uit voorzorg al op 140 graden... Net de taartbodem maar weg gegooid, was van onder én van boven verbrand Ben er echt even helemaal klaar mee, weer al die moeite voor niks!!!
Als ik de biscuit bak doe ik meestal de over pas aan als ik de biscuit erin zet. Je begint dus koud. En dan zet ik hem meestal steeds iets hoger. Misschien is het ook handig om een oventhermometer te kopen. Want het lijkt erop dat je over toch te heet wordt.
Ja, heb net de site waar ik de oven gekocht heb al aangeschreven dat ik hem retour wil doen. Had vorige week cupcakes er in staan op (volgens de oven) 100 graden en nóg verbranden
Ik heb een maand geleden de biscuit cake gemaakt! Moest denken aan slagroom taart dat je bij supermarKt kan kopen! Of heb ik het mis?!.. Trouwens hoe cut jullie die cake als hij beetje oneven is? Een gewoone mes lukt het mij echt niet hmmmm
@linn: het klinkt echt alsof je oven te hoog staat, vreemd. Misschien een keer iets bakken met een aparte oventhermometer erbij, zodat je kunt kijken of de temperatuur van je oven ook met de werkelijkheid overeenkomt.
Toen mijn zoontje net geboren was zat ik hele nachten naast zijn bed te internetten en ontstond deze hobby bij mij ook. Kijk eens op deleukstetaartenmaakjezelf.nl! Supergaaf!
He meiden, ik heb ook voor het eerst taart gemaakt vandaag wilde zelf een taart maken voor mijn dochter en hij is volgens mij best goed gelukt Het is buiscuit met een laag botercreme en vruchtjes (bessen, bramen etc) en bekleed met fondant ik bewaar hem in een taartdoos, maar moet hij in de koelkast of juist niet? ps het lieveheerbeestje kijkt blij haha maar je ziet de glimlach niet zo goed op de foto
Bedoel je dat de cake scheef staat? Ik heb een speciale taartensnijder, met een dun ijzerdraadje op spanning. Taartwinkeltje.nl Wat je kunt proberen is 2 stokjes, bijv. potloden, daar een draadje tussenknopen, op beide stokjes dezelfde hoogte aanhouden en dan dan daarmee doorsnijden. De bovenkant zou ik eerst doen om de scheve laag recht af te snijden... snap je het nog:
Ik zou hem niet in de koelkast zetten maar op een koele plek in huis (met dit weer toch wel makkelijk te vinden ). In de koelkast kan het fondant gaan zweten en dan smelt het. In principe sluit de fondant je taart ook af, dus hij zal niet uitdrogen oid.
He meiden heb hem niet in de koelkast bewaard die stond vol met andere taart maar in de gang was het heel koud ... hij was echt heerlijk
Zo. Jullie zijn echt goed. Ik heb vandaag voor het eerst in mijn leven cake gebakken. Alles in 1 pakje, even kloppen, in het vormpje en hij was super gelukt. Ik helemaal trots..................tot ik dit draadje zag dan.
de 18e is er een besnijdenisfeest voor mijn zoontje en ik wil een stapeltaart gaan maken van 2 lagen. Ik heb al wat ideeen in mijn hoofd maar echt qua versiering heb ik nog geen idee. Als hij klaar is ga ik hem zeker hier laten zien. Ik maak voor het eerst een fontant taart.
Wauw Maia... prachtig! FEE, mooi hoor! Zeker voor een eerste taart, super gedaan. Ik bewaar mijn taarten niet in de koelkast. Altijd in de kelder, koel en donker. Ik ben veel te bang dat het fondant gaat zweten en alle moeite voor niks is. Ik gebruik eigenlijk ook altijd jam en botercrème met iets er doorheen (bijvoorbeeld bastognekoekkruimels). Als je room gebruikt, moet je de taart eigenlijk wel in de koelkast bewaren. Daarom gebruik ik dat ook nooit.
Heey meiden! Een tijdje geleden heb ik hier wat vragen gesteld m.b.t. een ijstaart. Dat was in verband met een bruidstaart, die wilde ik eigenlijk zelf gaan maken, maar door al het geregel wat erbij komt kijken durf ik mijn vingers daar niet aan te branden. Daarom mijn vraag: Is er hier iemand die het leuk zou vinden om onze ijsbruidstaart te maken? We willen graag een vierkante, tweelaags (voor 30 personen) en niet te veel poespas. Iets met wit-zwart-oranje (zwart lintje, oranje bloemen?) We hebben de bruiloft in Deurne op 13 april. Ik hoor graag of er iemand geïnteresseerd is! Alvast bedankt!
Dames, ik heb afgelopen week een boek met allemaal lekkere cake recepten gekregen . Er staat ook een recept in voor biscuit. Ik heb deze dus uitgeprobeerd en met een beetje smaakstof, was de smaak prima maar ik vond hem best droog. Wat zou ik daar tegen kunnen doen? Dit is het recept (zo ongeveer, uit mn hoofd): -185 gr. bloem -150 gr. suiker. -3 eieren. -2 eetl. melk. -180 gr. boter. en smaakstof.
Wou een valentijns taart maken helaas is die niet zo geworden als gehoopt mijn fondant scheurde steeds toch maar weer over op marsepein .