Wij spreken dezelfde taal Alleen drink ik wel, ALS ik frisdrank drink, light. Ik vind fris met suiker nml echt niet lekker. Gelukkig drink ik nog maar hooguit 3 glazen in de week (dat waren 3 flessen Ik ben echt cold turkey afgekickt) Ik heb laatst trouwens ontdekt dat ik best vlakbij een soort boeren ondernemers terrein woon. Zit o.a. een boerderijwinkel. Wil daar binnenkort eens naartoe, kijken wat ze hebben en wat de prijzen zijn. Wij willen ook met de fiets boodschappen gaan doen. Auto is handig voor verjaardagsboodschappen, maar die hebben we alleen in okt, nov en dec. Of als het echt stormt. Ik heb achter in de fietskar een hele hoop bergruimte en ik heb zo'n mand voorop. Mijn man heeft nog zo'n krat liggen voor op zijn fiets en heeft fietstassen. Moet makkelijk lukken. Zeker nu er niet meer 6 flessen frisdrank mee hoeven Gaan wij even goed zijn voor onze bankrekening en voor het milieu
Gelukkig hier positief nieuws! Was verkeerd gegaan met betaling maar gelukkig wordt het weer terug gedraaid. Quetje is dus weer vrolijk
Hierbij ons weekmenu: Di: Schnitzel, rosti en rode kool Wo: Bami Goreng met filetlapjes Do: Vis (pangafiletje) worteltjes en geb. aardappelen Vr: Omelet met spitskool en rijst (met foe yong hai saus) Za: Zelfgemaakte pizza Zo: Pasta Pesto met champignons en spinazie Ma: Hutspot met saucijs. Bijna alles heb ik nog in huis, heerlijk! Ben nu het vlees aan het opmaken wat ik toen gekocht heb bij de C1000 toen had je een pakket voor 10 euro. Ik had toen 2 verschillende pakketten dus een hoop vlees! Heb alles per 2 ingevroren dus eten we deze week van. Ook heb ik de groente nog in de vriezer, alleen moet ik wortels kopen en de standaard boodschappen. Dus ik denk voor 10 a 15euro wel klaar te zijn deze week! Nog een tip die ik ergens las: Bespaar energie door de wasmachine niet op 1400 toeren maar op 800 toeren te zetten. Dan kan de was ook gewoon drogen aan de lucht. Dit scheelt energie! ( Geldt natuurlijk niet als je een droger hebt)
Hoe kun je broccoli het beste bewaren? Misschien hebben jullie daar ervaring mee want er zitten hier natuurlijk meerdere dames die voor een hele week boodschappen doen... Ik heb maandag een broccoli gekocht die er nog goed uitzag. Heb hem in het plastic in de groentenla van de koelkast gelegd. De planning was om hem vanavond te eten maar gisteren zag ik al dat hij ging vergelen. Dus hebben we hem gisteren gegeten. Hij was helaas al niet echt lekker meer... Gelukkig had ik nu andere groente in huis die ik wel langer kon bewaren en dus kon ik gemakkelijk van dag ruilen met de broccoli. Maar voor een eventuele volgende keer: hoe kan ik het het beste bewaren? Geldt ook voor andere groente overigens: hoe kun je het het beste bewaren en hoe lang kun je diverse groente bewaren? Dan kan ik daar rekening mee houden met de inkopen...
ik blancheer de groentjes even in kokend water voor 1 à 2 minuutjes (harde groentjes 2 minuten en zachte groenten die vlug klaar zijn 1 minuut) als ze afgekoeld zijn steek ik ze in de vriezer in plastic bakjes (beterkoop dan diepvrieszakjes en milieuvriendelijker)
chapeau dat jullie je aan een weekplanning kunnen houden als ik als eens een planning maak veranderd dit wel een paar keer per week o ja nog even over het blancheren, van de meeste groenten die geblancheerd zijn kan je met het kookvocht soep maken en hoef je dit dus niet weg te gieten
hier zullen de boodschappen voortaan iets duurder zijn want mijn man moet lactosevrij eten maar wat zijn die speciale producten duur zeg
Met de broccoli kan ik je niet helpen, wij hebben een Amerikaanse koelkast met laden die groenten en fruit langer vers houden (en het werkt ook echt!), hier kan ik een broccoli dus gerust een week laten liggen. Wat betreft andere groente; Op de groenteschalen (dus buiten de koelkast) liggen hier tomaten, aubergine (nooit goed om in de koelkast te bewaren, maar ook niet te lang daarbuiten), uien, knoflook, pastinaak, kousenband, schorseneren, avocado,pompoen en kokosnoot (Thaise jonge kokosnoot wel weer in de koelkast). In de koelkast eigenlijk alle andere groenten. Spitskool, witte kool en rode kool, wortelen, bieten en knolselderij kun je in de koelkast echt weken bewaren (en dat is maar goed ook ). Groenten als taugé, champignons en kiemen kun je over het algemeen niet te lang bewaren dus plan deze aan het begin van de week. Sommige dingen doe ik waarschijnlijk niet helemaal zoals het hoort maar voor mij werkt het Je kan ook een menu plannen zonder vaste dagen en dan naar gelang schuiven.
Maar waarom maak je een aantal van die producten niet zelf? Ik experimenteer graag in de keuken en ben behoorlijk bekend met de veganistische (dus ook zonder lactose!) keuken en dit hoeft helemaal niet duur te zijn.
Eveline1986 Als ik het goed begrijp zat de broccoli in een plastic folie? Die zou ik er altijd af halen als je hem in de koelkast legt. En als dat er niet rond zat had je waarschijnlijk geen hele verse broccoli want die kun je gerust een poosje bewaren in de koelkast.
En trouwens.....vroeger kon je toch ook nog wel eens voor een boodschappenpakket sparen. Dat is ook niet meer hé?
Die vleespakketen hebben ze zo nu en dan nog weleens bij de C1000, die boodschappenpakketen inderdaad niet meer. (Misschien bij andere winkels nog?)
Het gaat hier om de kaas, yoghurt, en andere melkproducten bakken doen we sowieso zelf (man de broden en ik tarten en ander gebak) heb net even op de kassabon gekeken: 100g geraspte emmental zonder lactose kost 2.09 (we eten morgen pizza)