Lekkere gehaktballen maken?? (tips gezocht)

Discussie in 'De lounge' gestart door Troelala21, 22 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    Wie kan mij vertellen hoe je lekkere gehaktballen maakt? me oom kon dat vroeger altijd zoooooooo lekker met vanalles er doorheen. Ik weet het recept niet meer. Ben nu op zoek na nieuwe recepten voor lekkere gehaktballen......wie o wie heeft een lekker recept?
     
  2. Luuz

    Luuz VIP lid

    16 aug 2008
    23.842
    2.610
    113
    Hier
    Gewoon heel simpel..
    hoh gehakt
    1 ei
    paneermeel
    gehaktkruiden

    alles in een kom en kneden maar.. eventueel een rauw uitje erdoorheen.. Flink veel kruiden erdoor..
    ballen van draaien en bakken maar :D simpel, maar o zo lekker..
     
  3. laura28

    laura28 Fanatiek lid

    15 okt 2008
    1.277
    0
    0
    Gehakt
    Nasikruiden
    Ei
    Paneermeel

    Nasikruiden wellen en door je gehaktmengsel doen, daarna ballen draaien en platmaken...
    Daarna om en om bakken tot ze gaar zijn, heerlijk!
     
  4. Milujem

    Milujem Niet meer actief

    Half om half gehakt
    sjalotje, heel fijn snipperen
    rode paprika, heel fijn snipperen
    1 teentje knoflook, goed fijnmalen
    gehakt kruiden
    paprikapoeder
    klein beetje peper
    paneermiddel

    Goed mensen met wat paneermiddel.
    Bal draaien
    door de paneermeel heen halen en in flink wat boter goed bruin bakken aan alle kanten, dan vuur laag, deksel erop en lekker sudderen maar...

    Hier likken ze de vingers af!
     
  5. Nientjje

    Nientjje Fanatiek lid

    15 jul 2009
    2.743
    3
    38
    Ik maak ze net als Roeltje, lekker hoor! Je kan ook een beschuitje nemen i.p.v. paneermeel, net wat je in huis hebt.
     
  6. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    en hoe moet ik ze bakken? het worden bij mij altijd stuiterballen helaas...
     
  7. Dreamz3

    Dreamz3 Fanatiek lid

    9 dec 2010
    3.297
    96
    48
    500 gram gehakt
    1 ei
    1 zakje stroganoffkruiden voor gehakt
    1 wit sneetje brood zonder korstjes is blokjes

    Dat allemaal goed door elkaar kneden, ballen draaien en aanbakken in een stoofpan.
    Als de ballen een mooie kleur hebben, dan jus erbij doen, mag gewoon jus uit een zaje zijn die je aangemaakt hebt.
    Vuur laag, lekker een tijdje laten pruttelen en af en toe omdraaien.

    Dit recept komt uit het restaurant waar ik werkte als kok en de gehaktballen waren er heerlijk en niet zo hard, maar lekker smeuig.
     
  8. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    Thanks ik zal hem opslaan!
     
  9. Marlous28

    Marlous28 Fanatiek lid

    5 mei 2010
    2.645
    0
    36
    Twente
    Evt. een half of heel zakje (afhankelijk van hoeveelheid gehakt) uiensoep (poeder bijv. Knorr) er door.
     
  10. Dreamz3

    Dreamz3 Fanatiek lid

    9 dec 2010
    3.297
    96
    48
    Alsjeblieft!
    Als je ze gemaakt hebt, laat je dan weten of ze in de smaak zijn gevallen?
     
  11. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.065
    3.859
    113
    Ik vermeng alles altijd op gevoel, maar ik doe er een ei door, verkruimeld beschuitje of paneermeel (maar dat laatste heb ik bijna nooit in huis), een sjalotje, gehaktkruiden of nasi/bamikruiden en soms nog een kloddertje sambal.
    Regelmatig omrollen in de pan en er dan gelijk even een beetje van de jus overheen gooien, dan worden ze ook niet zo droog. Hier worden het op die manier altijd lekkere ballen, mijn moeder doet het ook zo, van haar geleerd.
     
  12. tulip

    tulip Niet meer actief

    zo maak ik ze:

    uitje heel fijn gesnipperd
    teentje knoflook
    italiaanse kruiden
    paprikapoeder
    1 ei
    1/2 beschuit verkruimeld

    Het gehakt mengen met paprikapoeder, het ei en de verkruimelde beschuit, dan het uitje en de knoflook erdoor. Daarna bijkruiden met de italiaanse kruiden, juist die geven een bijzonder lekkere smaak aan de gehaktballen.

    10/15 min aanbraden op middelhoog vuur en daarna zachtjes zetten en laten sudderen met de deksel eriop.
     
  13. Tese

    Tese Niet meer actief

    Ik neem voor twee personen:

    250 gram rundergehakt
    1/2 ei
    1/2 zakje Mexicaanse gehaktkruiden van Silvo.

    Nou dat is echt smullen!
     
  14. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    klinkt allemaal heerlijk! Ga ze allemaal even opschrijven!
     
  15. Lon enTijn

    Lon enTijn Fanatiek lid

    23 mrt 2007
    1.783
    0
    0
  16. Emjay

    Emjay Bekend lid

    17 jan 2012
    993
    0
    16
    In het buitenland
    Ik maak de ballen altijd met beschuit ipv paneermeel, ongeveer 2 beschuiten per 100g (maar soms ook minder). En met rundergehakt.
    Qua kruiden kun je lekker experimenteren heerlijk! Ik gebruik wel vaak Aromat, geeft een lekkere smaak! Soms ook een beetje mix voor macaroni, en dan lekker met een tomatensaus! Vooral lekker met kleine (Ikea-sized) gehaktballetjes.

    Grappig, toen mijn man en ik ons eerste afspraakje hadden heb ik gehaktballen gemaakt (ik wilde iets lekker Nederlands omdat hij niet uit Nederland komt); hij is nooit meer weggegaan! :D
     
  17. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ik gebruik 500 gram runder gehakt
    Silvo kruiden voor gehakt met uitjes.
    Een ei
    Ketjap
    Sambal
    ui
    Knoflook

    Dat allemaal mengen en de ballen braden.
     
  18. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    Klinkt heerlijk allemaal! me man moet straks maar even het een en ander meenemen met de boodschappen!
     
  19. Jel

    Jel Niet meer actief

    Ik heb de laatste tijd vaak van de Silvo gehaktkruiden de bretonse. Die is lekker een beetje pittig. En als ik de gehaktballen laat sudderen doe ik vaak een paar scheutjes ketjap door het water waarin het suddert. Dat trekt lekker een beetje in de gehaktballen en je hebt gelijk een lekkere jus. Laatst ook maggi hot gedaan door het water, was ook lekker.
     
  20. silvermist

    silvermist Niet meer actief

    weet niet of ie al genoemd is

    500 gram gehakt
    zakje satekruiden voor gehakt
    kruidenpaneermeel
    eitje
    een halve gesnipperde ui
    2 teentjes knoflook
    scheutje ketjap

    dat alles kneden en ballen van draaien en vervolgens door naturel paneermeel rollen, dan aanbraden in een pan, zodra alle kanten goped bruin zijn water toevoegen zodat ze voor 3/4 onderliggen lekker sudderen als het water voor de helft verdampt is dan zakje juspoeder toevoegen en roeren vervolgens met juslepel regelmatig jus over de ballen gieten en klaar :D

    hm word voor ons ook gehaktbal denk ik ;) krijg er honger van :)
     

Deel Deze Pagina