budget hapjes

Discussie in 'De lounge' gestart door dobbel, 22 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. dobbel

    dobbel Fanatiek lid

    12 feb 2009
    3.868
    39
    48
    ergens in het heelal
    Beste meiden,


    Ik hou volgend weekend (1 april nee geen grapje haha) mijn verjaardag.
    maar we hebben altijd overal hetzelde op tafel staan, en ik wil wel eens wat anders.

    het moet niet te duur zijn, we leven met een zeer beperkt budget maar ik wil toch wat lekkers en vooral eens wat anders als toastjes of wordt en kaasblokjes op tafel zetten.

    dus wie heeft de tip, (wel met reccept en benodigdheden erbij, want ik ben zeker geen keukenprices) :D

    kom maar op met de ideen.
     
  2. mommylove

    mommylove Actief lid

    9 aug 2011
    189
    0
    0
    NULL
    NULL
    Een koude tortilla insmeren met kruidenkaas, plakjes ham erover verdelen, een beetje gesneden ijsbergsla in het midden en dan oprollen als een pannekoek. Daarna in stukjes snijden et voila! Echt superlekker!
     
  3. dobbel

    dobbel Fanatiek lid

    12 feb 2009
    3.868
    39
    48
    ergens in het heelal
    o volgens mij doen ze het ook wel eens met zalm, klinkt lekker en zelf ben ik meer van de ham en is goedkoper, ik hou het in het achterhoofd haha zeker een goede optie, thnx,

    meer ideeen welkom :)
     
  4. Maedra

    Maedra Fanatiek lid

    29 okt 2009
    1.558
    0
    36
    Rotterdam
    Plakjes bladerdeeg in vieren snijden, geraspte kaas op een kwartplakje, schuin dubbelvouwen, bestrijken met een klein beetje eigeel, nog wat geraspte kaas er bovenop en eventueel wat Italiaanse kruiden (oregano, basilicum), 10 minuten in de oven op 200 graden, heerlijke kaashapjes!

    Turks brood met
    - zelfgemaakte kruidenboter (pakje boter en daardoorheen twee teentjes knoflook, fijngesneden peterselie en wat zeezout), - zelfgemaakte humus (even recept zoeken, supermakkelijk met kikkererwten te maken)

    -blokjes oude kaas met grove mosterd erbij
    - miniknakworstjes in bladerdeeg
     
  5. jewelizz

    jewelizz Bekend lid

    25 dec 2008
    723
    0
    0
    Noord-Brabant
    Plakjes ham besmeren met naturel roomkaas, daar gesnipperde ui op strooien en dan oprollen. Doormidden snijden, prikkers erin en klaar. Simpel, betaalbaar en erg lekker!
    (ik heb ook wel eens een variant gemaakt met kipfilet, roomkaas en gesnipperde ananas)

    Verder misschien gevulde eieren?
    - Eieren hard koken en laten afkoelen
    - in de lengte doormidden snijden
    - eigeel eruit halen en mengen met mayonaise, worchester sauce en kerriepoeder
    - dit mengsel met een spuitzak of kunststof slagroomspuit in de lege eitjes spuiten en klaar!
     
  6. wuppie 01

    wuppie 01 Fanatiek lid

    1 jun 2007
    1.817
    10
    38
    Mini pizza van pitta broodjes.

    Pitta broodje insmeren met tomatensaus en alles wat je lekker vind op een pizza. 10 minutjes in de oven.
    In vieren snijden en je heb heerlijke pizza puntjes.
     
  7. thelovebug

    thelovebug Actief lid

    22 aug 2011
    160
    0
    0
    dit weekend heb ik voor mijn moeders verjaardag koude pastasalade gemaakt..was erg lekker en niet duur, volgens mij, als je tenminste de kruiden al in huis hebt :) je kunt het ook maken met bijvoorbeeld zalm of makreel als je dat lekkerder vind, ik gebruik tonijn want het is lekker en goedkoop!

    400 gram penne koken en af laten koelen
    2 blikjes tonijn (uitgelekt)
    1 hele citroen uitknijpen
    eetlepel basilicum
    wat peper en zout
    wat olijfolie

    evt peterselie
    evt wat sla (maakt niet uit welke soort)

    de boel omroeren en smullen maar! en alvast gefeliciteerd natuurlijk!
     
