Iemand nog tips? Loempias

Discussie in 'De lounge' gestart door Chilleke, 11 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    21 jan 2010
    10.869
    1
    36
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Brabant
    Hoihoi

    Ik heb iets in mijn hoofd gehaald :) om loempias te maken, zelf!
    Natuurlijk bedacht ik dit in de supermarkt, en niet echt op gezocht wat ik nodig heb! dus heb wat spulletjes gekocht die ik dacht dat er wel in zou passen.
    ik heb nu:

    mihoen
    tauge
    paprika
    peen
    kip
    (eieren :( had ik niet bedacht, maar las dat in sommige recepten dat gebruikt werd)
    filodeeg

    Maar goed, iemand nog tips, of is het gewoon kwestie van wokken in een velletje rollen en bakken?:D

    thnx
     
  2. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ik deed er voor de smaak een beetje knoflook en ketjap doorheen. ( met het wokken dan he :D )

    Of als je van pittig houd een verse rode peper!
     
  3. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    21 jan 2010
    10.869
    1
    36
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Brabant
    :) ja goed plan, :) heb ook soja saus in huis, zou dat ook lekker zijn?
     
  4. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ja sojasaus en ketjap is het zelfde hihi.

    Ik gebruikte altijd de zoete en maakte het op smaak met een boullion blokje en gewone peper.
     
  5. Jel

    Jel Niet meer actief

    Wat een goed en lekker idee. Zal er ook eens over denken, mmmm...
     
  6. tulip

    tulip Niet meer actief

    geen echte tips, maar je weet dat je de vellen moet besmeren met olie??? En dan lekker alle groenten erin stoppen. Wij doen ze overigens in de oven i.p.v. in de frietpan, veel gezonder:)
     
  7. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    21 jan 2010
    10.869
    1
    36
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Brabant
    nee dat wist ik niet :) dank je!!! oooh kan dat ook :D dan doe ik ze veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel liever in de oven. hoelang moeten ze dan ongeveer :)?
     
  8. tulip

    tulip Niet meer actief

    ja, ik doe eerst een velletje insmeren met slaolie (kan ook andere olie) en dan een tweede velletje erop, dan de groenten en dichtrollen, bovenop ook nog even dun insmeren.
    ongeveer 20 a 25 minuten.
     
  9. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    21 jan 2010
    10.869
    1
    36
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Brabant
    en op 250 graden? neem ik aan?
     
  10. tulip

    tulip Niet meer actief

    Ik kijk altijd op de verpakking voor de graden, maar zou goed kunnen ja.
     
  11. danip

    danip Niet meer actief

    Sinds ik zwanger ben ben ik verslaafd aan loempias. Ik sta elke vrijdag na mijn werk standaard bij de loempiawagen hier :D Dus ben benieuwd hoe ze smaakten, dan kan ik ze zelf ook wel eens gaan maken. Zo lekker!
     
  12. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Nou dankzij TS kreeg ik spontaan trek in Loempia's

    Dus ben ze ook maar gaan maken.

    ( overigens smeer ik de vellen niet in en gebruik maar 1 vel per loempia. )

    Bekijk bijlage 229636

    Lekker smullen onder de voetbal:D
     
  13. Jel

    Jel Niet meer actief

    Mmmm krijg er spontaan trek van, ze zien er goed uit. :)
     
  14. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

  15. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    21 jan 2010
    10.869
    1
    36
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Brabant
    die van jou zien er beter uit allesandro :D

    Dit is 1 van de mijne, alleen iets te veel olie gebruikt ;) dus dat is voor de andere keer de tip voor mezelf hahaha... maar ze waren lekker :)
     
  16. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ja daarom smeer ik ze helemaal niet in hahaha en ik bak ze in zonnebloem olie.

    Maar ach als ze maar lekker zijn toch??
     
  17. Linana

    Linana Niet meer actief

    Voor de loempia-bakkers: in de allerhande van deze maand staat een recept voor loempia's
    Indonesisch recept. Volgens mij zelfs om het deeg zelf te maken

    Misschien een tip voor iemand?
     

Deel Deze Pagina