Wij eten bij elke verjaardag broodjes met soep en salade. Soms wat sate erbij. Ik heb dan mn hele huis vol, en het is geen doen om uitgebreid te gaan koken.
hier meestal 2 soorten soep die ik dag van te voren maak want das toch lekkerder zijn de smaken mooi doorgetrokken. dan maak ik smogesn nog brooddeeg gevuld met olijjfen oid en die bak ik dan af voor als ik de sope aanzet het gebruikt ong 20 min ds komt mooi uit is hier altijd een succes..
Ik heb op dochter's tweede verjaardag twee grote schalen lasagna gemaakt. Wist van tevoren niet hoeveel mensen zouden blijven eten. De hele voorbereiding gedaan voordat de visite kwam, en 's avonds hoefden de schalen alleen nog even in de oven. Ik hou het dus op een ovenschotel.
Hier met onze verjaardagen hadden we 2 soorten soep (mosterd en gepofte knoflooksoep), 3 soorten slaatjes (pastasalade, eiersalade en huzarensalade), een enorme lading kaiserbroodjes, en tig soorten beleg (mozarella, pesto, sunkiss tomaatjes, beenham, rucola, kaas, kruidenkaas, en nog wel meer dingen die ik niet meer weet). Dit hadden we als 'lopend buffet' opgesteld, en vervolgens als dessert hadden we 3 enorme bakken ijs, vruchten, en slagroom. Waren met een man of 30, was een geslaagd feestje
Wij maken van te voren altijd hapjes klaar: bladerdeegflappen met kip en feta, minicroissantjes met cocktailworstjes erin, rolletjes van omelet met gerookte zalm. M'n zwager maakt altijd een grote pan soep en neemt die mee en m'n moeder maakt heerlijke hartige taarten De hele tafel staat dan vol met dingen en we gebruiken wegwerpbordjes enzo, waardoor we niet zoveel afwas hebben aan het eind van de dag.
Wauw wat een reacties! Leuk hoor. Ik denk dat ik eruit ben. Ik ga zelf mosterdsoep maken, ik maak een koude salade, wat bladerdeeghapjes, en de croissantjes met knakworst vond ik ook een leuk idee! Je kan ze ook in bladerdeeg doen, dan heb je worstenbroodjes. En dan een of twee quiches die je kant en klaar koopt bij de Appie Heijn, wat stokbrood erbij en klaar... Dat is wel een leuk buffetje toch? En je kan dat van te voren klaarmaken. Misschien voor de kids wat patat in de frituur. Bedankt voor de reacties!
Zelf pizzas maken? Wij hebben altijd: - op zijn antilliaans goed gevulde kippensoep - bami/ nasi - gestoofd vlees - kippepootjes - pasteitjes gevuld emt gehakt/kaas/tonijn -kaasballetjes/pika ballen - stokbrood voor de kinderen patatjes met broodje hotdog dit alles word door mijn schoonvader/schoonmoeder gemaakt en beginnen er een dag vantevoren mee en dan word t een lopend buffet met echt buffetbakjes op warmtehouders. We hebben behoorlijk veel, maar vriend heeft erg grote familie en soms wel tot over de 50 man... - Anders maak je een heerlijke grote pan soep - broodjes erbij - zelf pizzas maken - worstenbroodjes - stokbrood en verschillende salades... Succes !
Hihi, croissantjes zijn gemaakt van bladerdeeg Je zou eventueel ook nog de knakworstjes in kunnen snijden in de lengte, en hier een reepje kaas in te doen, dan in een croissant rollen (van dat danerolle achtige spul) en dan in de oven : pigs in a blanket