Hoi Hoi, Vanochtend is er hier wel heel veel over asperges gepraat maar daardoor heb ik ontzettend zin in asperges met ham gekregen. Ik heb het nog nooit gemaakt, en mn moeder heeft geen zin om te koken voor mij vandaag Iemand een makkelijk recept voor asperges? Mag ook met iets anders zijn dan ham! Liefs
Velletje eraf schillen tot net onder het kopje ( toch wel een nare zin geworden whahehe) koken in de pan tot ze slap worden niet te slap. Daarna inrollen in de ham sausje voor asperges erover nog eff warmen in de oven eitje der bij Jammie jammie
Helaas geen Recept want ik vind Asperges echt zo Ranzig, wat ik wel weet is dat Asperges seizoen gebonden zijn ik weet echt niet of die wel het seizoen is....IEW asperges niet te pruimen
Hahaha dit word wel heel raar, schilltje eraf, tot onder het kopje, en dna moet ie slap worden?? Nee zonder geouwehoer, thanks! Ga zo naar de winkel om ze te kopen!
Bij onze groente boer lagen er vanmorgen maar wel buitenlandse en lang niet zo lekker! Erg duur waren ze niet 1.95 voor 500 gram
Het is in elk geval geen asperge seizoen, het witte goud is volgens mij weer in april mei verkrijgbaar. En als ze er nu wel zijn, zijn ze denk ik lang niet zo lekker. Succes in elk geval!
Hmmm als ze echt niet lekker zijn is het zonde van het geld. Nou dan ga ik maar iets anders verzinnen
Asperges eet ik alleen vers in het seizoen....en als ze er dan zijn eten we ze met eiersalade (zelfgemaakt, gekookte eieren - mayonaise - bieslook- zout/peper - evt. klein beetje kerrie) en gerookte zalm....een goddelijke combinatie. Lekker decadent ook
Receptje: Asperges schillen. Zilverpapiertje nemen en ca. 6 asperges op het zilverpapier doen. Een heel klein beetje kristalsuiker erover en een klein stukje boter erop leggen. Pakketje dichtvouwen. (pakketje vouwen zoals je een papillot) ca. 35 à 45 min in een voorverwarmde oven op 175°C. Pakketje openen en smullen maar!
Ik denk dat je ze eens klaar moet laten maken voor je, IN het seizoen en een Limburgs gespeciliseerd restaurant, dat is een heel ander verhaal namelijk. Ik koop ze vaak geschild en gewassen bij de boer (ik ben lui) koken en dan saus maken maar maar ook regelmatig een soort ovenschotel, echt heerlijk je hoort ze op te kunnen zuigen zo zacht (vind ik persoonlijk) Je plas gaat er wel van stinken das wel een nadeel..