Ok komt ie Börek (peynirli) 1 pak yufkavellen (ik gebruik de helft voor een ovenschaal 20x30 gok ik, heb een kleine oven) plak (ik gebruik driekwart) peynir platte peterselie 1 ei half theeglas zonnebloemolie 1 theeglas melk of yoghurt Peynir losprakken met fijngehakte peterselie en zwarte peper. Ei, olie en melk/yoghurt samen losroeren. Ovenschaal invetten met zonnebloemolie. 3 lagen yufka in de ovenschaal leggen en telkens wat van het eimengsel tussen de bladeren smeren. Na 3 a 4 lagen de kaas verdelen over de yufka. Afdekken met de overige lagen yufka, telkens weer besmeerd met het mengel. Bovenop de rest van het mengsel gieten, bestrooien met wat sesam- en/of nigellazaadjes en wat klontjes boter verdelen over de bovenkant. In een voorverwarmde over (180 C) ongeveer 40 minuten bakken tot de bovenkant mooi bruin is. Börek (patatesli) Zelfde recept als hierboven, maar dan voor de vulling: 3 middelgrote aardappels schillen en koken. In een andere pan een fijngesneden ui aanfruiten. Als de aardappels gaar zijn, fijnstampen en mengen met de ui (let op dat het mengsel niet te droog is genoeg olie). Fijngehakte peterselie, munt, paprikapoeder, peper en (voldoende) zout toevoegen.
Hey die gozleme kreeg ik altijd van mn beste vriendin omdat ik er zo gek op was nu kan ik m eindelijk zelf maken thanx! Die revani staat ook nog op mijn to do list is het lekkerder met kokos of gehakte pistache nootjes?
Su böregi is (naar mijn mening) één van de moeilijkste börek om te maken.. Ik zou daar niet mee beginnen, maar inderdaad gewoon met een normale börek zoals Eylem dat zegt. Asüre is ook niet heel makkelijk, ik vind het ook niet lekker. Het is inderdaad best zwaar.. Dus ik maak het nooit.
Ik zou revani ook met kokos doen, ik doe er zelf meestal niets op, dat is ook lekker Oh en ik gebruik nooit alle siroop, dan wordt ie heel erg zoet, mag van mij wel wat minder. Dus niet rucksichtlos alle siroop eroverheen gooien maar even kijken hoe 'nat' en zoet je de cake wil hebben.
@Eylem: onwijs bedankt! Dat ga ik zeer binnekort maken! Jammergenoeg gisteren bij de turkse winkel geweest en wel yufka in driehoekvorm meegenomen (voor de sigara boregi), maar niet de vierkante vellen. Voor de rest heb ik alles in huis....
Oh even een tip voor de Sigara böregi. Ik maak het altijd met 2 pakken yüfka en gooi het dan in boterhamzakjes in de vriezer. Dan heb je altijd een voorraadje als je bijvoorbeeld onverwachts visite krijgt of er gewoon trek in hebt.
Maakt op zich niet uit, je kunt met de sigara borek vellen ook wel gewone borek maken. Die vierkante yufkavellen zijn ook niet op maat . Maar sigara borek is zoals Bloemmm al zegt ook gewoon heel erg lekker alleen maak ik dat zelf niet zo vaak omdat er dan zo'n frituurlucht in huis hangt... Bloemmm, maak jij weleens sigara borek in de oven? Ik heb het 1 keer gedaan maar toen werd het deeg niet gaar...maar het moet wel kunnen toch.
ik kijk ook af en toe op die site. heb ook weleens dingen van gemaakt en valt goed in de smaak hier, de meeste recepten kende ik al.
Ja, dat moet gewoon kunnen.. Alleen vind ik ze dan niet even lekker! En ik smeer er dan wat eigeel op.
Goeie tip! Maarre....ms. een stomme vraag, maar dan vries je ze na het frituren in, toch? En hoe warm je ze dan weer op??
Nee, je vriest ze gewoon in na het vouwen. Je doet ze dus dus droog in een boterhamzakje en dan in de vriezer. Als je er trek in hebt haal je er een zakje uit en frituur je ze
Ehhh, geen van jullie heeft toevallig de behoefte om workshops te geven??? Dan schrijf ik me alvast in!
Haha, ik zou het erg leuk vinden. Ik hou ook echt van koken (vooral Turks) Maar helaas lukt dat 9 van de 10x niet zo goed met Mira. Gelukkig is mijn man altijd om 14.00 thuis, maar ze wilt altijd mij als ze honger heeft, slaapt heeft, iemand om haar heen wilt.. Dus ik ben al blij als ik een lekker maaltijd kan maken voor ons drietjes