Lekkere gehaktballen maken?? (tips gezocht)

Discussie in 'De lounge' gestart door Troelala21, 22 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. cindybaby71

    cindybaby71 Niet meer actief

    ik heb een heel lekker kompleet gerecht,daar lik je echt je vingers bij af! komt uit de turkse keuken maar ooo zooo lekker:Dals je echt wat anders wilt!

    kofte/gehaktballen
     
  2. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Hoe ik ze maak:

    -500/800 gr hoh gehakt
    - 1 ui fijn gesnipperd, half bakje champignons heel fijn gesneden, kwart tot halve rode paprika en ook fijn snijden en eerst aanbakken
    -1 ei
    - kruiden die je lekker vind (ikzelf gebruik knoflookpoeder, paprikapoeder, ketjap, pittige kruiden.
    -gekruimelde beschuit of paneermeel

    Dit alles meng je lekker door elkaar en draai je ballen van. Dan bak je op een hoog vuur aan, en daarna op een laag vuurtje na laten pruttelen (een uur of 2) Als vocht doe ik:
    - flink wat water in de pan bij de ballen
    - curry (scheut)
    - Mosterd
    Nou, laat het lekker pruttelen en jammie jammie dat ze zijn en lekker sappig.
     
  3. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.250
    1.009
    113
    Zuid-Holland
    kijk, weer wat geleerd! Hier staan zulke lekkere recepten bij dat ik me toch eens ga wagen aan het maken van gehaktballen!! Mn moeder maakte ze vroeger altijd keihard en ik wist niet hoe anders....tot nu toe :) Van de week maar eens proberen.

    Wel nog vraagje...ik denk dat je voor de meeste recepten allemaal 500 gr gehakt gebruikt?? Dat zijn toch veels te veel ballen voor een maaltijd met 2 volwassenen en 2 kleine kids? Wat doen jullie met de rest??
     
  4. hardloper

    hardloper Niet meer actief

    niet een heel recept hoor, die zijn er al genoeg, maar wij doen een rol beschuit op een kilo gehakt. (wel ei erin he) dan zijn ze lekker luchtig. in de oudewetse hoe oma ze maakte bal zit uitje paprika en gehaktkruiden.
    even in boter op hoger vuur aanbraden en dan lekker laten pruttelen, af en toe omdraaien in ruim boter.
     
  5. Naomi86

    Naomi86 Bekend lid

    28 nov 2011
    805
    0
    16
    fulltime mama en huisvrouw
    gemeente Buren
    gehakt
    eitje
    ketjap
    knoflook
    zout
    peper
    en paneren met bloem

    wat ik ook eens heb gedaan, maar dat was niet zo simpel als het klinkt is een gekookt ei nemen en daaromheen het gehakt kneden. dan heb je dus een heel leuk effect als je de bal doormidden snijdt.

    voor de rest doe ik ze altijd licht aanbakken en daarna helemaal onder de jus. worden ze lekker sappig van.
     
  6. toetie

    toetie Fanatiek lid

    14 dec 2010
    2.310
    7
    38
    noord brabant
    ik gebruik de parneermeel van de ah daar zitten kruiden in.
    en een ui en een rode paprika en dan nog knoflook cayenenpeper zwarte peper knoflookpoeder en dan nog itiliaanse kruiden en een kwart geklopt ei.
     
  7. Eefje28

    Eefje28 Fanatiek lid

    2 sep 2008
    1.923
    0
    0
    Groningen
    Gehakt
    Ei
    kerriepoeder , flink wat.
    flinke scheut worcestershire sauce
    fijngehakt uitje
    paneermeel

    hmmm
     
  8. marjon 2

    marjon 2 VIP lid

    23 jul 2008
    13.211
    0
    36
    in mijn vel
    jammie jammie , ik heb ze vandaag met gebakken uitjes erdoor en wat bacon -saus en een ei erdoor , ben benieuwd , ze ruiken heerlijk !!
     
