Vrijdag komen bij ons vrienden eten. Doen we eens in de paar maanden. De een maakt het voorgerecht, de ander het hoofdgerecht en de laatste weer het nagerecht. Dit keer ben ik aan de beurt voor het voorgerecht. Heb al op de site van de AH gekeken, maar ben niet heel veel verder gekomen (komt vooral omdat er zoveel op staat). Hebben jullie een favoriet voorgerecht die jullie met mij willen delen??
Dit vind ik persoonlijk echt onzettend lekker... Zalmbonbon gevuld met Hollandse garnalen 2 pakjes gerookte zalm in plakjes 2 bakjes Hollandse garnalen 1 bosje dille 1 pakje roomkaas 1 bakje creme fraiche 1 citroen peper Smeer koffiekopjes in met wat zonnebloemolie, bekleed met plasticfolie en bekleed dan met plakjes zalm (overhangend). Snij de dille fijn. Maak een mengsel van de garnalen, de roomkaas en creme fraiche, citroensap, dille en peper naar smaak. Vul de kopjes met het garnalenmengsel, vouw ze mooi dicht en zet tot serveren in de koelkast. Serveren door de folie open te vouwen en de bonbons op een bord te ´storten´, garneren met wat je maar leuk vindt
Hey Eylem, jij hebt altijd van die heerlijke ideeen! Deze klinkt verrukkelijk! Maar sorry, deze laat ik niet tot vrijdag wachten, die ga ik al eerder maken voor manlief en mijzelf Hahaha! (en wie weet vrijdag weer) Dank dank dank!
Boekweitpannekoekjes met gerookte zalm, zure room met een beetje citroen en rucola. Zooo lekker en het ziet er echt luxe uit.
Mooi opmaken met rucola sla en balsamico.... jummie... kan je ook vullen met zelfgemaakte tonijnsalade ipv garnalen....
Kan jij me vertellen hoe ik boekweitpannenkoeken maak?? Is de smaak heel anders dan bv. flensjes of crepes? En dan vullen met de zalm, room, rucola en wat citroen erover druppelen alvorens op te rollen?? Dames, bedankt voor de tips!
Ik zal het recept even zoeken, je maakt ze met opgeklopt eiwit, ze zijn superluchtig en heel lekker. Je vult ze niet maar je stapelt als het ware, bedje van rucola, boekweitpannenkoekje, reepjes gerookte zalm erop, beetje zure room met citroen erop, versgemalen peper en als je het lekker vindt nog wat zwarte olijfjes of kappertjes.