Wat voor avondeten bij verjaardag?

Discussie in 'De lounge' gestart door Mama1978, 13 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kylie1986

    Kylie1986 Niet meer actief

    Wij eten bij elke verjaardag broodjes met soep en salade. Soms wat sate erbij. Ik heb dan mn hele huis vol, en het is geen doen om uitgebreid te gaan koken.
     
  2. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
    hier meestal 2 soorten soep die ik dag van te voren maak want das toch lekkerder zijn de smaken mooi doorgetrokken. dan maak ik smogesn nog brooddeeg gevuld met olijjfen oid en die bak ik dan af voor als ik de sope aanzet het gebruikt ong 20 min ds komt mooi uit

    is hier altijd een succes..
     
  3. Bri

    Bri Niet meer actief

    Ik heb op dochter's tweede verjaardag twee grote schalen lasagna gemaakt. Wist van tevoren niet hoeveel mensen zouden blijven eten. De hele voorbereiding gedaan voordat de visite kwam, en 's avonds hoefden de schalen alleen nog even in de oven.
    Ik hou het dus op een ovenschotel.
     
  4. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Hier met onze verjaardagen hadden we 2 soorten soep (mosterd en gepofte knoflooksoep), 3 soorten slaatjes (pastasalade, eiersalade en huzarensalade), een enorme lading kaiserbroodjes, en tig soorten beleg (mozarella, pesto, sunkiss tomaatjes, beenham, rucola, kaas, kruidenkaas, en nog wel meer dingen die ik niet meer weet). Dit hadden we als 'lopend buffet' opgesteld, en vervolgens als dessert hadden we 3 enorme bakken ijs, vruchten, en slagroom.

    Waren met een man of 30, was een geslaagd feestje :)
     
  5. Sanny76

    Sanny76 Fanatiek lid

    4 feb 2010
    1.912
    0
    0
    Medewerker Educatie bij het Gemeentearchief in Den
    Leiden
    Wij maken van te voren altijd hapjes klaar: bladerdeegflappen met kip en feta, minicroissantjes met cocktailworstjes erin, rolletjes van omelet met gerookte zalm.

    M'n zwager maakt altijd een grote pan soep en neemt die mee en m'n moeder maakt heerlijke hartige taarten :)

    De hele tafel staat dan vol met dingen en we gebruiken wegwerpbordjes enzo, waardoor we niet zoveel afwas hebben aan het eind van de dag.
     
  6. baby2011

    baby2011 Fanatiek lid

    15 aug 2010
    1.890
    406
    83
    broodjes frikandel en kroket haha moeilijker maak ik het mezelf niet
     
  7. Mama1978

    Mama1978 Actief lid

    10 jun 2009
    348
    1
    0
    NULL
    NULL
    Wauw wat een reacties! Leuk hoor. Ik denk dat ik eruit ben. Ik ga zelf mosterdsoep maken, ik maak een koude salade, wat bladerdeeghapjes, en de croissantjes met knakworst vond ik ook een leuk idee! Je kan ze ook in bladerdeeg doen, dan heb je worstenbroodjes. En dan een of twee quiches die je kant en klaar koopt bij de Appie Heijn, wat stokbrood erbij en klaar... Dat is wel een leuk buffetje toch? En je kan dat van te voren klaarmaken. Misschien voor de kids wat patat in de frituur. Bedankt voor de reacties!
     
  8. Snoopy82

    Snoopy82 Fanatiek lid

    23 mrt 2009
    3.755
    0
    36
    Zelf pizzas maken?

    Wij hebben altijd:

    - op zijn antilliaans goed gevulde kippensoep
    - bami/ nasi
    - gestoofd vlees
    - kippepootjes
    - pasteitjes gevuld emt gehakt/kaas/tonijn
    -kaasballetjes/pika ballen
    - stokbrood

    voor de kinderen patatjes met broodje hotdog

    dit alles word door mijn schoonvader/schoonmoeder gemaakt en beginnen er een dag vantevoren mee en dan word t een lopend buffet met echt buffetbakjes op warmtehouders. We hebben behoorlijk veel, maar vriend heeft erg grote familie en soms wel tot over de 50 man...

    - Anders maak je een heerlijke grote pan soep
    - broodjes erbij
    - zelf pizzas maken
    - worstenbroodjes
    - stokbrood en verschillende salades...

    Succes ! :)
     
  9. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63

    Hihi, croissantjes zijn gemaakt van bladerdeeg ;)

    Je zou eventueel ook nog de knakworstjes in kunnen snijden in de lengte, en hier een reepje kaas in te doen, dan in een croissant rollen (van dat danerolle achtige spul) en dan in de oven : pigs in a blanket :)
     

Deel Deze Pagina