  9. silvermist

    silvermist Niet meer actief

    uit 500 gram haal ik 4/5 ballen, 2 voor man, 1 voor mij en halve voor L. met nog een kind zou die andere de helft krijgen dus 4 ballen op die 5e doet mijn man op brood naar zijn werk de volgende dag ;)
     
  10. Gerbera

    Gerbera Niet meer actief

    Mijn man doet het altijd met gehaktkruiden (meen van Silvo, een zakje), champignons, een sjalotje en paneermeel. Jummie!
     
  11. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Je kan ze ook invriezen, dat doe ik als ik er veel over heb. En anders op de boterham of s'avonds voor de tv ;).
     
  12. Onje

    Onje Niet meer actief

    Een lepeltje buisman koffie door de jus!
     
  13. Vagans

    Vagans Niet meer actief

    Ik doe het altijd met :

    gehakt (maakt ni uit welke)
    Ketjap
    sambal
    zout/peper
    djahe
    knoflook
    Paneermeel
    ei

    Goed bruin aanbakken, water erbij, evt nog wat ketjap erbij en deksel op de pan :) Blijven ze lekker zacht :D
     
  14. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.830
    3.625
    113
    Jeetje, wat heb ik opeens een trek in gehaktballen zeg, ik heb gelijk wat gehakt uit de vriezer gehaald ;)
     
  15. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.389
    1.292
    113
    Flevoland
    hoe ik mijn gehaktballen maak? beetje paneermeel erin(dat het niet zo sopt) peper/zout, knoflook, paprikapoeder, gesnippert uitje en kneden maar! eventueel nog snufje gehaktkruiden erin.
    In de pan doe ik een likje mosterd voor de smaak. klinkt heel gek maar het is zó lekker! Ik lust geen mosterd maar mn ma maakte keer gehaktballen voor me met likje mosterd in de pan, en die smaak was heerlijk! stiefmoeder doet scheutje ketjap in de pan. Oja en blokje kaas int midden van je gehaktbal kan ook lekker zijn :p
     
  16. Wilma

    Wilma VIP lid

    22 mei 2006
    6.396
    1
    0
    Uithoorn
    Ik weet al wat we vanavond eten...zomaar ineens :D
     
  17. kalli

    kalli Niet meer actief

    Toevallig heb ik ze gisteren nog klaargemaakt en ze waren weer overheerlijk!!! :)


    Gehaktballen - 8 stuks

    Ingrediënten:
    700g rundergehakt
    1 kleine ui (klein gesneden)
    1 ei
    2 el soja saus
    1 tl mosterd
    cayenne poeder
    zwarte peper
    zout naar smaak
    olijfolie (om te bakken)
    Eventueel nog een teentje knoflook fijngesneden

    Meng het gehakt, de versnipperde ui, het ei, de sojasaus, de mosterd, (knoflook) en de specerijen goed door elkaar. Ik doe dit met mijn handen. Maak dan acht compacte bolletjes van de massa die je hebt. Ik plet ze altijd een beetje, dan liggen ze iets lekkerder in de pan.

    Verwarm een klein beetje olijfolie in de pan (laat het niet roken!!) en leg de ballen in de pan met een deksel erop. Als je geen passende deksel hebt, dan kun je ook een stuk aluminium folie gebruiken en dan met de glimmende kant naar binnen. Draai ze om de paar minuten even om, voor 20-30 minuten.
     
  18. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Ik ben he-le-maal NIET van de pakjes en zakjes, maar de Ouderwetste-gehaktballen-mix van de PLUS is echt heerlijk!
    gekocht omdat ik echt te lui was voor het echte werk.. :)
    Kun je nog altijd een uitje door heen doen.
     
  19. nena88

    nena88 Bekend lid

    12 nov 2011
    679
    0
    0
    NULL
    NULL
    ouwe trouwe:

    ui in blokjes
    knoflook
    gehakt
    een ei
    peper en zout
    panneermeel

    doe alles behalve paneermeel in een kom.
    ga met je handen kneden

    maak er gehaktballen van en rol ze door het paneermeel.

    heerlijk robuust en lekker met mosterd
     

Deel Deze Pagina