Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Arti13

    Arti13 Niet meer actief

    De eieren zijn niet te koud en je klopt lang genoeg?
    Ik gebruik 1 ei, 30 gram ( biologische ) bloem, 30 gram suiker, snufje zout.
     
  2. RosaLynn

    RosaLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2011
    1.791
    0
    36
    dit heb ik 1000x geprobeerd in mn eigen elektrische oventje maar zonder suc6! en met de funcake mix gaat het prima! kan je helaas niet verder helpen dus
     
  3. chantal85

    chantal85 Fanatiek lid

    2 jan 2012
    3.310
    1
    38
    gezondheidszorg
  4. Ellenore

    Ellenore Fanatiek lid

    13 mei 2008
    2.035
    0
    0
    En wat voor maat taartvorm gebruik je dan? 20 of 24 cm.
     
  5. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Zelf biscuit maken.

    30 gram zelfrijzend bakmeel. 1 ei en 30 gram suiker. Is de richtlijn. Evt nog een zakje vanille suiker.

    Alles op de zelfde temperatuur.

    Je klopt de eieren en suiker minimaal 10 minuten op hoge snelheid. Je spateld voorzichtig beetje bij beetje de bloem er door heen. Dus NIET met de mixer!!!

    Bij mij gaat het altijd goed!:)
     
  6. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    Ik maak met wat poedersuiker en een beetje water een mengseltje ( beter bekend als kinderlijm ) dan maak ik met de achterkant van een kwastje een klein gaatje, daar doe ik wat van dat suiker water in en dan het balletje, zo blijven ze zitten :D
     
  7. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    Geen idee, ik heb nu voor deze taart gewoon een heel pak bokkenpootjes verkruimeld ( sorry ben verslaafd ) en een pakje slagroom voor ongeveer 250ml, alles wat er overblijft kan je lekker oppeuzelen, bijvoorbeeld lekker op een plakje cake smeren yumieeee

    En ik kijk inderdaad ook altijd op de site van de leukste taarten, daar staan heel veel recepten, teveel eigenlijk hahah en te lekker :D
     
  8. chantal85

    chantal85 Fanatiek lid

    2 jan 2012
    3.310
    1
    38
    gezondheidszorg
    Zo weinig? Ik gebruik altijd 5 eieren en 250gr suiker en 125 gr bloem voor taart van 24cm

     
  9. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Dit zijn natuurlijk de hoeveelheden per ei :) Als je dan een vorm van 20 cm hebt neem je het keer 4 oid.
     
  10. Renske19

    Renske19 Fanatiek lid

    14 jun 2011
    2.954
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wat ook een heerlijke vulling is, is een Marsmousse.

    Met echte marsjes, en die laten smelten au bain marie met 50 ml ongeklopte slagroom. Dit vervolgens laten afkoelen en spatelen door 200 ml opgeklopte slagroom. Dit mengsel een paar uur laten opstijven in de koelkast. Heerlijk maar wel heeeeeeeeeel erg zoet:p
     
  11. Saskia1984

    Saskia1984 VIP lid

    19 nov 2008
    9.472
    422
    83
    Ik krijg er zin van!!!
     
  12. Vosjejemi

    Vosjejemi Bekend lid

    24 jun 2011
    760
    1
    0
    Niet zelf gemaakt maar wilde wel even pronken want ik vind hem heel leuk
     
  13. Saskia1984

    Saskia1984 VIP lid

    19 nov 2008
    9.472
    422
    83
    Die is geweldig!!!
     
  14. RosaLynn

    RosaLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2011
    1.791
    0
    36
    dit kan prima hoor meestal worden er ook punten van een bruidstaart in gevroren om het n jaar later te eten ;)
     
  15. Saskia1984

    Saskia1984 VIP lid

    19 nov 2008
    9.472
    422
    83
    RosaLynn, ooo wat blond ben ik! Heb zelf het bovenkantje van mijn bruidstaart een jaar later opgegeten hahahaha! En die smaakte nog steeds prima.
     
  16. Arti13

    Arti13 Niet meer actief

    Prachtig!
     
  17. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.553
    3.057
    113
    Wat heb je allemaal nodig om een taart te bakken ?
    Wil het een keer doen.. Maar heb nog niks..
    Hou het tot nu toe bij cupcakes bakken met mn oudste..
     
  18. Saskia1984

    Saskia1984 VIP lid

    19 nov 2008
    9.472
    422
    83
    Ik raad eigenlijk zelf altijd een basisworkshop aan. Daar leer je zoveel van! En dan weet je ook precies wat je nodig hebt.
     
  19. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.553
    3.057
    113
    Ja wil ik ook gaan doen ..
     
  20. nanette77

    nanette77 VIP lid

    11 jan 2009
    10.817
    545
    113
    Vrouw
    mensen laatst vroeg ik hier wat tips...
    Dit is het resultaat van de chocoladetaart..
    gevuld met monchou en kersenvlaaivulling
    overgoten met ganache (oid)

    met opzet een beetje slordig gehouden, maar hij lijkt zo niet mooi zie ik
     

Deel Deze Pagina