Sophy: Heb je een link naar deze actie? All: Deze site vind ik ook handig en kan je op product zoeken. Supermarkt aanbiedingen . com: Aanbiedingen van uw supermarkt
ok ik ga deze week dan maar eens proberen om alles vers te geven. maar ik dacht ook altijd dat je fruit niet kon invriezen behalve appel en peer. dus mango/banaan/perzik/kiwi kan dat allemaal? zo we zijn net even bij mijn oma op de koffie geweest en kreeg heel lief, van haar het emte boodschappenpakket. zo zei ze; nu kunnen jullie weer even vooruit. ze had het ook nog aangevuld met pasta/rijst/ragout/macaronisaus en nog wat dingetjes. echt super lief. dat wordt weer een paar dagen heerlijk eten.
Die heb ik inderdaad ook en gebruik ik om porties tomatensaus in te vriezen om verschillende pastasoorten mee klaar te maken. Maar voor de fruithapje gebruikte ik altijd de bakjes van Etos/Nuby. 6 stuks in leuke kleurtjes, wat kleiner en precies goed voor een fruithapje. Mogen ook in de magnetron. Gebruik ze nog steeds heel veel voor chips, koek etc.
Hij stond gewoon in de folder, maar je kan het hier online checken, pagina 5: Kruidvat Voordeelkrant 21 t/m 26 februari 2012 - Powered By Publitas.com
Zo. Bij mij staat de Witlof op. Schnitzel erbij en eten maar. Ik vroeg me trouwens af he. Maakt een van jullie wel eens kip gemarineerd in honing en sweet chili? En dan bedoel ik ook echt het marineren zelf. Ik wil dat graag eens doen maar weet niet hoe
Tips fruithapje: Appels en peer doen ik in 4 stukken snijden (klokhuis bij appel weg) En dan met een rasp (of hoe heet zo'n ding) Dan is het hetzelfde als appelmoes, en eerg lekker voor die kleintjes! Je kan ook als je wilt afwisselen, een half potje doen, e een appeltje. Dan kan je toch de smaken een beetje afwisselen. Invriezen doe ik in stevige boterhamzakjes! Ideaal!!
Appel en peer rasp ik idd ook op de fijnste kant van de rasp, heerlijk! Op de markt hebben ze nog wel eens mango/aardbeien/frambozen/etc. goedkoop (als het in het seizoen is). Wil dan nog wel eens wat fruit kopen, pureren en dan in ijsblokjesbakje invriezen. 1 of 2 blokjes aan een geraspt appeltje toevoegen en je kind heeft weer eens een héle andere smaak. Invriezen hier idd ook in stevige zakjes (ik gebruik die van de Aldi). Ideaal, kan er ook véél meer in mijn vriezer omdat er duidelijk minder loze ruimte is.
Recept kan je uiteraard opzoeken qua verhoudingen, honing-sweet chilli namelijk nog nooit gedaan. Als ik marineer, doe ik dat een dag vantevoren. Marinade maken, vlees erbij (heel of in stukjes), gewoon goed mengen en in de koelkast zetten. Ik gebruik meestal een bakje waarin het allemaal nèt past, zodat de marinade ook tot bovenaan komt. Ik keer het bakje een paar keer om, zodat alles goed gemarineerd wordt. En dan dus de volgende dag gewoon bereiden. Ook doe ik vlees na aankoop wel eens in de marinade en gooi het dan na een uur al in de diepvries. Dit doe ik zomers bijvoorbeeld met satévlees. Als ik ergens een goede aanbieding vlees tegenkom, marineer ik het alvast voor de saté en gooi dan 2 porties van 250gr in de diepvries (marinademix is vaak voor 500gr die ik gebruik voor saté)
Ja hoor. Je neemt kruimige aardappels en je snijd ze in de grootte die je wil. Dan gooi je er redelijk wat zout op en je zet de frietjes onderwater, dat laat je minimaal 15 minuten weken. Zo trekt er nog een beetje vocht uit de frietjes. Spoel ze dan een beetje af. Daarna maak je ze droog met een theedoek o.i.d. Dan bak je de frietjes voor het eerst op 160 graden. Voor een minuut of 5. Leg ze dan op keukenpapier. Zet de vetpan op 180/190 graden en bak de frietjes mooi goudbruin. Zo maar ik altijd de frietjes en ze zijn toch lekker!
Frites: klinkt lekker! Mn buren maken ze ook vaak vers, en komen dan vaak een bordje bregnen! Jammie! #zelf te lui om te maken!# Ik koop vaak ovenfrites (wel iets duurder) en doe die in frituurpan, echt super lekker!!
Hmmm, smileys werken bij mij niet... maar deze vind ik wel grappig! Ovenfrites zijn toch speciaal voor de oven, dus voor mensen die geen frituur hebben?!