Same here.... al maakt die het soms wel zelf, maar dan met pompoen erin, dan wil die het wel eten. Pakje mix van euroshopper kost btw ook bijna niks
Wij eten vanavond poffertjes. Deze week is sowieso wat duurder omdat we een loge hebben Maar die is gek op poffertjes dus dat is makkelijk! Zowel pannenkoeken als poffertjes doen we gewoon uit een pakje Wij eten sowieso 1 keer in de week pasta, en veel varkensvlees. Bijna nooit rundvlees, dat is behoorlijk duur. Wel zijn we gek op kip, dus dat gebeurd regelmatig. Ik maak vaak kipfilet, kruiden met zout, kerrie en paprikapoeder. 2/3 kerrie en 1/3 paprikapoeder. Heerlijk ^^ Recept van mijn vader geleerd. Voor de beenham hebben ze bij de albert heijn heerlijke kruidenmix, maar insmeren met mosterd en dan bestrooien met peper en zout is ook lekker. Aanbraden en dan 40 min. op 180 graden in de oven.
Rundvlees is idd duurde maar ook een heel stuk gezonder dan varken en als je goed je best doet hoeft het niet duur te zijn. Wij eten zelde varken omdat ik er vaak buikpijn van krijg en het niet het gezondste vlees is.
Ik geloof dat het een vrij groot misverstand is dat varkensvlees niet gezond zou zijn. Er is ook mager varkensvlees en dat is wel gezond. Om een voorbeeld te noemen: Filet americain per 100 gram bevat bijna 150kcal en 7,5 gram vet casselerib, varken, bevat per 100 gram 120kcal en 5 gram vet Ook gehakt, puur varken, bevat minder kcal en vet dan rund Ja er zijn ook vette en ongezonde varkensvlees varianten, maar die kies je zelf uit natuurlijk
Courgettesoep: Benodigdheden: 2 courgettes kippen- of runderbouillonblokjes kerriepoeder bakje kruidenkaas uitgebakken spekblokjes Kook de courgettes in 2,5 liter water tot ze gaar zijn. Dan maak je het glad met een staafmixer. Doe dan de kruidenkaas in de pan, en meng dit goed door de soep. Gooi dan de bouillonblokjes erbij, laat het even trekken. Doe er nog 2 theelepels kerriepoeder bij, en tot slot de uitgebakken spekjes. Smakelijk eten! En goedkoop ook nog.
Klinkt goed! Welke kruidenkaas gebruik je dan? Ik wil trouwens ook wel een pompoensoep gaan maken, dat lijkt me ook lekker. Iemand ervaring mee? En een lekker recept?
Volgens mij zit dat in al het vlees dat niet biologisch is. Ik denk dat varken niet persé slechter is dan kip of rund, maar voor mijn gevoel wel. Misschien omdat moslims het niet eten Ik at graag kip, maar sinds we vlees biologisch eten eten we het haast niet meer, het is echt heel erg duur. Dus we eten vooral rundergehakt/slavinken en verder vegetarisch. Zo is het nog te betalen.
Ja dat heb ik ook altijd gehoord, en dat dacht ik dus ook.. Maar mn man kan er niet tegen dus wij eten het zelden..
valt heel erg mee en veel is nooit bewezen. Zo zijn er wel meer producten die vol zitten met rommel, zoals light producten (was laatst op tv) Ach ja, alles met mate toch?
Hindoestanen eten juist weer geen rundvlees, dus die eten vooral varkensvlees. Althans, dat heb ik ooit begrepen. Dus heel slecht zal dat varkensvlees dan ook niet zijn, toch
Ligt er ook helemaal aan wat voor varkensvlees je eet denk ik, bij ons is het vooral de slavinken en de worstjes Soms een schnitzel. Ik ben niet zo gek op schnitzels, vandaar. Ben wel helemaal gek van cordon blue's en zag in de mijn jumbo een recept om zelf te maken, ga ik echt eens uitproberen. Het vleespakket van de C1000 hebben wij verdeeld in porties van 2 en lekker ingevroren, kunnen we weer even vooruit.
eten: gister: gebakken aardappels, erwten+wortelen, schnitzel vandaag: pizza en lydia potje waarvan daniel ook de helft eet + stukje van mijn pizza morgen: pizza als wim laat terug is, anders macaroni ofzo donderdag: aardappels, spruiten, sateschnitzel en satesaus vrijdag zaterdag: friet boodschappenlijstjes vind ik moeilijk om te posten omdat het vaak voor 2/3/4weken is tijdens het varen en er dus veel gekocht word. Dan heb je zo in 1x 8/9 broden, meer dan 10L melk enzo
1vriezer voor brood, passen er 12 in, 2 kunnen eruit blijven, die zijn op voor het oud is (al zijn de laatste boterhammen niet echt vers meer). Dan hebben we nog 1vriezer voor vlees dus dat is ook geen probleem En de rest gewoon in de kast of koelkast met melk gewoon tijdens kopen erg op datums letten (vaak dus goedkopere en duurdere merken) en houdbare melk op voorraad. Melk is hier in Du nog wel te doen dus vullen hier ook wel aan als het nodig is en anders pakken we thee. Maar brood vind ik hier niet te eten dus die wil ik wel genoeg hebben. En als dat "crisis" word eten we gewoon x extra warm, pannekoeken of pizza of friet, of soepje erbij Groente: vooral veel kool omdat die het langste goed blijven. En heb potten op voorraad al gebruik ik dat haast nooit. Macaronigroente kant en klaar in de vriezer.
Slim! Wij hebben het brood standaard in de vriezer liggen, manlief eet er meer van dan ik. Ben geen broodeter. We ontdooien het op het moment dat we het nodig hebben. Soms laat ik het te lang liggen en dan maak ik er maar tosti's van. Alleen met kaas ertussen vind ik erg lekker. Melk doen we hier een week met 1 pak.. Het gaat echt langzaam hier. We doen wel 2x per week boodschappen.
Ik lust zelf bijna geen melk en mijn man is de hele dag weg dus die drinkt overdag ook niet, maar die maakt elke avond warme chocolademelk voor zichzelf. Ik drink zelf de hele dag thee, alleen bij het eten een glas sap en dat is het. Lust vrij weinig of kan het niet hebben met mijn darmen. Kwa drinken is het hier per week 1 pak melk 1 pak appelsap Pakje thee (heb 3-4 soorten staan standaard) 1 kleine fles cola (1ltr) 1 pak vruchtensap