Zijn er mensen die niet christelijk zijn maar wel hun kinderen naar een christelijke school laten gaan? En zo ja, wat is de ervaring hiermee? We zijn ondertussen een beetje aan het rondkijken naar een basisschool voor Wesley. Er zijn 2 basisscholen in ons dorp. 1 Christelijke en 1 openbare. Mijn vriend en ik hebben vroeger allebei op en christelijke school gezeten en ik heb wel een christelijke achtergrond ook al doe ik daar nu niets meer mee. De christelijke school trekt ons wel, aangezien alles daar kleinschalig is. De klassen zijn mooie kleine groepen. De openbare school heeft klassen van 35 kinderen en dat vind ik vooral voor kleutertjes erg veel. Qua onderwijs maakt het volgens mij niet veel uit. Ze geven allebeide goed onderwijs. En waar zou je nog meer op moeten letten als je een school uitzoekt?
Ook wij hebben gekozen voor een Christelijke school, terwijl wij zelf niet gelovig zijn. Grootste reden daarvoor was dat de school kleiner dan de openbare scholen is en dus niet zo druk in de klassen. Hij gaat pas in september voor het eerst, dus een echte ervaring hebben we nog niet.
wat voor christelijke school is het daar is ook nog verschil in want de christelijke school waar mijn kinderen heen gaan laat met uitzondering geen christelijke mensen toe maarja die school is dan ook reformatorisch
De oudste gaat naar een christelijke school terwijl ik niet christelijk ben opgevoed, mijn man wel maar doet er niets meer aan. Toch hebben we voor deze school gekozen omdat die gewoon heel goed voelt. Ja het houdt wel in dat hij elke dag godsdienst heeft ( kan in mijn ogen nooit kwaad) en dat hij b.v woensdagmorgen naar de kerk gaat omdat het biddag is. Wij gaan ook gewoon mee in de dingen die hij leert over de bijbel voor een kind wordt het natuurlijk wel heel verwarrend als het op school dingen leert en er thuis wordt gezegd dat het "onzin" is e.d
Ik zou eens een paar keer langs de school lopen tijdens het buitenspelen en kijken hoe de kinderen met elkaar omgaan. Wordt er veel gevochten, geduwd, geschreeuwd? Zie je kinderen leuk samenspelen of alleen maar hangen en rennen? De indruk die je na een paar keer kijken krijgt zegt vaak meer over hoe school is als de folder die je krijgt. Verder is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat het oelatingsbelid van de christelijke schoolbus. Op sommige scholen mirt je kind gedoopt ofopgedragen zijn of moet je ld zijn van een kerk.
Ik zelf en mijn ouders zijn niet gelovig Toch zaten mijn zusje en ik op een christelijke school Zelf heb ik het altijd als prettig beschouwen ik vond et leuk de verhalen die we in de ochtend kregen altijd erg intresant en de kleine klasjes vond ik altijd fijn Met kerst naar de kerk vond ik dan ook nooit erg Gezien ik zelf dus fijne ervaring heb met een christelijke school gaan onze kinderen dat ook ( en ook een beetje omdat het hier om de hoek is )
Hoi, ik zou ook even vragen in hoeverre de school praktiserend is. Ik heb zelf op een katholieke basisschool gezeten, en daar werd, behalve met kerst, niets mee gedaan. De kinderbijbel stond stof te vangen in de kast. Mijn zusje zat op een prot.chris. school en die waren actiever, heel precies weet ik eht niet, maar sowieso bidde zij 2 keer per dag (jongste groepen 1 keer meen ik) en liedjes waren ook christelijk, maar verder gingen zij niet naar de kerk. Dus het is heel wisselend per school Ik zou informeren, en bij je zelf te raden gaan of je dat bezwaarlijk vind. Kinderen zelf nemen vaak de dingen voor wat het zijn, dus die zal het niet zo veel uitmaken. De sfeer e.d. zal veel belangriljker zijn. En voor mij persoonlijk (mag over 1,5 jaar) is de grote van de klas een heel belangrijk punt. Heel veel succes met je beslissing!
Wij zijn niet gelovig en zodanig voor scheiding van kerk en staat dat we uit principiele overwegingen niet zouden kiezen voor een school met welke religieuze grondslag dan ook. Ik denk dat je verder zelf moet kijken wat de betekenis is van het christelijke en wat jouw idee daarover is. Heb je bezwaar tegen bidden? Vind je het erg als er tegen jouw kind wordt gezegd dat er een god is / jezus voor ons aan het kruis is gestorven ed? Maar veel scholen zijn in naam christelijk, maar in de praktijk helemaal niet ... Dus dat is ook iets dat je zou kunnen uitzoeken. En inderdaad altijd rondlopen op de school, afspraak met directeur etc. Vaak is je gevoel dat je hebt bij een school veel belangrijker/veelzeggender dan de dingen die in een boekje staan.
