Het onderwerp zegt het al... hoe bbq ik een beetje verantwoord Ik ben echt wel een vleeseter maja das natuurlijk niet heel gunstig als je aan het lijnen bent. Toch vinden we het gezellig om de bbq aan te steken.... *zelf gemaakt knoflook-stokbrood *kipfilet *verse fruitsalade *spiesjes met champignons maar hoe? als ik ze marineer met olijfolie is het ook veel calorieën.... *macaroni salade is wel lekker maar ook een caloriebom heluuppppp voor de liefhebbers recept van knoflook-stokbrood *1 {evt oud} stokbrood/ciabatta *olijf olie *3 teentjes knoflook *peterseli en evt oregano *bakpapier stokbrood 1 keer in de lengte doorsnijden en dan in stukjes snijden maar niet doorsnijden, dus het moet wel uit 1 geheel blijven een soort van inkepingen maken. Flink olfij olie erover heen Teentjes knoflook uitpersen zonder te schillen, peterseli {en evt oregano} snijden en mengen met de knoflook en olijfolie. Dit verdelen over het stokbrood en goed in de inkepingen smeren. Een stuk bakpapier onder de kraan natmaken/frommelen en dit om het stokbrood binden. Dan in de oven op 185 graden ongeveer zo'n 15 minuten.
Beter een entrecote dan brood hoor! Visje. Gegrilde groente als paprika, maïs. Aardappel in folie. Lekker met een klodder crème fraiche, neem jij een klein kloddertje. Griekse salade met extra veel olijven, zonder feta. Tonijnsalade zonder mayo uiteraard. Etc.
spiesjes met groenten doe ik gewoon rauw de groenten aan de spies en dan roosteren op de bbq zonder olie ofzo. Hier is dat idd champignons, met paprika en tomaat. Ook doe ik wel eens gegrilde groenten vanuit zo'n aluminium schaal, ook champignons, paprika tomaat en dan daarbij linten courgette ( met de kaasschaaf maken) erbij 2 eetlepels olijf olie en flink wat italiaanse kruiden en wat zout en peper, is errug lekker en verantwoord en lang niet zo vet als braadworsten Braadworsten e.d. worden hier trouwens lek geprikt zodat een groot deel van het vet eruit kan (ieuw!!!) biefstuk is erg mager vlees, hamburgers kan je zelf maken van mager rundergehakt en varkensfiletlapjes vall ook nog relatief mee als je kijkt naar de hoeveelheid vet. Verder heb je natuurlijk ook nog lams en kalfsbiefstuk, zit ook niet veel vet aan. Salade kan je ook maken met gewone sla, lekker met tomaat en paprika en komkommer, klein beetje goeie lekkere slasaus erbij (ik ben gek op of honign mosterd of balsamico dressing) en misschien wat pijnboompitjes/croutons/kaas/spekjes (niet allemaal natuurlijk, tenzij je weer een cal. bom wilt) en het smaakt heerlijk, beter iig dan macaroni salade. Als je stokbrood bij je bbq serveert hoeft er trouwens niet perse nog een koolhydraat bron bij voor een volledige maaltijd. Ik zou het zelf zowiezo bij 1 soort koolhydraat houden als je wilt afvallen. Rode sausen zijn magerder dan witte sausen! en die sausjes en boters maken een bbq meestal pas echt ongezond dus als je daar zo veel mogelijk van af blijft valt het vaak mee!
tnx voor het meedenken paprika's lust ik niet zo. Althans ik ga het weer proberen wbt entreco vs stokbrood daar ben ik het niet mee eens. Ik vind kalfs enzo echt iek! hahaha griekse salade en zeker olijven iek! net als aardappels op de bbq lijkt mij ook iek... Handig man dat ik zo'n makkelijke eter ben! Ik heb nu: *stokbrood' *gegrildegroenté; paprika, champignons, courgette met olie en kruiden *verse fruitsalade *kipfilet *biefstuk *tomaten salade * kwa sauzen vind ik het wel veel moeilijker want lust eigenlijk alleen mayo en knoflook aioli volgens mij is wiskey saus ook minder vet... of misschien een mostermayo eens bekijken....
