Wie kent deze site met Turkse recepten?

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 20 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ok komt ie :cool:

    Börek (peynirli)
    1 pak yufkavellen (ik gebruik de helft voor een ovenschaal 20x30 gok ik, heb een kleine oven)
    plak (ik gebruik driekwart) peynir
    platte peterselie
    1 ei
    half theeglas zonnebloemolie
    1 theeglas melk of yoghurt

    Peynir losprakken met fijngehakte peterselie en zwarte peper. Ei, olie en melk/yoghurt samen losroeren. Ovenschaal invetten met zonnebloemolie. 3 lagen yufka in de ovenschaal leggen en telkens wat van het eimengsel tussen de bladeren smeren. Na 3 a 4 lagen de kaas verdelen over de yufka. Afdekken met de overige lagen yufka, telkens weer besmeerd met het mengel. Bovenop de rest van het mengsel gieten, bestrooien met wat sesam- en/of nigellazaadjes en wat klontjes boter verdelen over de bovenkant. In een voorverwarmde over (180 C) ongeveer 40 minuten bakken tot de bovenkant mooi bruin is.

    Börek (patatesli)
    Zelfde recept als hierboven, maar dan voor de vulling: 3 middelgrote aardappels schillen en koken. In een andere pan een fijngesneden ui aanfruiten. Als de aardappels gaar zijn, fijnstampen en mengen met de ui (let op dat het mengsel niet te droog is – genoeg olie). Fijngehakte peterselie, munt, paprikapoeder, peper en (voldoende) zout toevoegen.
     
  2. Rihana23

    Rihana23 Actief lid

    19 okt 2011
    365
    0
    0
    NULL
    NULL

    Hey die gozleme kreeg ik altijd van mn beste vriendin omdat ik er zo gek op was nu kan ik m eindelijk zelf maken thanx!

    Die revani staat ook nog op mijn to do list :D is het lekkerder met kokos of gehakte pistache nootjes?
     
  3. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    31 mrt 2010
    18.894
    1
    38
    Wormer
    Su böregi is (naar mijn mening) één van de moeilijkste börek om te maken.. Ik zou daar niet mee beginnen, maar inderdaad gewoon met een normale börek zoals Eylem dat zegt.

    Asüre is ook niet heel makkelijk, ik vind het ook niet lekker.
    Het is inderdaad best zwaar.. Dus ik maak het nooit.
     
  4. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    31 mrt 2010
    18.894
    1
    38
    Wormer
    Ik vind Revani met kokos het lekkerst!
     
  5. Rihana23

    Rihana23 Actief lid

    19 okt 2011
    365
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dank je wel Bloemmm!
     
  6. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ik zou revani ook met kokos doen, ik doe er zelf meestal niets op, dat is ook lekker ;)

    Oh en ik gebruik nooit alle siroop, dan wordt ie heel erg zoet, mag van mij wel wat minder. Dus niet rucksichtlos alle siroop eroverheen gooien ;) maar even kijken hoe 'nat' en zoet je de cake wil hebben.
     
  7. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    31 mrt 2010
    18.894
    1
    38
    Wormer
    Ja dat doe ik ook, anders is ie mierzoet!
     
  8. Rihana23

    Rihana23 Actief lid

    19 okt 2011
    365
    0
    0
    NULL
    NULL
    nou fijn dat ik dat ook weer weet :D bedankt dames en weet jullie wel te vinden hihihi
     
  9. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    @Eylem: onwijs bedankt! Dat ga ik zeer binnekort maken!

    Jammergenoeg gisteren bij de turkse winkel geweest en wel yufka in driehoekvorm meegenomen (voor de sigara boregi), maar niet de vierkante vellen. Voor de rest heb ik alles in huis....
     
  10. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    31 mrt 2010
    18.894
    1
    38
    Wormer
    Sigara böregi is ook erg lekker (en makkelijk!)
    Succes, ben benieuwd of je het wat vindt :D
     
  11. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    31 mrt 2010
    18.894
    1
    38
    Wormer
    Oh even een tip voor de Sigara böregi.
    Ik maak het altijd met 2 pakken yüfka en gooi het dan in boterhamzakjes in de vriezer.
    Dan heb je altijd een voorraadje als je bijvoorbeeld onverwachts visite krijgt of er gewoon trek in hebt.
     
  12. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Maakt op zich niet uit, je kunt met de sigara borek vellen ook wel gewone borek maken. Die vierkante yufkavellen zijn ook niet op maat ;). Maar sigara borek is zoals Bloemmm al zegt ook gewoon heel erg lekker :D alleen maak ik dat zelf niet zo vaak omdat er dan zo'n frituurlucht in huis hangt...

    Bloemmm, maak jij weleens sigara borek in de oven? Ik heb het 1 keer gedaan maar toen werd het deeg niet gaar...maar het moet wel kunnen toch.
     
  13. ilayda

    ilayda Bekend lid

    23 nov 2007
    759
    0
    16
    utrecht
    ik kijk ook af en toe op die site.
    heb ook weleens dingen van gemaakt en valt goed in de smaak hier, de meeste recepten kende ik al.
     
  14. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    31 mrt 2010
    18.894
    1
    38
    Wormer
    Ja, dat moet gewoon kunnen.. Alleen vind ik ze dan niet even lekker!
    En ik smeer er dan wat eigeel op.
     
  15. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113

    Goeie tip!

    Maarre....ms. een stomme vraag, maar dan vries je ze na het frituren in, toch? En hoe warm je ze dan weer op??:cool:
     
  16. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    31 mrt 2010
    18.894
    1
    38
    Wormer
    Nee, je vriest ze gewoon in na het vouwen.
    Je doet ze dus dus droog in een boterhamzakje en dan in de vriezer.
    Als je er trek in hebt haal je er een zakje uit en frituur je ze :D
     
  17. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Aha, daar zou ik bijna dus de mist mee ingaan;)
    Bedankt nogmaals!
     
  18. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    31 mrt 2010
    18.894
    1
    38
    Wormer
    Geen dank!
     
  19. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ehhh, geen van jullie heeft toevallig de behoefte om workshops te geven?;)?:)?

    Dan schrijf ik me alvast in!
     
  20. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    31 mrt 2010
    18.894
    1
    38
    Wormer
    Haha, ik zou het erg leuk vinden. Ik hou ook echt van koken (vooral Turks) Maar helaas lukt dat 9 van de 10x niet zo goed met Mira.
    Gelukkig is mijn man altijd om 14.00 thuis, maar ze wilt altijd mij als ze honger heeft, slaapt heeft, iemand om haar heen wilt..
    Dus ik ben al blij als ik een lekker maaltijd kan maken voor ons drietjes :p :p
     

Deel Deze Pagina