Wie heeft voor mij een recept voor lasagna zonder pakjes??

Discussion in 'De lounge' started by Luun, Feb 5, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Luun

    Luun Bekend lid

    Mar 24, 2007
    875
    0
    0
    SAHM (Stay at home mom)
    deventer
    De titel zegt het al! Ik hou van koken, maar lekkere lasagna is iets wat ik gewoon NIET kan! Ja, met pakjes wel, maar die zijn, hier in amerika, niet te krijgen. Dus wie heeft voor mij een lekker recept, zonder kant-en-klare pakjes??
     
  2. sweetmarije

    sweetmarije Fanatiek lid

    Nov 25, 2008
    1,199
    0
    36
    mummy
    letchworth garden city
    je hebt een pb met recept:D
     
  3. Leeuwtje83

    Leeuwtje83 VIP lid

    May 8, 2008
    9,079
    313
    83
    Female
    Software Engineer
    Nieuw-Zeeland
  4. Fransa

    Fransa Niet meer actief

    Als je een keer toch een snelle lasagne wilt maken kun je ook gewoon 1 of 2 potten (afhankelijk van de grootte) pastasaus gebruiken.
    (alhoewel ik moet zeggen dat ik de Amerikaanse pastasauzen uit pot wel superzoet vind.....)
     
  5. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    Oct 27, 2009
    4,545
    732
    113
    Zou je mij die ook kunnen sturen. Hier in Frankrijk ook geen pakjes en het lukt me maar niet om een lekkere lasagne te maken.

    Je recept is van harte welkom!!

    Tot hoors.
    Nic
     
  6. Marlous28

    Marlous28 Fanatiek lid

    May 5, 2010
    2,645
    0
    36
    Twente
  7. Iosola

    Iosola Fanatiek lid

    Oct 22, 2008
    1,010
    0
    36
    Italia
    als je een goede besciamella saus hebt kan je met de rest eindeloos variƫren.

    Bv, bosui en verse zalm bakken, kruiden en klaar.evt. nog garnaaltjes erbij.

    alla sorrentina, simpele tomatensaus maken (uitje fruiten, gepelde tomaten op stukjes erbij en kruiden) met mozzarella en parmigiano.

    of je besciamella mixen met zelfgemaakte pesto (basilicumblaadjes, pijnboompitten, knoflook, olio extra vergine, 50% parmigiano en 50% pecorino).

    garnaaltjes en artisjokken etc.

    eigenlijk kan je het zo gek niet verzinnen. voor de besciamella laat je het beste eerst boter smelten, daarna vermeng je de bloem erdoor. Dan pas de melk erbij en goed roeren terwijl die opwarmt. Op deze manier de minste kans op klontjes. nootmuskaat, zout en peper naar smaak.
    hoeveelheden liggen aan de andere vulling. is die wat droger dan moet de besciamella wat dunner en vice versa.
    Lasagnebladen, vulling, besciamella etc. Altijd afsluiten met vulling + besciamella en parmigiano. succes verzekerd!
     
  8. Luun

    Luun Bekend lid

    Mar 24, 2007
    875
    0
    0
    SAHM (Stay at home mom)
    deventer
    Bedankt voor alle reacties, ik ga zeker jullie recepten uitproberen! @Nic1976: ik zal je pb'en, even op een rustiger moment, ik heb nu even drie crazy kids om me heen. ;)
     
  9. justme1974

    justme1974 Fanatiek lid

    Jan 20, 2009
    3,823
    2,006
    113
    Ik zet de mijne er bij voor de liefhebber :D

    Gehakt
    Champignons in plakjes
    Courgette
    Paprika
    Ui
    Knoflook
    Broccoli
    Tomaat vers
    en/of tomatenpuree (groot blikje van ca 80 gram)
    Geraspte kaas of verse mozzarella. Als je van pittig houdt, kun je er ook een stukje gorgonzola in verwerken bijvoorbeeld.
    Peper/zout/paprika poeder

    Met de groenten kun je natuurlijk alle kanten op. Met aubergine is ook lekker, wortel, spinazie etc. etc.

    Bechamelsaus:
    50 gram boter
    60 gram bloem
    1/4 ltr. melk om te beginnen. Wil je de saus wat dunner, voeg je wat meer melk toe. Wil je meer saus, dan moet je wat meer boter en bloem gebruiken (hoewel ik boter/bloem op gevoel doe en nooit meer afweeg)
    Zout
    Nootmuskaat.

