he meiden! Zaterdag komen mijn schoonouders en Wil ik ze iets lekkers voorzetten bij de koffie. Cake en appeltaart hebben ze al best vaak gehad. Ik ben niet echt een keuken prinses Hihi.. Iemand die een makkelijk recept heeft / Weet? Liefs x
doe je het fruit er dan tussen? Laag kwark, laag fruit en dan weer kwark? Of als laatste er over? Dat vlaaifruit in die blikjes of in die plastic bakjes?
Ik vind Monchou taart altijd erg lekker en dan het liefste met verse aarbeien (en die zag ik weer ) Bastogne-monchoutaart (groot) Door verschillende soorten vlaaivulling te gebruiken wordt het een mooie, kleurrijke taart met voor ieders smaak wat wils. Ingrediënten: 200 gram basterdsuiker 125 gram roomboter 0,5 liter slagroom 400 gram monchou (4 kleine pakjes) 1 pak Bastognekoeken 2 blikken aardbeien- of kersenvlaaivulling. Of gewoon lekkere verse aarbeien dus! Laat de monchou op kamertemperatuur komen. Springvorm (doorsnee 26 cm) invetten met olie of boter. Het hele pak Bastognekoeken verkruimelen, eventueel met een deegroller. Boter smelten in een pannetje en de verkruimelde Bastognekoeken erdoor roeren. Met dit mengsel de bodem van de springvorm bedekken en in de koelkast koud laten worden. Mix de monchou en de suiker door elkaar tot een luchtig mengsel. Mix in een andere kom de slagroom zonder suiker niet geheel stijf. De slagroom met een lepel door het monchoumengsel roeren en over de bodem strijken. De taart ongeveer 2 uur laten opstijven in de koelkast.
Worteltaart met een roomkaas glazuur. Kan je walnoten,krentjes,gedroogde vruchten naar eigen smaak toevoegen
Dadeltaart met petit beurre! Klinkt heel vies, ik ben totaal geen dadelfan, maar deze taart is heerlijk! 450gr ontpitte dadels, 1 pak petit beurre van verkade, 100gr witte basterd suiker, 225gr roomboter, 1 geklopt ei Gemalen kokos Dadels in reepjes snijden, koekjes verkrummelen, boter smelten, suiker erbij doen, geklopt ei er doorheen. Dadels er doorheen roeren, dan de koek er doorheen mixen. Dan een taartvorm bekleden met bakpapier. Taart laten afkoelen en kokos erover strooien. Al met al vind ik de taart het lekkerst de volgende dag, maar dat is met meerdere taarten zo!
rijstevlaai: Deeg 250 gr. bloem 25 gr. boter 1,5 dl. melk 15 gr. gist zout 50 gr. suiker 20 gr. basterdsuiker Bloem en zout zeven. Melk tot lauwwarm verwarmen. Gist oplossen in de warme melk. Gistmengsel bij bloem schenken, boter en suiker toevoegen en samen tot een soepel deeg kneden. Deeg in een kom leggen, kom met een vochtige doek afdekken en het deeg op een warme plaats 1 - 1 1/2 uur laten rijzen. Rijstvulling 125 gr. paprijst 9,5 dl. melk 150 gr. suiker zout 2 eidooiers 4 zakjes vanillesuiker Rijst in de melk met een snufje zout in ongeveer 1 uur gaar koken. Rijst iets laten afkoelen en daarna 100 gr. kristalsuiker en de vanillesuiker erdoor roeren. Eidooiers schuimig kloppen en door de rijst roeren. Schep het rijst mengsel op de taartbodem. Eiwitten stijfkloppen met 50 gram kristal suiker en over de vulling verdelen.
Banoffee Pie: (echt heel makkelijk!) Je hebt nodig: 1 blikje gecondenseerde gezoete melk (Friesche vlag) 150 gram Verkade Digestive biscuitjes (Bastognes zijn ook lekker!) 75 gram roomboter 3 grote bananen 500 ml slagroom 200 gram chocolade Blikje gecondenseerde melk 3 uur in kokend water zodat het caramel wordt (LET OP, het blikje moet steeds HELEMAAL onder water staan, anders kan het ontploffen!) Koekjes verkruimelen, boter in een pannetje smelten. Door elkaar mengen en op de bodem van een spring- of taartvorm bekleed met bakpapier aandrukken. Half uurtje in de koelkast stevig laten worden. Het blikje met de caramel (afgekoeld!) over de bodem uitsmeren. Bananen in plakjes snijden en over de caramellaag verdelen. Chocolade au bain marie smelten, 250 ml slagroom bijna stijf kloppen en doorelkaar mengen. Dit weer over de bananen verdelen. Tenminste een half uur in de koelkast stevig laten worden. Tot slot de overige slagroom kloppen (eventueel zoeten) en dat netjes over de taart verdelen. Taart decoreren met chocolade rasp eroverheen, of een beetje cacao oid. Deze taart is ook heel lekker als je hem de dag vantevoren maakt en alleen de laatste slagroomlaag er pas op het laatste moment op doet. Machtig, maar heerlijk!
De bananentaart wilde ik zowiezo uit gaan proberen, de blikje gecondenseerde melk staan al klaar. Nog meer suggesties want ik heb volgende week een verjaardag! Monchoutaart heb ik al zo vaak gemaakt en ws zal ik die ook weer gaan maken.
Dikgedrukte doe ik dus nooit. Bodem maken, gecondenseerde melk carameliseren (1,5-2 uur in kokend water), laten afkoelen en op de bodem. Bananen in plakjes, slagroom stijf kloppen en over de banaan, chocolade raspen/schaven en over de slagroom. Is ie denk ik een heel stuk minder machtig!
Ja dat denk ik ook wel, maar die chocolade creme laag maakt het juist zo jummy En is de melk na 1.5 uur ook al gecarameliseerd? Kijk, dat is dan weer goed om te weten. Ik had ooit drie uur gelezen en me daar altijd braaf aan gehouden