Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussion in 'De lounge' started by Esmaralda, Nov 16, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    Wat maak jij toch prachtige kunstwerken altijd!!!! Erg mooi weer!
     
  2. Saskia1984

    Saskia1984 VIP lid

    Nov 19, 2008
    9,472
    422
    83
    Ik heb juist dat marsepein bij mij sneller scheurt. Fondant is bij mij nog nooit gescheurd. En ik heb al 3 verschillende merken geprobeerd.
    Gebruik je ook crisco op je werkblad en je handen? En kneed je lang genoeg door?
    Je rolt het niet te dun uit zo te zien, dus dat is het probleem niet.
     
  3. mijn3ekindje

    mijn3ekindje Actief lid

    Feb 24, 2011
    303
    0
    0
    Gebruik poedersuiker. Ben marsepein gewent altijd banket bakker geweest en daar gebruikten we altijd marsepein. Nou moet ik misschien wel zeggen dat mijn oudste zoon steeds aan de taart zat en aan de fondant. Dit helpt natuurlijk ook niet mee. Maar dit was mijn eerste fondant taart we proberen gewoon verder? Welke merken gebruiken jullie dit was fondant bij de xenos weg, en waar kopen jullie je spullen?
     
  4. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    Die van Xenos schijnt ook niet best te zijn. Ik had Bakels, vond ik heeeerlijk werken.
    Heb nu Satin Ice en werkt ook erg fijn. Funcakes vind ik bagger.
     
  5. mijn3ekindje

    mijn3ekindje Actief lid

    Feb 24, 2011
    303
    0
    0
    Dan zal dat het wel zijn en misschien dat het door het poedersuiker wat te droog werd
     
  6. FEE88

    FEE88 Niet meer actief

    Ik heb met mijn taart de fondant van de Xenos en de fondant van Pipoos gebruikt. Werkten beide prima :) ook met crisco wat een geweldig spul is dat!
     
  7. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    Dat kan, ik gebruik zelf eigenlijk nooit poedersuiker.
     
  8. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    Kan prima hoor! Ik heb het zelf nog niet gebruikt dus weet het niet. Maar hoorde van meerdere dames die het gebruikt hadden dat het niet zo geweldig was.
     
  9. blijmeisje

    blijmeisje Fanatiek lid

    Jan 16, 2009
    2,188
    0
    0
    Hoge Noorden
    Hier ook mijn verjaardagstaart voor mijn jongste zoon!
     
  10. fabsie

    fabsie Fanatiek lid

    Jan 19, 2010
    1,289
    0
    0
    Wat een mooie taarten allemaal zeg! Echt heel goed! Ikzelf ben ook al een tijdje lekker aan het knutselen met taarten, maar wil nu eens beginnen met cupcakes.

    Heeft iemand hier mooie voorbeelden van?
    En heeft iemand nog tips voor me? Voor het versieren ervan?
     
  11. XoXo

    XoXo Niet meer actief

    Op welke stand zet je de oven?
    Gebruik je de heteluchtovenstand? Haal dan 10% van het aantal graden af. Hetelucht wordt altijd erg heet (en als je het deurtje opendoet koelt hij heel snel af, daarom zakt hij in) en verbrand je baksel heel snel.
     
  12. collo003

    collo003 VIP lid

    Feb 12, 2009
    7,802
    1
    0
    Oeteldonk
    Mijn taartje van de basistaart workshop afgelopen week. Nog niet helemaal naar mijn zin, maar wel al een mooi eind onderweg.
     
  13. Rosao

    Rosao VIP lid

    Nov 3, 2007
    12,893
    1,390
    113
    Search results for cupcakes :D Ik haal alles van pinterest...
     
  14. Saskia1984

    Saskia1984 VIP lid

    Nov 19, 2008
    9,472
    422
    83
    Ik gebruik nooit poedersuiker. Altijd crisco en dat werkt prima. Ik heb funcakes gehad, maar dat vind ik niks. Intratuin vond ik heel erg fijn en ook de boerenbond ging prima. Boerenbond is goedkoper dan intratuin. Ik vond die van intratuin net iets lekkerder, iets meer vanille-smaak.

    @ Blijmeis, nice :D maar dat had ik op fb al gezegd hihi! Hij is echt super geworden!
     
  15. fabsie

    fabsie Fanatiek lid

    Jan 19, 2010
    1,289
    0
    0

    Super! Da's een interessante link :D. Ik ga eens even lekker inspiratie opdoen.
     
  16. collo003

    collo003 VIP lid

    Feb 12, 2009
    7,802
    1
    0
    Oeteldonk
    HIer word ik nou blij van... Tis dat ik een hekel heb aan pino, anders was dit mijn volgende taart geworden. Misschien kan ik hem voor iemand anders maken...;)
     
  17. sheann

    sheann Fanatiek lid

    May 14, 2008
    4,643
    0
    0
    Fabsie: In het cupcake topic zijn er tips en voorbeelden genoeg.
    http://www.zwangerschapspagina.nl/algemene-clubs/274504-cupcakes.html
     

Share This Page