    Boter zacht laten worden. NIET bakken. Bloem erdoor roeren tot een vaste massa. Koude melk beetje voor beetje en glad papje roeren. Zachtjes aan de kook brengen. Zout en Nootmuskaat naar eigen smaak.

    Groenten snijden. Beetje olijfolie om de ui en knoflook aan te fruiten. Gehakt erbij rullen en dan je groenten meebakken. Niet te lang, want het gaat ook de oven nog in. Op het laatst de tomaat(puree) erdoor en afmaken met de kruiden. Italiaanse kruiden erdoor is ook lekker trouwens.

    In de ovenschaal beginnen met een laagje groenten/vlees. Dan een laagje lasagnabladen. Laagje bechamelsaus. Smeer de bladen goed in, dan worden ze namelijk beter gaar! en zo bouw je verder tot je schaal vol is. Je eindigt met een laagje groenten. Lasagna moet meestal dertig minuten in de oven. Ik doe altijd halverwege de kaas erop, anders loop je kans dat deze aanbrandt en dat is zonde.

    Succes en eet smakelijk!
     
  10. puna

    puna Bekend lid

    Feb 23, 2011
    517
    0
    0
    werkzoekende
    Krimpen
    Stuur me maar een berichtje dan wil ik je wel t familierecept uit latina sturen (onder rome). Is absoluut zonder pakjes maar moet wel lang inkoken!
     
  11. Juul75

    Juul75 VIP lid

    Apr 8, 2010
    12,092
    7,843
    113
    Zoek maar even in hier de lounge op topic titel 'koken zonder pakjes', daar stond ook een lasagne recept in geloof ik.
     
  12. Lara11

    Lara11 Niet meer actief

  13. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    Dec 19, 2009
    2,089
    0
    0
    Hebben jullie geen American garden, als merk in de supermarkt?
     
  14. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    Oct 27, 2009
    4,545
    732
    113
    Prima ... dan gooi ik hem in de eetplanning van volgende week!
     
  15. Luun

    Luun Bekend lid

    Mar 24, 2007
    875
    0
    0
    SAHM (Stay at home mom)
    deventer
    @beingmommy: nee, dat merk hebben ze hier niet. Per staat zijn de merken heel verschillend. Heb je ervaring in amerika?
     
  16. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    Dec 19, 2009
    2,089
    0
    0
    Nee niet in Amerika, wel in het midden oosten waar ik woon. Ze importeren hier ontzettend veel spullen uit Amerika, waaronder dat merk, en daar zit oa een lasagnesaus bij. Vandaar dat ik je naar vroeg!

    Heb je al een geslaagd recept gevonden? Anders wil ik een vriedinnetje van mij wel even vragen, die een heerlijke lasagne maakt zonder pakjes/zakjes.
     
  17. Kwabbernoot

    Kwabbernoot Fanatiek lid

    Apr 18, 2010
    3,248
    2
    0
    n.v.t.
  18. Napoleon

    Napoleon VIP lid

    Jan 19, 2009
    11,632
    0
    0
    Docente
    Ik vind lasagna heerlijk maar niet met bechamel saus, gatver! ;)

    ik maak een ratatouillemengsel van aubergine, tomaten, courgette, paprika, ui, knoflook, olie, tijm, zout en peper, wel flink klein en dan met gehakt bijvoorbeeld maar kan ook zonder. Of ik doe om en om lasagna bladen en plakken ham. De kaas maakt het af :D En dan is een lekkere geitenkaas ook heerlijk!
     
  19. Janna

    Janna Fanatiek lid

    Deze vegetarische paprikalasagne met oude kaas is bij ons echt favoriet!

    Recept - Paprikalasagne met oude kaas - Albert Heijn

    (Wel met bechamelsaus. Sorry Napoleon:)) Wij doen er altijd wat extra groente in, bijv. een courgette, maar je kunt ook anders variƫren. Ik weet niet of ze bij jou geroosterde paprika in een potje verkopen, maar je kunt de paprika natuurlijk ook zelf roosteren. Is iets bewerkelijker, maar je schrijft dat je van koken houdt, dus da's vast geen probleem.
     

Share This Page