Ja dat kan inderdaad ook. Alleen ben ik dan bang dat het dan te veel op macaroni lijkt. Maar het is wellicht het proberen waard! Misschien is het wel heel lekker
@Pasta (lasagne/macaroni/spaghetti): Wij maken wel eens met spinazie (gewoon verse of anders diepvries), kookroom erbij, eventueel wat indikken. Champignons (altijd), ui, prei, courgette (heel lekker!), paprika, wortel, eigenlijk kan alles er wel in
Haha, pasta is pasta, toch?! In Italië hebben ze voor elke pasta een 'eigen' saus, hier in Nederland doen we alles op dezelfde manier.... Ik doe er vaak een uitje in, soms een courgette, soms doperwten (niet meest gezond), soms paprika. Maar wat je natuurlijk ook kunt doen is een salade erbij serveren! Dan heb je op die manier je groenten binnen!
Oke ik ga je proberen te helpen. Puur op wat ik zie hoor. De broden, al eens goedkoper brood geprobeerd? Misschien koop je deze met een 'reden' dat kan natuurlijk. Wij nemen vaak broden van rond de 1,20, maar meestal die van de AH 3 broden voor 2 euro. Ik vind je brood namelijk erg duur. Je eieren zijn idd duur, maar ik las al dat je 15 stuks had dus dan valt het mee. Riblappen is niet het goedkoopste vlees, ik let vaak op de aanbiedingen. Je hebt wel wat dingen voor op voorraad, dus dan zou je volgende week eigenlijk goedkoper uit kunnen komen. Ene week zijn wij ook wel eens wat meer kwijt dan de ander doordat je voorraad haalt. Verder zie ik niet echt vreemde dingen.. Alleen je bent wel duur uit. Ja de 'lekkere' dingen, maar op z'n tijd mag dat natuurlijk wel. Alleen 2 pakken vla en 1 yoghurt eten jullie dat in 1 week op? Je paaseitjes zijn idd wat duur.. Je hebt ook al paasschuimpjes en snoepjes dus misschien kun je volgende keer een keuze maken. Ene week dit, andere week dat. Scheelt ook weer iets. Oja en je vaatdoekjes, maar dat was al gezegd.. Ik was persoonlijk naar de action gegaan. Ik dacht dat ze daar zo'n 30 ct per stuk kosten en die zijn prima (ik gebruik ze al jaren van de action). Enne het zijn maar tips hoor! Geen kritiek! Ik vind het soms ook erg moeilijk hoor om me aan het budget te houden. Maar streng voor jezelf zijn helpt vaak wel. Ik maak ook wel eens een uitzondering voor mezelf, ach dat heb ik verdiend of dat vind ik lekker waardoor ik dan weer duurder uit kom.
Haha dat is waar. Alleen ik probeer altijd mijn pasta's verschillend te maken, te onderscheiden van elkaar zeg maar (of hoe moet ik het noemen) Macaroni is bij ons echt anders dan spaghetti. Een salade is idd ook een optie! Dankje!
Spaghetti is voornamelijk geschikt voor romige sauzen, zoals met room en spinazie of à la carbonara (met ei en spek). Dus in de spaghetti zit traditioneel weinig groente. Ik doe vaak los komkommertjes erbij, of een wat uitgebreidere salade.
Ik gooi het gehakt (ik gebruik altijd half om half gehakt, maar dat is naar smaak denk ik..) in de pan en rul het, ondertussen snij ik een paar tomaten in blokjes, en een ui in kleine stukjes.. Als het gehakt bruin is gooi ik de tomaat en de ui er doorheen en roer ik dat een paar minuten door.. Dan klop ik 2 eieren los in een apart schaaltje, en gooi dat door het gehakt/tomaat/ui-mengsel.. GOED blijven roeren, anders wordt het ei te snel hard en lijkt het meer op een gebakken ei Als ik het idee heb dat het ei goed gepakt heeft gooi ik er een heel zakje geraspte kaas door, roer het nog even door tot de kaas gesmolten is, en dat doen we dan op een stokbroodje.. Je kunt het brood ook eerst uithollen natuurlijk en het er dan in doen, dan is het meer 'gevuld' stokbrood.. Echt, het ziet eruit alsof er een kat over z'n nek is gegaan, maar het is heerlijk
Ja met room en spinazie lijkt me nog wel lekker, en er dan een fris komkommertje bij. Ik ga het eens proberen. Ja er zit inderdaad traditioneel weinig groenten in... Dus dan moeten we het misschien gewoon proberen met een salade/komkommer erbij.
Bedankt voor de tips Wij eten die vla en joghurt inderdaad op binnen een week. Ik de jogurt en mijn man met de kinderen (2) de vla. De riblappen waren in de aktie maar inderdaad nog wel wat prijzig.Ik vind ander vlees vaak zo vet.
Hier zijn de weekboodschappen weer binnen, waren 34,71 kwijt! Ben weer trots op mezelf Moet alleen vrijdag nog wat verse dingen halen zoals paprika en komkommer.
Welke dame hier kan ik blij maken met 3,5 volle spaarkaarten van de AH voor 10 euro korting op de efteling?
in plaats van gewone room kun je ook eens kruidenkaas pakken. Zo maakt mijn man hem vaak. Super lekker.
in de lasagne doen wij een bami pakket (zonder het pepertje). in de spaghetti: een zak wokgroenten, of paprika/prei/wortel/courgette/... Je zou bijv. iedere keer een beetje groenten kunnen invriezen van de groenten die je 's avonds eet (broccoli, erwtjes,...) en dan heb je vanzelf een gevarieerd groentenpakket.
Nou ik krijg het steeds net onder de 90 euro per week. Helemaal nu ik weer aan de lijn ben is het erg moeilijk. Lijnen is duur helaas
mijn lijstje: (witlof van vorige week 0.79) C1000: rundergehakt 4.29 1.5kg suiker 1.43 2x gepelde tomaten in blokjes 0.78 champignons 1 450gr verse spinazie 1.29 komkommer 0.75 3 knoflookbolletjes 0.99 volkoren beschuit 0.42 ardenner boterh. worst 1.34 schouderham 1.59 totaal: 13.88 nog te halen bij ah: fijngesneden andijvie 1.34 spekjes 0.79 pittige mosterd van marne 0.99 menu: ma: aard. witlof ham-kaas di: gebakken aardappeltjes met ui, champignons, schnitzel, sla woe: aard, spinazie vlees/ei do: andijviestamppot vrij: rijst, kip, wokgroenten, ajam bali za: frietjes, crispino zo: soep, broodjes