ik wil graag zelf een carbonara saus maken. ik kom veel recepten tegen op internet maar welke is nou jullie succesrecept? Ben benieuwd!!
Als ik spaghetti carbonara maak doe ik dat als volgt: - spaghetti koken - ondertussen in wokolie spekjes bakken en hier op laatst wat knoflook bij meebakken (en evt. wat uitjes). - in een beslagkom maak ik een sausje van 1 bakje creme fraiche, 2 a 3 eieren en een flinke scheut koksroom. Wat peper en zout erbij en (en dit vind ik een ingredient wat niet mag ontbreken) verse basilicum. - de spaghetti bij de spekjes doen, vuur laag en daar het mengsel bij doen. Goed doorroeren. Evt. wat geraspte kaas erover heen en het restant van de basilicum. Ik vind 'm op deze manier erg lekker! Succes!
Heb heel toevallig het eten voor vanavond net klaar gemaakt met een pot carbonada van de Aldi... echt verrukkelijk! (geen antwoord op je vraag maar wilde het toch even melden haha)
Zo doe ik het ook ongeveer, alleen gaat er bij mij een zakje geraspte kaas door de saus. Dit doe ik meteen door de spaghetti. Oh en ik doe er wat kerriepoeder bij. Hier altijd geslaagd!
Ik maak carbonara met Boursin Cuisine. Spaghetti koken Olijfolie in wok met 2 in kleine stukjes gesneden knoflook Spekjes erin laten bakken op laagvuur ca 10 min. Spaghetti erdoorheen scheppen Boursin erdoor en warm laten worden (officieel hoort er ook een eierdooier door maar doe datnu niet in zwangerschap) Pijnboompitjes roosteren Rucola wassen eneroverheen serveren met de pitjes
Carbonara voor 4 pers zoals ik hem maak: -plakjes ham -spaghetti -4 eieren -50 gr parmezaanse kaas - 3,15 dl room -zwarte peper (grofgemalen) - evt wat groene kruiden voor garnering Pasta koken In een kom de eieren kaar en room kloppen en de in stukjes gesneden ham toevoegen. Peper en wat zout naar smaak toevoegen Saus door de gekookte pasta mengen Zet de pan weer op het vuur en laat dit in +/_ 1 min zachtjes indikken.
Dit is mijn (ons) lievelingsrecept: Spaghetti carbonara met doperwten Hoofdgerecht voor 4 personen zout en versgemalen peper 400 g spaghetti 200 g diepvriesdoperwten 2 eetl. olijfolie 200 g gerookte ontbijtspekblokjes 3 teentjes knoflook, gesnipperd 3 eieren, losgeklopt 75 g geraspte Parmezaanse kaas Bereiden: Breng een grote pan water met zout aan de kook. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, kook de laatste 3 minuten de doperwten mee. Verwarm ondertussen de olie en bak hierin de spekblokjes op middelhoge stand tot ze licht kleuren. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee. Giet de spaghetti met doperwten af en schep het mengsel direct in de koekenpan met het spek en de knoflook. Voeg de eieren en de helft van de geraspte kaas toe en schep alles goed om tot het ei als een laagje saus gestold is om de hete spaghetti. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de spaghetti direct, met de rest van de kaas. Tip: Ook lekker met Parmaham in plaats van spekjes. Serveersuggestie: Lekker met een tomatensalade.
Ik doe het Italian style: voor 4 personen: 4 eieren peterselie (mag gedroogd) Parmezaanse kaas spek ui en knoflook Spekjes uitbakken, gesnipperd uitje en beetje knoflook erbij meebakken. Tegelijkertijd eitjes kloppen, peterselie erbij en ca. 100 gr. parmezaanse kaas. Als de pasta (spagetti!!) gekookt is, deze bij het spekjes-ui-knoflookmengsel in de pan doen. Dan het ei-mengsel erbij doen en terwijl er nog een klein vlammetje onder de pan staat het ei-mengsel door de pasta heen scheppen. Als het heel licht begint te stollen, vuur uit en direct op tafel! Geen room erbij dus!
nou dames, bedankt!!! Ik ga er in het weekend lekker mee aan de slag, ik heb toch nog creme fraiche staan!! Andere recepten blijven welkom!
Krijg er honger van! Kan je bij die recepten de eieren ook weglaten, of heeft dat grote invloed op de smaak/textuur van de saus?
Ik maak 'm zoals jamie oliver; spaghetti koken, ondertussen plakjes bacon uitbakken, uitlaten lekken en klein snijden. Mengsel maken van 100ml slagroom, 5 ei-dooiers en veel parmezaanse kaas geraspt. Het mengsel door de warme spaghetti mengen als die gekookt en uitgelekt is. Goed roeren, door de hete spaghetti stolt het ei. en de bacon erdoor scheppen. Op smaak maken met verse peper uit de molen. @Emjay: zonder ei-dooiers is het geen carbonara. Het draait om de ei-dooier en kaas.
It's all about the eggs!!! Dit is van oudsher een saus voor de armen, dus met weinig en simpele ingrediënten zet je dit maal op tafel. Echter, eieren zijn het voornaamste ingrediënt van de carbonara saus. Je kunt ook een pasta met roomsaus maken, maar dat is heel wat anders!
Wij maken altijd een soort alternatieve carbonara - ik doe er nooit ei in Nodig: - speklappen-a-la-minute (zelf reepjes van snijden, lekkerder dan kant en klaar vind ik) - speklapjeskruiden - Boursin Cuisine (smaak knoflook en fijne kruiden) - gesnipperde ui en knoflook - prei en/of courgette - zout en peper Bereiding: -speklapjes in reepjes snijden en met wat speklapjeskruiden mengen. - pasta koken (wij hebben altijd Fusili tricolore) - In een wok de spekreepjes op hoog vuur aanbakken, als ze een beetje bruin worden de ui, knoflook en zout & peper (allemaal naar smaak) erbij - De rest van de groenten erbij en een minuutje later de boursin (zo snel zodat de groenten wel een beetje knapperig blijven). Als de saus een beetje ingedikt is, kan de pasta erbij en kun je aan tafel Tot nu toe alleen nog maar lovende reacties gekregen op dit gerecht. Overigens kun je met Boursin Cuisine light en kip ipv speklappen ook een soort dieet-versie maken. Schijnt ook erg lekker te zijn
Een iemand heeft een recept zonder ei gepost (ivm zwangerschap). Ikzelf vind het ei een van de belangrijkste ingredienten bij carbonara. Structuur en smaak zal dan iets anders zijn, maar dat hoeft niet per definitie slechter te zijn natuurlijk.
Nog iemand heeft een recept zonder ei gepost (zie hierboven). Maar zoals eerder gezegd, dan is 't niet echt meer 'carbonara'.
Nou ja, dan wordt het voorlopig geen carbonara, maar iets van "roomsaus met spekjes".. Durf het risico niet te lopen! Ach, nog maar 28 weken, appeltje eitje!
Dat is zeker waar. Mijn gerecht lijkt ook helemaal niet op carbonara, hoor! Enige overeenkomst is dat er spek in zit, haha! Dat was voor een vriend van ons reden genoeg om het carbonara te noemen en dat is blijven hangen