Richtlijnen zijn er om mensen te helpen dingen zo goed mogelijk te doen, niet om ze te arresteren. Door kunstvoeding aan te maken met water dat net van de kook is verklein je de kans op pathogenen. Warm water...hoe snel is dat? Hoe lang moet de kraan openstaan voor er warm water uit stroomt? En hoeveel liter is er dan al nutteloos weggelopen? Hoeveel seconden heeft een waterkoker nodig om 100cc te verhitten tot 90 graden? of 180cc tot 37 graden?
Ik las deze week nog dat gekookt water helemaal niet meer nodig is. Ik ga dus ook de kraan gebruiken zolang de kleine er geen last van heeft. Ook mooi snel klaar!
Met gekookt water wordt bedoeld water dat je van te voren gekookt hebt. Water dan warm uit de kraan komt is niet bedoeld om te drinken. Lees de volgende dingen even, voor je verder gaat: Waterbedrijf Vitens - voor je kind Waterbedrijf Vitens - voor jezelf Waterbedrijf Groningen - Kan ik lauwwarm water uit de kraan zomaar drinken? http://www.who.int/foodsafety/publications/micro/PIF_Bottle_en.pdf
Om even aan te geven dt het niet bij iedereen 100 jAar duurt vor er warm water uit de kraan komt...bij mij duurt het hooguit 3seconden... En daarbij mijn waterkoker.. Kookt gewoon hoor.. dus 100 graden
Het is beter om eerst het water op te warmen (als je dit in de magnetron doet) want anders haal je de voedingstoffen uit de poeder.
wat een richtlijn is weet ik (en met mij velen).. dat hoef je ook niet uit te leggen. Maar het wordt 'moeten' hoort niet bij een richtlijn. kort en langer dan de kraan maar goed, dat is bij mij.. (en duidelijk bij anderen ook.. maar goed, bij jou duidelijk niet.. Ojee... dat wil zeggen dat het ergens anders anders kan zijn! Goed om misschien te onthouden!)
Waarbij je waterkoker je twee opties geeft: -je brengt de helft van het benodigde water aan de kook en lost het poeder in de helft an het water, net van de kook, op (aanbevolen) -je laat het water zo warm worden als nodig is voor de fles (paar seconden)
In het ziekenhuis zeiden ze tegen mij dat het gewoon mag. Zelf zet ik het liever in de magnetron das sneller. Wel fijn dat je nu ontdekt hebt dat het goed lukt met een thermosfles
Tsjaa ik d t niet met warm water hoor maar wven om aan te geven dat het dus niet overal zolan duurt voor t water warm is Ik doe t gewoon met afgekoeld gekookt water en hup zoon 10 se in de magnetron en klaar
@Adi, ik weet niet hoe het zit met de protocollen van andere instellingen. Volgens mij kan een instelling zelf hun protocollen maken maar moeten die wel aan de landelijke eisen van kwaliteitszorg voldoen. Persoonlijk denk ik dat er in een protocol niet staat dat aanmaken met warm water mag maar dat dat iets is wat naar eigen inzicht wordt gedaan. Helaas... Nu werk ik ook niet perfect en niet volledig volgens protocol. Zo zou ik mn handen moeten wassen voor ik handschoenen aan trek, met handschoenen aan weer, dan hechtingen controleren, dan weer handen wassen, handschoenen uit, weer handen wassen. Ik was mn handen heel vaak op een werkdag maar niet zo vaak. Maar rond voeding wil ik geen risico's nemen. Dit artikel vond ik en zegt denk ik wel genoeg KraamSupport Online - Nieuws Lijkt mij dat een protocol aansluit bij wat de fabrikant op de verpakking neerzet. Op sommige verpakkingen staat misschien nog dat het water nog gekookt moet worden. Dat hoeft niet meer. Kraanwater is schoon genoeg en gekookt water moet een tijd afkoelen en bacteriegroei heeft in warm water meer kans.