Wallie: Ik heb het zomerpakket ook gezien en ben druk bezig om nieuwe nomi's te sparen. Ben benieuwd wanneer we de vorige op kunnen halen.
zaterdag met vrienden zitten grillen hier, gister tussen de middag bij hun gegeten, savonds restjes opgebakken. Vandaag macaroni op. De rest van de week weet ik nog neit. Ligt nu prei en witlof te wachten dus dat is denk voor morgen/overmorgen. En dan donderdag iets van rijst, vrijdag weer boodschappen doen
Wij hebben nog een beenhammetje in de vriezer liggen en die wil ik morgen gaan maken, maar hoe maak ik die nu lekker? Iemand ideetjes?
Mijn moeder sneed altijd de roosjes van de broccoli en bloemkool, en de 'stam' schilde ze dan, sneed ze in stukjes en kookte ze mee. Daarna bewaarde ze het kookvocht en de stamstukjes en daar maakte ze dan met bouillon en een beetje maizena bloemkool- of broccolisoep van. Super lekker en goed voor het budget.
Insmeren met honing en mosterd? Ik weet alleen eigenlijk niet of je dat voor het aanbraden al moet doen of pas als je 'm in de oven doet...
Wij hadden een zakje kruiden van Silvo (italiaans - voor kip en varkensvlees hadden wij, maar kan ook andere) Die - na een tip hier - aangemaakt met slaolie en de beenham hierin gemarineerd en op kamertemperatuur laten komen. Daarna aangebraden in de pan en op 180 graden 40 minuten in de oven ^^
@Snijbonen: nou, de haal ik noooooit meer bij de groenteboer, was bijna 4 euro kwijt! @Beenham: Ik heb hem laatst ook heel lekker klaargemaakt (van de c1000 toch).. Goede plastic zak (pendaalemmer), 2 EL olijfolie, 2 EL mosterd,2 EL Honing, daarmee insmeren en in de zak doen. Heel goed afsluiten en een uurtje in kokend water (vuur half hoog ongeveer). Daarna nog een kwartiertje aanbraden, zoooooo lekker!
Deze week op het menu: maandag: Noodlesoep met broccoli, kip, gekookt ei, wortel dinsdag: mexicaanse ovenschotel woensdag: nogmaals mexicaanse ovenschotel + een salade donderdag: antilliaanse kippensoep met kippenvleugels, pompoen, aardappel, wortel en stukjes maiskolf (maiskolf in 5en snijden) vrijdag: nog een keer soep van donderdag zaterdag: ik denk snacks want dan ben ik jarig zondag en maandag is het pasen, dus geen idee wat ik dan doe
@snijbonen Waarom niet gewoon een zak van de lidl? Je hebt zo'n apparaatje te koop bij xenos/action waar je zelf dan de perfecte dikte mee snijdt (heel snel ook). Dan ben je voor minder dan een euro klaar met een enorme zak
Echt? Ik dacht ik ga naar de groenteboer..En ik knip ze gewoon met een schaar Maar bedankt voor de tip, we vinden ze zooo lekker, maar vaak best prijzig!
Ik snij de snijbonen gewoon in stukjes! Smaakt precies hetzelfde hoor! Mijn moeder had vroeger ook zo'n molentje, maar dacht dat die niet meer bestonden...
Bedankt voor de tips dames! Klinkt allemaal erg lekker! Ik ga denk ik morgen eens het receptje van Kylie1986 proberen Het is inderdaad de beenham van de c1000 haha
Ja hoor, die molentjes bestaan gewoon nog Bepaart je uiteindelijk toch wel wat als je ze zelf gewoon snijdt ipv voorgesneden
@Honney nee alleen de moeder van de 2 oudste boys zal komen en verder niet. We gaan 14 april naar een techniekdag en 30 april... tja eh.... zal best hier in de dorpjes wat te doen zijn. 13 mei is mijn zoontje jarig en dan is het moederdag. Ex van vriendlief komt ergens in de middag met de 2 boys en verders zijn we met zn 3-tjes ach t is niet anders. 9 mei ben ik zelf jarig en dan is het gewoon met het gezinnetje.
Vandaag naar Aldi geweest: 3x frisse fruitdrank tomatenpuree (6 blikjes) 2x zomervla volle yoghurt spuitbus room karnemelk 2x kristalsuiker schouderham 2x ardenner boterhamworst 1kg wortels kanelly koeken 2x roombotercroissants kokoskoeken komkommer 2x 250gr margarine witte bollen 2 mango's koffie rood bloemkool ontbijtgranen luiers 1kg chocolade eitjes (dit jaar nog geen gekocht) **voor het paasweekend** 2x witte wijn koelvers sinaasappelsap tonijnsalade roombrie pistachenoten zak 8 afbakbroodjes ijsbergsla feta blokjes op olie totaal: 57.11
Ik koop snijbonen nooit voorgesneden.. vond deze trouwens niet zo..die ik normaal bij de supermarkt haal zijn veel lekkerder..
snijbonen koop ik ook altijd los. heb zelf zo een molentje gehad, maar heb die weg gedaan. soms waren de bonen te dik om erin te gaan en het schoonmaak werk erna.. en dan vliegen de bonen over je aanrecht haha. ik snijd ze nu maar gewoon op een snijplank, net zo snel. lieselot; die echo foto als je avatar, lenig kindje heb je, dat is toch een been bij het hoofd of niet?