Even een vraagje hoor...Ik vind alle taarten hier werkelijk prachtig en sommigen van jullie zijn er verslaafd aan (het maken dan ). Maar wat doe je er dan mee (ja opeten dus)? Maar eten jullie dan echt de hele week taart? Sommige meiden maken er geloof ik iedere dag wel een of zo! Dan komt de taart toch je neus uit? Of geven jullie ze weg?
Deze heeft mijn buurvrouw alvast voor ons gemaakt. Heb de taart in de vriezer gedaan. Ik vind hem erg knap en mooi gelukt. Ze is nog maar een maandje met deze hobby bezig.
@ Kipjetok, ik maak vooral taarten als er een gelegenheid is. En als je gaat rekenen dan merk je dat er die best vaak is Verjaardagen, moederdag, vaderdag, Valentijn, Pasen, Sinterklaas, Kerst, housewarmings, geboortes, slagen van school... Soms maak ik zomaar een taartje en die kun je gewoon invriezen. Of weggeven inderdaad.
Athina.. Ik heb de onderkant bekleed met een stukje wit, dit netjes afgesneden, dan het groene randje gedaan, daar na een lap wit. vooraf al 2 nette randen snijden zodat de afwerking van de naad netjes is. En dan een lapje roze fondant. Het is makkelijker als een ronde of vierkante taart bekleden Ik was incl bekleden denk ik 1,5 uur bezig met decoreren. Voor mijn doen redelijk vlot En echt super leuk om te maken!! @ taart maken/ eten. Ik eet zelf eigenlijk bijna nooit taart omdat ik of een " bestelling" heb of het weggeef. Vriendlief is geen taart eter. daarin tegen zijn cupcakes en cakepops hier zo weg! Jem.. Erg mooi geworden!! **** Heb voor a.s. zaterdag een Cars taart staan. Heb al een super stoer printje in huis. Hoe en wat verder ben ik nog niet helemaal uit..
ooo ik ben zoooo jaloers! wat prachtig allemaal! ons zoontje wordt binnen kort 1 jaar... en wil zoooo graag een Cars taart!
@ Ella27, ik weet niet waar je woont?? Of anders een oproepje plaatsen op deleukstetaarten?? daar staan meiden vanuit het hele land die taarten maken.
dit is mijn frutsletje... vraagje... hoe krijgen jullie de marsepein er zo strak omheen? Ik had steeds dat ribbelig werd ook al gebruikte ik die smoother. Of het ging scheuren...
vandaag taartje gemaakt! View attachment 224792 Leuke taartjes hier zeg! Ik wil mn puzzelplaatjes graag nog netter maar pff wil me niet echt lukken. Heb nu een sugarcraft gun maar kan er nog niet echt mee worden.
Debby.. Is ook een kwestie van oefenen! En strak afsmeren, koelen en weer afsmeren met een warm mes. Maar vind hem erg leuk geworde hoor! Durf me nog niet aan een stapeltje te wagen!! Mieppie.. Leuke taart en knap gepuzzeld! Zou de balletjes rondom kleiner houden. Scheelt fondant & staak ook netter
mamavanesmee: ja achteraf vond ik ze ook wat aan de grote kant...Moest wel iets tegen aan want had het fondant iets te kort afgesneden... Wou eerst een sierrand maken maar de kids kwamen thuis en die wouden natuurlijk meehelpen....
@ella27, als je inlogt op de leukste taarten dan staat er een kopje bakken voor anderen en daar kan je een oproepje plaatsen. @Debby82, je fondant of marsepein gaat ook scheuren als je hem te dun uitrolt. Het is inderdaad een kwestie van oefenen en strak afsmeren. Wat ik zelf doe om de marsepein er strak omheen te krijgen is de lap over de taart heen leggen en dan met mijn handen langzaam naar beneden toe strijken en af en toe waar een plooi zit de marsepein weer wat optillen om hem met mijn handen weer naar beneden te schuiven. Zo krijg je de taart rondom mooi strak en dan als laatste met de smoother er overheen om het helemaal strak af te werken. @Mieppie, leuk gepuzzeld hoor en dat je niet verder gaat met de kids erbij dat snap ik haha.. De sugargun is even oefenen maar wel een geweldig apparaatje.
Heb gister een hele simpele gemaakt (echt te simpel om te plaatsen ) met gemarmerde marsepein. Maar hebben jullie nou ook dat dat kneden zo zwaar is? Ik krijg gewoon pijn in mijn handen!!! Hoe zorgen jullie dat de marsepein soepel wordt?
@Ella, is Kollum voor je te doen? Dan weet ik wel iemand. Hier waag ik me er zelf niet aan maar vindt het prachtig! Hier nu 2x een taart laten maken en een koemelk/sojavrij meptaartje. Dochter vond m ook prachtig!