Witlof ham/kaas uit de over... Mòet je de witlof persé voorkoken?

Discussie in 'De lounge' gestart door loetje, 3 apr 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.445
    1.843
    113
    Topictitel is mijn vraag dus;)

    Ik vind het dus zo'n waterige zooi worden, omdat de voorgekookte witlof zo lastig af te gieten is..

    Hoe doen jullie dat?
     
  2. veertje

    veertje Fanatiek lid

    Ik kook het smiddags altijd al en gooi het dan in een vergiet en zet die vergiet boven de pan en tegen de tijd dat ik eten ga koken is al het water eruit gelekt :)
     
  3. ilse85

    ilse85 Lid

    3 apr 2012
    9
    0
    0
    Roermond
    Ja, witlof eerst koken, anders blijven de stronkjes hard.
    Ik kook de stronkjes ook vroeg in de middag en laat ze dan uit lekken in een vergiet. Met de 'kontjes' naar boven.
     
  4. Mime28

    Mime28 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.050
    1
    0
    Hier het zelfde witlof vrij lang van te voren koken en uit laten lekken.
     
  5. MMarianne

    MMarianne Niet meer actief

    Ik sluit me aan bij m'n voorgangsters, eerst koken en dan een paar uur uitlekken :D
     
  6. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.543
    4.729
    113
    Vrouw
    Hier hetzelfde idd van tevoren koken;)
     
  7. Cynnie1984

    Cynnie1984 VIP lid

    25 feb 2009
    6.014
    141
    63
    R'dam
    hier ook koken en dan laten uitlekken
     
  8. Vrouwenmantel82

    Vrouwenmantel82 Actief lid

    11 dec 2011
    428
    0
    0
    Verzorgende ig van beroep
    Bij den bosch
    Hier niet. Wij eten witlof ook liever rauw, dan gekookt. Maar na een tijdje in de oven met een kaassaus eroverheen, smaak het super lekker.
     
  9. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Hier kook ik het normaal ook voor.. Een keer vergeten en had er al vrolijk kaas en ham omheen zitten en zou het in de oven zetten toen ik me bedacht dat ik het had moeten voorkoken ;) Toch maar in de oven gedaan en moest toen wel lang wachten hoor voordat ze gaar waren, maar niet minder lekker overigens. Duurde alleen erg lang ;)
     
  10. Laurie

    Laurie Fanatiek lid

    29 feb 2008
    2.188
    1
    0
    Personeelsfunctionaris
    Ik kook het ook voor, laat het uitlekken en dep het nog wat af met keukenrol.
     
  11. heleentje80

    heleentje80 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.296
    28
    48
    Gent
    Hey,

    Is een oervlaams gerecht: en super lekker.
    Ik stoof mijn witloof (klontje boter, centimetertje water en dan stoven). Heb je helemaal geen natte boel en ik vind het lekkerder dan gekookt.
     
  12. brabbel1988

    brabbel1988 VIP lid

    8 jul 2009
    7.504
    139
    63
    Ik kook de witlof de avond van tevoren,af laten koelen, dan in een vergiet in de koelkast uit laten lekken tot de dag erop.
    Dan t bittere eruit snijden, ff uitknijpen, ham/kaas erover, en dan in de oven.
    Dan komt er nog wel wat vocht uit, maar al lang niet meer zo veel.

    Hmmm, krijg dr honger van! :)
     
  13. mamav4

    mamav4 Niet meer actief

    Het scheelt al heel veel als je het uiteinde en het bittere stukje er voor het koken nog niet uithaalt. Dan kan de witlof minder vocht opnemen.
    Daarna uit laten lekken in een vergiet en even uitknijpen.
     
  14. Idd voorkoken en dan in vergiet lang uitlekken, met de konten naar boven :)
     
  15. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.445
    1.843
    113
    Hihi, voorkoken dus:D

    Heleentje80, aan stoven zat ik ook al te denken. Geeft sowieso een lekker smaakje en je gebruik veel minder water. Dat ga als eerste eens uitproberen..

    Allemaal bedankt voor jullie antwoorden:)
     
  16. Syrse

    Syrse Fanatiek lid

    9 feb 2012
    1.157
    0
    0
    NULL
    NULL
    Niet koken!!!!
    Witloof aanbraden in een beetje boter met een klontje suiker bij, tot ie karameliseert :) Dan een bodempje water erbij, en laten stoven. 20 minuutjes of tot je er volledig door kan prikken.
    Even laten uitlekken, maar door het stoven valt dat heel goed mee.
    Mijn saus is hierdoor nooit waterig :D
     
  17. Zomerrr

    Zomerrr VIP lid

    5 jun 2011
    5.097
    503
    113
    Klinkt ook lekker;)
    Heb gelijk trek gekregen in witlof;)
     

Deel Deze Pagina