Nou dit vind ook goed te doen 50 euro maar als ik mensen zeg dat ik voor 50 euro een hele week boodschappen doe slaan ze stijl achter over
pastasaus... wij noemen het hier pasta-pesto, erg lekker en makkelijk: potje pesto, pakje spekjes, pakje room, zakje jonge geraspe kaas, 1/2 zakje parmazaanse kaas.. (ik haal alle ingredienten bij de lidl.. goedkoop en smaakt heerlijk!) spekjes bakken, daarna alles mengen en goed blijven roeren dat het niet gaat schiften, en je hebt een heerlijke pasta saus, je kan mij hier snachts voor wakker maken.. vaak maken we de pasta ook nog zelf.. is een stuk goedkoper en lekkerder, alleen kost het wel wat uurtjes... wat betreft de bloemkool zo duur... klopt helemaal, maar aangezien een hele bloemkool voor ons altijd te veel is, halen we bij onze supermarkt (jan linders) een halve bloemkool, is allemaal mogelijk en is voor hun geen probleem om hem door midden te snijden! wij houden er nml ook niet van om 2 dgn achter elkaar hetzelfde te eten en groente uit de vriezer is ook niet ons favoriet, dus een 1/2 is een zeer goede oplossing voor ons!
Bij de AH zijn de bloemkolen nu maar 1,29 uit mijn hoofd gezegd. Door die marktkraam aanbieding? Enne.. hier ook 50 p/w, 200 euro per maand inclusief alles! Alleen voor de benzine hebben we een apart potje ivm woon-werk verkeer.
Meis even een tip: de stickers op de duurste producten drukken . Wij hadden weinig boodschappen en scheelde ons 3 euro. In totaal 32 euro kwijt. Licht er dus ook aan hoeveel je nodig bent .
ik ben er ook weer bij gemakkelijke pastasaus maak soep maar laat deze iets dikker echt heerlijk en de kids doen niet moeilijk met de groenten mijn oudste dochter lust geen courgette als ik ze in stukjes doe maar as ze gemixt zijn in soep/saus eet ze het wel en vind ze het heerlijk hier 40/week voor boodschappen en 100/maand voor pampers en vochtige doekjes (is heel ruim geteld) wat ik iedere maand over houd laat ik aan de kant in een potje en dat kan voor andere dingen gebruikt worden in die 40/week zitten ook verzorgingsproducten in nog een lekker receptje voor bij de pasta is als de pasta gaar is er een potje kruidenkaas (van de aldi) onder doen en even aangebakken of in de microgolfoven opgewarmde spekblokjes (hier 1.19 voor 200g) erbij doen groenten erbij en je hebt een heerlijke maaltijd
Door het maken van een ovenschotel krijgt je aardappels/groente/vlees een hele andere twist! Kruiden als kerrie gebruiken en wat geraspte kaas er over..
Ik moet trouwens zeggen dat ik veel gevarieerder ben gaan eten, door dit forum en door het maken van een weekmenu! Volgende week maar eens een ovenschotel proberen.
Ik ben ook graag weer van de partij Nog even terugkomen op hetvolgende van Marnat van het vorige topic: Als ze het in de vriezer had gedaan, dan was er idd. niets aan de hand geweest. Maar het lijkt mij niet de bedoeling dat je vlees 'moet' invriezen omdat het anders zeer snel bederft... (ze flikkeren er genoeg zooi doorheen ) Hier idd. ook mee eens dat het netjes opgelost is. Hoop dat je biefstukjes gesmaakt hebben Hier ook nog een pakje biefjes in de diepvries die wachten op een geschikt moment Ik ga morgen naar de AH, dus dan kom ik ff posten.
Within@ Die bloemkool is duur hoor ik heb een diepvries zak 1 kilo bij ah voor 2 euro en doen wij drie keer mee. Is lekker en hoef je alleen maar in de pan te mikken en koken sausje er bij . Eet smakelijk . Ver kijk je er niet op die markt prijzen. de meeste dingen zo als prei word per stuk verkocht dat is duur. Is kant en klaar zak goed koper .
Het was heerlijk! Met zelfgemaakte patatjes en komkommersalade! Echt smullen! Ik koop zelden biefstuk, dus vond dit echt een cadeautje!
Ja vorige week hebben we maandverband in geslagen dus nu wat duurdere groete/vlees en schoonmaak middelen denk ik
wij moeten het nu ook doen met 1 inkomen en ons budget is ong 50 euro in de week (daar zit niet de benzine bij) ik probeer mij daar al een tijdje aan te houden en moet zeggen dat het aardig lukt. tuurlijk heb je de ene week meer dan de andere maar nee komt aardig uit. vind het leuk om hier alle week menu''s te lezen, beetje inspiratie op doen idd. oja en die pasta sauzen: kom maar op ik zie vaak staan dat jullie tomatenblokjes voor in de saus gebruiken maar wat nog meer dan? sorry heb echt geen inspiratie geloof ik. kruiden heb ik altijd wel in huis (peper, zout, knoflook, italiaans) maar dan dinsdag doe ik altijd de boodschappen dus dan komt mijn lijstje hier weer te staan
Handig! we moeten echt eens aan een grotere vriezer dan maar Komende week ga ik maar weer eens quiche maken. Met prei, kipreepjes en ananas ^^ (kunnen ook nog champignons, spekjes en wat groenten bij maar wij houden van deze versie ) Mix van ei en melk erdoor, flinke laag kaas erop en klaar. Over kaas gesproken; Hoe doen jullie dat? Wij hebben zo'n blok kaas van 4 zoveel en daar doen we dan wel even mee. Alleen halen we geraspte kaas dan weer apart, omdat het anders helemaal zo hard gaat.
Wat je ook kan doen als je aardappels en groente over hebt is ovenschotel maken. Vorige week had ik bloemkool en aardappels over. Bloemkool onderin de schaal, beetje groentesaus erover(welke je lekker vind), dan twee plakjes kaas, dan de aardappels, rest van de groentesaus en weer afdekken met kaas. 20 minuutjes in de oven en tis weer helemaal lekker!
@kaas: ik haal tegenwoordig ook een kilo stuk en rasp ook daarvan voor het koken. Heb het uitgerekent en een zak geraspte kas is zoveel duurder dan een kilostuk. Dus ben maar zelf gaan raspen. We hebben een mooi apparaatje daarvoor gekregen. Anders staat dat ook maar weg te roesten..
weten jullie een lekker alternatief voor cruesli (van quaker ofzo). Wij ontbijten beiden met yoghurt en cruesli, maar deze is best duur. (wel lekker )