hallo dames, ik ga morgen cupcakes met botercreme maken... maar op het pak staat dus dat ik voor je boter creme 150 gram (room)boter moet toevoegen... nu vraag ik me dus af of er ook een manier is om die creme te maken zodat het een wat ''gezondere'' variant wordt. (ik weet dat het nooit een gezonde snack zal worden en dat hoeft ook niet, maar roomboter vind ik wel gelijk heel erg zeg maar) en als het echt met boter met, wat voor boter is dan het best/lekkerst? xx
Ik kan geen cupcakes bericht meer zien.. Krijg er zo'n honger van Maar ik lees even mee, vroeg ik me ook al af..
Roomboter is volgens mij juist hartstikke goed. Nou ja.. het is wel vet maar het zijn juist de goede vetten... Lijkt me niet dat je botercrème kunt maken zonder boter. Anders wordt het frosting of icing.
Ben even gaan googlen en ik kan niet vinden dat roomboter juist gezonder is, dus weet niet of het klopt wat ik hierboven schreef.
als roomboter goed is doe ik dat, dan wordt het denk ik ook het lekkerst... ik heb zelf namelijk ook wel eens iemand horen zeggen dat roomboter eigenlijk gezonder is dat bv light boter en hoe maak je dan frosting of icing??
Het antwoord van mijn man, die werkt in een boterfabriek.. Roomboter is gezonder, want dat bevat minder onverzadigde vetten.
CREAM VANILLE FROSTING Is ruim genoeg voor 30 CC's 90 g bloem 480 ml melk 400 g ongezouten Boter 400 g fijne kristalsuiker 10 ml (2 tsp) vanille essence Voor +/- 15 ccs 45 g bloem 240 ml melk 200 g ongezouten Boter 200 g fijne kristalsuiker 5 ml (1 tsp) vanille essence Klop de bloem en het melk samen in een steelpannetje. Aan de kook brengen (goed blijven roeren over de bodem) en 10 - 15 minuten laten doorkoken. Hierna afdekken met bakpapier en af laten koelen tot kamertemperatuur. Boter flink smeuig en luchtig kloppen. Langzaam de suiker toevoegen en tot slot de vanille. Als alles goed is gemengd de afgekoelde melk/bloem-mix erbij en dan 5 minuten op medium/hoog kloppen. Afdekken en 15 minuten in de koelkast. Dit is echt echt echt heerlijk spul! Ik weet niet of het minder calorierijk is (waarschijnlijk niet) maar ik vind het wel veel lekkerder!
Icing: Zit voornamelijk poedersuiker in en wordt keihard. Zit geen boter in. Je kunt in sommige winkels ook kant-en-klare icing kopen. Nou ja, alleen water erbij doen. Royal Icing bij de Cook & Co bijvoorbeeld. Of maak het van: 200 gram poedersuiker 1 eetlepel melk 1 zakje vanillesuiker Frosting: Dikker, romiger en smeuïger dan icing. Zit vaak ook boter in. Maak van: 75 gram ongezouten boter 115 gram poedersuiker 2 el melk 1 zakje vanillesuiker
oke, dankjullie voor alle tips... nou ik ga het dit keer met boter doen, maar dat icing en frosting is een heel goed excuus om vaker wat lekkers te bakken liefs
Roomboter is absoluut gezonder dan welke andere boter dan ook, dus dit is zeker niet slecht, behalve voor de lijn dan haha. Ikzelf vind roomboter op een cc alleen niet lekker, veel te zwaar..ga dus ook even het andere recept proberen.. Suc6!
welke soorten boter zijn ongezouten?? Ik zie dat heir een paar keer voorbij komen, maar heb geen idee welke soorten boter we dan bedoelen.
Margarine is gezouten , roomboter kan beiden, ligt eraan wie de fabrikant is, gewoon goed op het pakje kijken..
voor botercreme doe ik meestal gewoon 100 gram halvarine en 100 gram poedersuiker en dan mixen. That's it. Maar zal wel aan mij liggen...
Ieuw dat vind ik echt vies. Ik doe er dan minstens roomboter en nog gele room bij. Boter met suiker lust ik wel maar geen hele hap .
ratatosk het smaakt niet naar alleen boter met suiker. Ik vind het wel goed smaken hoor... maar goed, misschien heb ik geen smaak Ik hou niet van roomboter...
Er liggen in de schappen pakjes boter van dezelfde fabrikant, waar met koeieletters opstaat 'gezouten' of 'ongezouten'
die botercreme is echt alleen bedoeld om je taart mee af te smeren niet om op cc's te doen. Dan moet je gewoon de funcakes mix nemen.