  8. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    Ingrediënten voor de enige èchte Kentucky Fried Chicken:
    ongeveer 300 gr kipfilet
    3 dl yoghurt
    6 el bloem
    10 el cornflakes
    1 el cayennepeper

    Bereidingswijze:
    Snijd de kipfilet in stukjes van ongeveer 5 cm lang x 1 cm dik. Meng de yoghurt met een theelepel cayennepeper en de kipfilet. Laat dit een paar uur in de koelkast staan (ongeveer 24 uur).
    Meng in de keukenmachine een paar eetlepels cornflakes met een paar eetlepels bloem (afhankelijk van de hoeveelheid kip, je kunt altijd nog cornflakes bijmaken) en haal daar de in yoghurt gemarineerde kipstukjes door. Frituur dit ongeveer 5 minuten in 180 graden frituurvet. Door de cornflakes krijgen de kipstukjes een heerlijk krokant korstje en door het zuur in de yoghurt is de kip heerlijk mals.

     
  9. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    mini pizzatjes gemaakt van kant en klaar pizzadeeg

    gevulde kant en klare wraps *zalm, rucola, kruidencreme
    *kruidencreme, ham, augurken

    zelfgemaakte gehaktballetjes {gehakt, ei, panneermeel en een zakje bamikruiden/nasikruiden/burritokruiden}
    serveren met zelfgemaakte tzatziki {google maar ff maar uit mijn hoofd; komkommer, griekse yoghurt, knoflook enz}

    Deze recepten zijn ook goed 1 dag tevoren klaar te maken!
     
  10. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    kant en klare poffertjes met een stukje fruit erop en poedersuiker

    bakmix voor ciabatta brood en dit maken volgens recept maar voor het gaat rijzen nog een potje zongedroogde tomaten, fetakaas {evt pijnboompitjes} toevoegen. ipv de olijfolie de olie van de tomaatjes gebruiken
     
  11. Uk2011

    Uk2011 Niet meer actief

    reepjes paprika/wortel/komkommer in whiskeyglazen op tafel zetten zodat ze rechtop staan. schaaltjes met dipsaus (zure room met kruiden) erbij en dippen maar :)

    brownies bakken en besmeren met een chocoladetopping en kleine blokjes aan prikkertjes op een schaal

    blokjes kaas met ananas, halve druif, mandarijnpartje uit blik

    hamplakjes of andere vleeswaren vullen met roomkaas en wat verse kruiden of met een augurk/asperges.
     
  12. dobbel

    dobbel Fanatiek lid

    12 feb 2009
    3.868
    39
    48
    ergens in het heelal
    leuke tips komen er al voorbij, die pastasalade daar gaat mijn man zo wie zo denk ik voor, die is daar dol op, (maar ik heb het nog nooit gemaakt maar deze beschrijving gaat wel lukken)
    andere opties gaan we even overleggen, iets met tortilla is heel leuk en lekker

    maar ook die bladerdeegkaashapjes jammie, maar dat is het lekkerst als je het warm serveert he,

    moet nog even tellen hoeveel er komen,
     
  13. Marnat

    Marnat VIP lid

    10 aug 2009
    29.821
    3
    38
    Vrouw
    Medewerker Thuiszorg
    Groningen
  14. Maedra

    Maedra Fanatiek lid

    29 okt 2009
    1.558
    0
    36
    Rotterdam
    Zijn koud ook heerlijk hoor! Maar wel op de dag zelf het lekkerst :)
     
  15. Angellove90

    Angellove90 Bekend lid

    2 mrt 2011
    731
    0
    0
    Student Vastgoed & Makelaardij
    Noord-Brabant
    Ik maak ze altijd nét iets anders:
    Kipfilet in blokjes snijden, in een kom doen met een flinke scheut zoetzure saus+sambal+soja en een lepel bloem. Cornflakes klein beetje klein knijpen, en dan de stukjes kip in de cornflakes doen, en deze dan goed "aanknijpen".

    Mijn ervaring is dat je met 5 kipfiletjes, en een grote pak cornflakes (gaat bijna helemaal op), zeker 3 schalen vol hebt met hapjes. En succes gegarandeerd!
     
  16. bijtjuh16

    bijtjuh16 Niet meer actief

    bij de lidl verkopen ze heerlijke gehaktballetjes (zit een beetje ui doorheen), kun je gewoon koud consumeren.
     

Deel Deze Pagina