     
  17. Saskia1984

    Saskia1984 VIP lid

    Nov 19, 2008
    9,472
    422
    83
    Wauw Maia... prachtig!

    FEE, mooi hoor! Zeker voor een eerste taart, super gedaan.

    Ik bewaar mijn taarten niet in de koelkast. Altijd in de kelder, koel en donker. Ik ben veel te bang dat het fondant gaat zweten en alle moeite voor niks is. Ik gebruik eigenlijk ook altijd jam en botercrème met iets er doorheen (bijvoorbeeld bastognekoekkruimels). Als je room gebruikt, moet je de taart eigenlijk wel in de koelkast bewaren. Daarom gebruik ik dat ook nooit.
     
  18. Yara89

    Yara89 Fanatiek lid

    Mar 10, 2011
    4,760
    2
    38
    NULL
    NULL
    Heey meiden!

    Een tijdje geleden heb ik hier wat vragen gesteld m.b.t. een ijstaart.

    Dat was in verband met een bruidstaart, die wilde ik eigenlijk zelf gaan maken, maar door al het geregel wat erbij komt kijken durf ik mijn vingers daar niet aan te branden.

    Daarom mijn vraag: Is er hier iemand die het leuk zou vinden om onze ijsbruidstaart te maken? We willen graag een vierkante, tweelaags (voor 30 personen) en niet te veel poespas. Iets met wit-zwart-oranje (zwart lintje, oranje bloemen?)
    We hebben de bruiloft in Deurne op 13 april.

    Ik hoor graag of er iemand geïnteresseerd is!

    Alvast bedankt!
     
  19. charity2010

    charity2010 Fanatiek lid

    Mar 29, 2011
    4,322
    0
    36
    Fulltime huismama :D.
    Overijssel.
    Dames, ik heb afgelopen week een boek met allemaal lekkere cake recepten gekregen :).

    Er staat ook een recept in voor biscuit. Ik heb deze dus uitgeprobeerd en met een beetje smaakstof, was de smaak prima maar ik vond hem best droog. Wat zou ik daar tegen kunnen doen?
    Dit is het recept (zo ongeveer, uit mn hoofd):
    -185 gr. bloem
    -150 gr. suiker.
    -3 eieren.
    -2 eetl. melk.
    -180 gr. boter.
    en smaakstof.
     
  20. mijn3ekindje

    mijn3ekindje Actief lid

    Feb 24, 2011
    303
    0
    0
    Wou een valentijns taart maken helaas is die niet zo geworden als gehoopt mijn fondant scheurde steeds toch maar weer over op marsepein .
    [​IMG]

    [​IMG]
     

Share This Page