Ik zou ook even rondkijken en navragen hoe ze het geloof beleven. De ene school is dat wat verhalen en bidden. Bij andere scholen zit het veel dieper dan alleen wat "bijbellesjes", en wel kledingvoorschriften. Als je dat prima vindt, dan zou ik het wel doen..
ik ben eigenlijk katholiek maar doe er niets meer aan. mn man is niks. onze dochter gaat ook naar een christelijke school omdat er simpel weg niks anders is hier in de buurt. ja een openbare maar moet ik toch weer 10 minuten voor rijden. andere school is op loopafstand. maar ik denk niet dat ze er iets van krijgt als ze af en toe iets gelovigs moet doen
Mijn kinderen gaan juist naar een openbare school omdat ik niet wil dat ze godsdienst krijgen op school.....tenminste niet alleen van een soort geloof. Ik had de keuze tussen 3 scholen trouwens....maar openbare vinden wij het beste voor onze meiden.
Ja hier Deze school is echt 1 van de beste van onze stad. Goed onderwijs vind ik wel erg belangrijk. Maar soms vind ik het weleens moeilijk dat er zoveel christelijk wordt gedaan. Maar goed, ze krijgt er verder niks van.
mijn vriend heeft dus wel op de christelijke school gezeten, maar is nu een beetje anti christelijk. Ik zelf vind het niet erg als mijn zoontje les krijgt in de bijbel. Het is een protestants christelijke school die wel veel aan bijbelles, liederen zingen, bidden, danken etc. doen. Het is natuurlijk wel de bedoeling van de school dat de kinderen er aan mee doen. Dus ook de ouders moeten er aan meewerken, lijkt me. We wonen op loopafstand van beide scholen, maar de christelijke trekt mij veel meer. Het schoolplein bv is helemaal afgezet zodat ze veilig kunnen spelen. De openbare school heeft een openbaar schoolplein, waar ze ook zo kunnen weglopen of spelen in hoeken waar geen controle is. Ook hoor je daar meer negatieve verhalen van vechten, ruzies, schelden etc over. Ook heeft de chr school kleine klassen. In november is pas een kijkdag, dus dan gaan we ook wel kijken en sfeer proeven. Ik was erg benieuwd of er meer mensen deze keus gemaakt hadden en wat hun ervaring daarmee is.
Ik zou de beste school nemen in de zin van: - Dichtstbij/makkelijkst te bereiken, ook met het oog op de hogere groepen wanneer hij zelf naar school zal gaan. - Lesprogramma wat me het meest aanspreekt. - Leuk schoolplein, leraren, gebouw. - Andere kinderen die erop zitten, we hebben hier enkele scholen waarop de voertaal alles behalve nederlands is en dat wil ik niet. Ook zijn er scholen waar de meeste kinderen geen tot weinig normen en waarden meekrijgen. - Geen overduidelijke geloofsrituelen, dus ik wil niet dat er gebeden wordt maar bijvoorbeeld een kerstviering vind ik wel erg leuk.
De scholen hebben pas in het najaar open dag dus echt bezoeken hebben we nog niet gedaan. Dat van die rapporten wist ik niet en heb even gekeken. Helaas was van de openbare school het laatste rapport uit 2007 en kwam er best wel slecht vanaf. De christelijke school had een rapport uit 2011 dat er erg goed uitzag. Het rapport uit 2006 (een beetje vergelijkbaar denk ik als 2007 van de openbare school) is ook goed. Ook hiermee scoort dus de christelijke school goed in mijn ogen.
Onze dochter gaat na de herfstvakantie naar een katholieke school, terwijl we zelf geen actieve katholieken zijn. Wij hebben hier in de buurt 3 scholen, 1 gereformeerd christelijk, 1 katholiek en 1 openbaar. Openbaar onderwijs valt voor mij af...heb er altijd al een "slecht" gevoel bij gehad **sorry ** Gereformeerd Christelijk valt voor mij ook af, heb er zelf opgezeten en als ik ergens een hekel aan heb gekregen is het opgedrongen krijgen van een levensstijl. De katholieke school sprak ons het meest aan omdat ze daar het meest openstaan voor andere levensstijlen en opvattingen. Ik vind het juist een pré dat onze kinderen met die levensstijl worden opgevoed, maar ik wil het niet opgedrongen krijgen. In mijn ogen en mijn ervaring is de gereformeerde kerk daar heel stellig in en de openbare school weer helemaal niet. Daarnaast spreekt de stijl van lesgeven ons ook en hebben wij dus gekozen voor Dalton onderwijs. Vond het trouwens wel heel moeilijk om die keuze te maken! Vandaag toevallig folders binnen gekregen van scholen in de omgeving.
Mag op zich wel...maar wil geen rel veroorzaken... Wij hebben 3 basisscholen in de buurt dus....2 gelovig en 1 niet. En op de openbare school (hier) gaat een ander slag volk dan op de andere 2 Wil ik niet mee zeggen dat het op alle openbare scholen zo is, maar ik zie het hier wel.