Ik heb juist dat marsepein bij mij sneller scheurt. Fondant is bij mij nog nooit gescheurd. En ik heb al 3 verschillende merken geprobeerd. Gebruik je ook crisco op je werkblad en je handen? En kneed je lang genoeg door? Je rolt het niet te dun uit zo te zien, dus dat is het probleem niet.
Gebruik poedersuiker. Ben marsepein gewent altijd banket bakker geweest en daar gebruikten we altijd marsepein. Nou moet ik misschien wel zeggen dat mijn oudste zoon steeds aan de taart zat en aan de fondant. Dit helpt natuurlijk ook niet mee. Maar dit was mijn eerste fondant taart we proberen gewoon verder? Welke merken gebruiken jullie dit was fondant bij de xenos weg, en waar kopen jullie je spullen?
Die van Xenos schijnt ook niet best te zijn. Ik had Bakels, vond ik heeeerlijk werken. Heb nu Satin Ice en werkt ook erg fijn. Funcakes vind ik bagger.
http://serenataarten.teknolab.nl/images/herfst1aa.JPG http://serenataarten.teknolab.nl/images/bruidstaart4a.JPG http://serenataarten.teknolab.nl/images/bruidstaart1a.JPG http://serenataarten.teknolab.nl/images/bruidstaart1c.JPG http://serenataarten.teknolab.nl/images/bruidstaart2a.JPG http://serenataarten.teknolab.nl/images/cupcakes.JPG http://serenataarten.teknolab.nl/images/geboortetaart1a.JPG http://serenataarten.teknolab.nl/images/rozentaart1a.JPG http://serenataarten.teknolab.nl/images/zomertaart1a.JPG Helaas na 2 handoperaties de hobby moeten stoppen...maar het was erg leuk !
Ik heb met mijn taart de fondant van de Xenos en de fondant van Pipoos gebruikt. Werkten beide prima ook met crisco wat een geweldig spul is dat!
Kan prima hoor! Ik heb het zelf nog niet gebruikt dus weet het niet. Maar hoorde van meerdere dames die het gebruikt hadden dat het niet zo geweldig was.
Wat een mooie taarten allemaal zeg! Echt heel goed! Ikzelf ben ook al een tijdje lekker aan het knutselen met taarten, maar wil nu eens beginnen met cupcakes. Heeft iemand hier mooie voorbeelden van? En heeft iemand nog tips voor me? Voor het versieren ervan?
Op welke stand zet je de oven? Gebruik je de heteluchtovenstand? Haal dan 10% van het aantal graden af. Hetelucht wordt altijd erg heet (en als je het deurtje opendoet koelt hij heel snel af, daarom zakt hij in) en verbrand je baksel heel snel.
Mijn taartje van de basistaart workshop afgelopen week. Nog niet helemaal naar mijn zin, maar wel al een mooi eind onderweg.
Ik gebruik nooit poedersuiker. Altijd crisco en dat werkt prima. Ik heb funcakes gehad, maar dat vind ik niks. Intratuin vond ik heel erg fijn en ook de boerenbond ging prima. Boerenbond is goedkoper dan intratuin. Ik vond die van intratuin net iets lekkerder, iets meer vanille-smaak. @ Blijmeis, nice maar dat had ik op fb al gezegd hihi! Hij is echt super geworden!
HIer word ik nou blij van... Tis dat ik een hekel heb aan pino, anders was dit mijn volgende taart geworden. Misschien kan ik hem voor iemand anders maken...
Fabsie: In het cupcake topic zijn er tips en voorbeelden genoeg. http://www.zwangerschapspagina.nl/algemene-clubs/274504-cupcakes.html