Vlees en vis zijn beter dan brood Ik zou geen brood eten maar lekker vis en kip. En een flinke salade erbij ( maak er gewoon 3 verschillende)
Mager rundvlees, bv. een runderburgertje? Als je aan het lijnen bent zou ik de sausjes weglaten, zijn juist de caloriebommetjes, als ook het brood met kruidenboter of dergelijke. Ga lekker voor salades, zoals hier al meer te lezen is Ook lekker is eikenbladsla met cherrytomaatjes, rode ui, zoete puntpaprika, aanmaken met balsamicoazijn en wat olijfolie.
Lieve ZG, dat kan toch helemaal niet. Je kan toch niet een Griekse salade zonder feta nemen . Als je gewoon mager vlees neemt moet je toch redelijk verantwoord kunnen bbq'en? Bedenk dat je bij de bbq totaal geen vet gebruikt om te bakken dus dat scheelt ook al weer.
heerlijk je brengt ons nog op ideeen haha gambas zijn ook erg lekker bij ztatziki heerlijk gewoon hihi
mmm oké helemaal zonder stokbrood red ik het toch niet hahaha maar dan maar 3 stukjes oid. Ik lust ook geen ui lekker komkommer/worteltjes/tomaatjes in ztatziki is ook goed denk ik.
Wat ook lekker is, weet niet of het al genoemd is. Lekkere authentieke tzatziki maken! Heerlijk en gezond.
Grote champignons kopen (portobello), steel eruit halen en fijn snijden met een sjalotje. Even bakken en erin scheppen. Pijnboompitjee roosteren en daar bovenop. Mozarella of geitenkaas erover. En dan aluminiumfolie pakken, beetje olijfolie erop, portobello erop, dichtvouwen, en zo op de bbq. Echt heerlijk!
Lekker een keer zondigen mag toch ook wel? Kies dan de minst slechte uit, dan denk je toch nog aan de lijn, EN je kan lekker bbq-en..... Hmmm, zit te kwijlen achter de laptop...
brabbel idd... daarom wil ik wel een beetje verantwoord. Helaas kan ik niet helemaal geen stokbrood eten en aan 1 stukje vlees kan ik ook geen genoeg hebben met bbqen... is het nog geen weekend?
Hahaha ik moet wel lachen.. iedereen komt hier met heeeerlijke receptjes aanzetten, maar eigenlijk vind je het bijna allemaal niet lekker of te vet! (snap ik goed hoor, niet iedereen vindt alles lekker! dus geen aanval, vond het gewoon grappig) Ik denk dat je gewoon zo mager mogelijk moet doen en proberen overal niet te veel van te pakken. Ik ben ook aan het lijnen en dan is het vaak moeilijk om je niet gelijk helemaal te laten gaan met een BBQ.. Ik denk ook dat als het heel af en toe eens gebeurt, die ene avond BBQ niet gelijk je lijnen naar de knoppen helpt, dan neem je de volgende dag gewoon weer een strengere dag en is het zo gelijk weer recht getrokken. Hmmmmmmm en nu heb ik OOK zin in BBQ grrrrrrr
Je kent vast pangasiusfilet wel?? Je kunt gewoon de lapjes kruiden en in aluminiumfolie wikkelen en op de BBQ doen. Er zijn ook spiesjes van met verschillende marinades of naturel. Op een BBQ schaaltje op de BBQ leggen. Lekker hoor. Hier prikken we ook de braadworstjes lek om het vet eruit te laten. En ik heb altijd een salade erbij met groenten/fruit
Overigens is volgens mij vlees bereiden op de BBQ sowieso al verantwoorder dan in de pan om het niet in vet ligt en het vet wat erin zit eruit komt en verdampt.