Sutlac is echt lekker!!!! Alleen mislukt het mij heb het 3 keer geprobeerd. Of te veel rijst dus erg dik, of te waterig, of een rare smaak.
Lilaa heb je misschien een recept van profiterol? Heb e nooit gegeten maar eil et wel een keer proberen te maken.
Penk hier de volledige uitleg is wel zo handig maar het is dus de bedoeling om de pizza in een koekepan met deksel te bakken liefst zo'n ovenpizza maar goed dit is ook prima te doen. Als je de instructies goed opvolgt dan kan er niets misgaan Recept Turkse pizza's voor het deeg heb ik dit gebruikt 500 gr meel 1 zakje gedroogde gist of een half blokje verse gist 1 thl zout 1 eetl joghurt 1 eetl zonnebloemolie *water naar gevoel 15 minuten kneden, dan 1 uur laten rijzen maak kleine bolletjes ik kreeg er ongeveer 8 pizzatjes uit, rol ze uit mag best dun maar niet té. Leg vulling erop en druk het goed plat doe het dan in de makla en doe een deksel erop zodat het gehakt ook gaar word. Zodra die klaar is (als onderkant bruin is) leg je het op een bord met theedoek erover en zo werk je ze allemaal af. Na t bakken zijn ze hard maar ze worden na t liggen echt heel zacht. Voor de vuling 250 gr gehakt 1 halve rode paprika 1 kleine ui Madhnoez Sambal Zout 1 klein blikje tomatenpure (70 gram) 70 ml water Doe alles in de mixer behalve het gehakt en pureer het, meng het dan met t gehakt en klaar is je gehaktmengsel voor op de pizzas ---------------------------------------------------------------------- *water naar gevoel voor het deeg heb ik 300 ml gebruikt, (wel 150ml water en 150 ml melk is samen de 300 ml) Het deeg was erg mooi. Ik moet wel zeggen dat ik het op een stuk bakpapier had uitgerold, en heb er wel af en toe bloem op gestrooid, en even de pizza heen een weer bewogen om te kijken of het nog steeds los erop lag. Daarna heb ik er pas wat van de vulling op gedaan. Beetje olie in de koeken pan, en ik kon hem er zo in laten glijden, deksel erop en op middelmatig vuur heb ik hem mooi van kleur aan de onderkant laten bakken. In de tijd dat ik moest wachten, heb ik de volgende pizza gemaakt. Heb ze ook netjes onder een theedoek bewaard. Het was echt super zacht deeg, echt heerlijk!
Sutlac maak ik wel regelmatig, vind het alleen vaak ook wel moeilijk te bepalen terwijl het nog in de pan zit wanneer hij goed is qua dikte. Als hij eenmaal koud is is hij toch weer wat dikker meestal.
Dankjewel! Dit ga ik eens op mijn gemakje proberen op een regenachtige zondagmiddag. Zou je mij alleen nog kunnen vertellen wat madhnoez is???
Het lijkt ingewikkelder dan het is omdat het uitgebreid is beschreven. Ohh haha we zo handig he peterselie is dat.... Iedereen die dit recept gemaakt heeft is er enthousiast over
Koop wel peterselie bij de Turkse of Marokaanse winkel. Die van de supermarkt noem ik geen peterselie namelijk
Platte peterselie inderdaad, geen krulpeterselie, dat smaakt heel anders. Overigens verkopen ze ook bij de AH wel platte peterselie, alleen voor de prijs die je daar voor 3 stengeltjes betaald heb je bij de TR winkel een bos waar je weken mee doet (in de koelkast bewaren in de groentela)
Recept voor deeg ziet er trouwens lekker uit, ik ben nog steeds op zoek naar een goed recept wat inderdaad in de pan gebakken wordt....Als ik puf heb binnenkort nog even proberen.
Noemen ze dat krulpeterselie die van de AH? die gedroogde dan? Ik gebruik altijd verse, nou fijn dat je daar aan dacht bloemmm zo zie je maar weer hoe vanzelfsprekend sommige dingen lijken had er niet eens bij stil gestaan..
Nee krulpeterselie is peterselie met die gekrulde blaadjes (de naam zegt het al ), paar jaar geleden kon je alleen dat als peterselie kopen. Nu hebben ze dan twee soorten vers; krul en platte peterselie of bladpeterselie. Gedroogd gebruik ik nooit, daar zit echt geen smaak aan vind ik.
Kom maar op met dat recept Mijn man vind het erg lekker (Ik lus geen melk, dus ik hou er helemaal niet van)