Asperges

Discussion in 'De lounge' started by Rono, Feb 14, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rono

    Rono Niet meer actief

    Hoi Hoi,

    Vanochtend is er hier wel heel veel over asperges gepraat :) maar daardoor heb ik ontzettend zin in asperges met ham gekregen.

    Ik heb het nog nooit gemaakt, en mn moeder heeft geen zin om te koken voor mij vandaag :p

    Iemand een makkelijk recept voor asperges? Mag ook met iets anders zijn dan ham!

    Liefs
     
  2. LittleMonsters

    LittleMonsters Niet meer actief

    Velletje eraf schillen tot net onder het kopje ( toch wel een nare zin geworden whahehe) koken in de pan tot ze slap worden niet te slap. Daarna inrollen in de ham sausje voor asperges erover nog eff warmen in de oven eitje der bij Jammie jammie
     
  3. Cynnie1984

    Cynnie1984 VIP lid

    Feb 25, 2009
    6,014
    141
    63
    R'dam
    Helaas geen Recept want ik vind Asperges echt zo Ranzig, wat ik wel weet is dat Asperges seizoen gebonden zijn ik weet echt niet of die wel het seizoen is....IEW asperges niet te pruimen
     
  4. Rono

    Rono Niet meer actief

    Hahaha dit word wel heel raar,

    schilltje eraf, tot onder het kopje, en dna moet ie slap worden?? :p

    Nee zonder geouwehoer, thanks! Ga zo naar de winkel om ze te kopen!
     
  5. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    zijn er wel aperges dan?
     
  6. peekaboo

    peekaboo Niet meer actief

    asperges lang geleden dat ik die nog heb gegeten ben der is flink ziek van geweest ! bahh
     
  7. LittleMonsters

    LittleMonsters Niet meer actief

    Ja ik denk zet het er alvast bij Hahaha
     
  8. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Bij onze groente boer lagen er vanmorgen maar wel buitenlandse en lang niet zo lekker! Erg duur waren ze niet 1.95 voor 500 gram
     
  9. mommy1983

    mommy1983 VIP lid

    Mar 30, 2009
    12,507
    5
    38
    de asperges zijn nu niet lekker het is nog geen aspergeseizoen.

    met zalm is ook lekker
     
  10. chocotof

    chocotof Bekend lid

    Dec 28, 2010
    704
    1
    0
    Werkveld jeugdzorg
    Achter de duinen
    Het is in elk geval geen asperge seizoen, het witte goud is volgens mij weer in april mei verkrijgbaar. En als ze er nu wel zijn, zijn ze denk ik lang niet zo lekker. Succes in elk geval!
     
  11. Mams136

    Mams136 VIP lid

    Jun 26, 2007
    22,837
    0
    0
    achterhoek
    Ingeblikt zijn ze er altijd toch???
     
  12. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    zijn nou geen asperges helaas
     
  13. Amfy

    Amfy Niet meer actief



    ja maar die zijn ranzig hahahaha
     
  14. Rono

    Rono Niet meer actief

    Hmmm als ze echt niet lekker zijn is het zonde van het geld. Nou dan ga ik maar iets anders verzinnen
     
  15. Mams136

    Mams136 VIP lid

    Jun 26, 2007
    22,837
    0
    0
    achterhoek

    Dat zijn ze sowieso wel.... IEUW!!!:D
     
  16. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Owhhhhhh k kan niet wachten op t Sparry seizoen!! ( asperges! )

    Ik hou van asperges!!!
     
  17. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Asperges eet ik alleen vers in het seizoen....en als ze er dan zijn eten we ze met eiersalade (zelfgemaakt, gekookte eieren - mayonaise - bieslook- zout/peper - evt. klein beetje kerrie) en gerookte zalm....een goddelijke combinatie. Lekker decadent ook :D
     
  18. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    nou ranzig niet maar lang niet zo lekker als verse:D
     
  19. Clapat

    Clapat Fanatiek lid

    Mar 10, 2009
    1,059
    17
    38
    Duitsland
    Receptje:

    Asperges schillen.
    Zilverpapiertje nemen en ca. 6 asperges op het zilverpapier doen.
    Een heel klein beetje kristalsuiker erover en een klein stukje boter erop leggen.
    Pakketje dichtvouwen. (pakketje vouwen zoals je een papillot)
    ca. 35 à 45 min in een voorverwarmde oven op 175°C.
    Pakketje openen en smullen maar!
     
  20. Triskele

    Triskele Niet meer actief


    Ik denk dat je ze eens klaar moet laten maken voor je, IN het seizoen en een Limburgs gespeciliseerd restaurant, dat is een heel ander verhaal namelijk.

    Ik koop ze vaak geschild en gewassen bij de boer (ik ben lui) koken en dan saus maken maar maar ook regelmatig een soort ovenschotel, echt heerlijk je hoort ze op te kunnen zuigen zo zacht (vind ik persoonlijk)

    Je plas gaat er wel van stinken das wel een nadeel..
     

Share This Page