Maken jullie ook wel eens zelf lekker brood? Hebben jullie daar recepten van? Heb zin om echt een lekker brood te maken voor maandag met lekkere zaden en misschien maar kaas of tomaat ofzo... Hmm, het water loopt me al in de mond!
Recept tofucreme; 100 gr groene pesto (zelfgemaakt of uit een potje) 3 el slagroom 375 gr tofu (uitgeperst als je een blok gebruikt) Pureer alles in een mengkom met een staafmixer tot een gladde crème.
Recept voor de vegetarische Tandoori schotel; Zelfgemaakte Tandoori massala; 1,5 tl gemalen koriander 1 tl zout 1 tl fenegriek 0,5 tl komijn 0,5 tl kaneel 0,5 tl gedroogde Spaanse peper 1 tl gemberpoeder 1 tl uienpoeder 1 tl knoflookpoeder 1 tl gemalen mosterdzaad 1 laurierblad, fijn gesneden 0,5 tl gemalen nootmuskaat 0,5 tl gemalen kruidnagel 0,5 tl gemaken foelie 0,5 tl kardamon 1 tl serehpoeder Dit alles mengen in een vijzel en in een potje bewaren. De rest van het recept volgt dadelijk, zoonlief is aan het huilen.
Poppedopje: mag ik vragen wat je dan allemaal in de kippensoep doet zodat het een hele maaltijd is. Ik vind kippensoep namelijk erg lekker, maar zou daar alleen niet genoeg aan hebben. Hier een mooi voordeel: onze kruidvat is verbouwd en opent volgende week. En ze hebben openingsvoordeel. Eigen merk luiers zijn 2+1 gratis. Yes! dat wordt inslaan!!! (is in Aalsmeer voor het geval er nog iemand in de buurt woont)
Komen er lekkere recepten voorbij! Hier is alles voor de pasen binnen, we eten met vrienden. zij zorgen voor het vlees en wij voor alles wat er bij hoort. Goed verdeeld dus ^^ Alleen had ik voor vanavond prei-kerrie schotel op het menu staan. Nu heb ik dus straks een sollicitatiegesprek (Yay!) en ben ik pas laat thuis.. we moeten alleen wel weer om 7 uur de deur uit >.< Zou ik die schotel eerder kunnen maken denken jullie?
Oh ik ben zo dol op bloemkool.. Mn schoonmoeder doet altijd een maizena papje maken en wat nootmuskaat.. Toen ik nog in winkel werkte zag ik vaak mensen bloemkool kopen en een pakje (ik dacht van honig) groente saus..
Eigenlijk is mijn man hier de soepchef Maar ik maak bouillon van water, een kippenbouillonblokje en kippenbouten. Dat laat ik een uurtje trekken, totdat de kip ook goed gaar is. Dan het vlees van de botten af, soepgroenten erbij, vaak nog wel wat extra dingen als prei, bleekselderij, winterpeen. Dit doen we dan in porties in de vriezer. Als we dan de soep gaan eten dan natuurlijk eerst ontdooien in de koelkast, dan in de pan en tijdens het opwarmen doen we er een paar handjes macaroni/pasta/vermecelli in. Soms nog wat gehaktballetjes erbij. En altijd met een stokbroodje ernaast. Voor ons is dit voldoende. Misschien voor jou zo ook? Anders eens googlen op maaltijdsoep?
Het vervolg van het Tandoori recept; Olie 375 gr tofu of quorn in blokjes 4 uien, gesnipperd 3 teentjes knoflook, geperst 2 dl ananassap 0,5 verse ananas of uit blik 1 tl kipkruiden 1 a 2 tl Tandoori massala (zelfgemaakt zoals bovenstaand of gekocht) 1 tl garam massala +/- 3 cm verse gember, fijn gesneden 2 el yoghurt Verhit een beetje olie in de wok. Fruit de uien en de knoflook. Voeg vervolgens de tofu en kruiden toe en de yoghurt. Even laten bakken. Voeg als laatste de ananas en het ananassap toe en laat nog ongeveer 10 minuten sudderen op laag/medium vuur. Ook erg lekker om een gele of rode paprika toe te voegen als je dat in huis hebt. De ananas is eigenlijk als vervanger van kip en zodat het geen pan vol tofu wordt. Lekker met zilvervliesrijst Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!
Uiteraard 150 gr volkoren bloem 1,5 tl bakpoeder snuf zout rasp van een halve citroen, heel fijn 120 ml gesmolten kokosolie 240 gr geprakte rijpe banaan (3 a 4 stuks) 30 ml honing/agavesiroop 1 tl vanille extract 60 gr geraspte kokos gerapte kokos, om te besprenkelen 1 ei of 1 eivervanger (ikzelf heb een een chia "ei" gebruikt) Verwarm de oven voor op 200 C. Vet een muffinpan in of vul deze met muffinvormpjes. In een schaal; bloem, bakpoeder, zout, geraspte kokos en citroenrasp. Goed mixen met een garde. In een andere schaal; kokosolie, banaan, vanille, honing/agave en de ei of eivervanger. Goed mengen met een garde. Die de natte ingrediënten bij de droge en mengen met een houten lepel. Het deeg blijft dik. Verdeel het deeg over de muffinpan en besprenkel met de kokos. Optie is om over elke muffin snufje suiker te verdelen zodat deze karameliseert. 20 minuten in de oven. Recept is voor 10 tot 12 muffins.
Lekker! Ik bak veel zelf brood maar steeds verschillende recepten. Heb niet echt een favoriet recept maar zal zeker even door mijn receptenmap voor je gaan.
Haha, dank je wel Mocht het er ooit van komen dan horen jullie het als eerste Ik haal veel inspiratie uit kookprogramma's, kookboeken (heb er een stuk of 70 ) en verschillende kookblogs. Ik pas de recepten overigens wel altijd aan. Vooral aan wat ik in huis heb en om de kosten te drukken zonder aan kwaliteit te verliezen.
hihihi ik zei pas ook al elena dat je zulke aparte dingen maakt. ik heb iig veel respect voor je dat je zo gezond kookt altijd. ik probeer het zoveel mogelijk maar soms bak ik toch een frietje of halen we chinees hihihi
Wij hebben sowieso geen frituurpan dus als we een frietje willen eten dan worden die in de Actifry gemaakt. Chinees of iets anders zouden we kunnen halen maar ik merk het dan gelijk, ben daarna zo lamlendig als ik weet niet wat en ik kan soms nog sneller een maaltijd op tafel toveren dan wanneer we wat zouden gaan halen of bestellen. Misschien moet ik eens investeren in een camera, dan kan ik een blog gaan beginnen. 365 dagen eten met Elena
Klinkt als een goed idee Ik zal dan zeker lezen! Ik zou hier ook eens meer moeten doen met recepten enz maarja... Heb verschillende kookboeken staan en vind het leuk om recepten uit de allerhande enz uit te proberen, gelukkig vind manlief dat niet erg. Bij mijn moeder thuis lustte iedereen wel iets niet dus eten was daar altijd hetzelfde en erg moeilijk. Nu nog trouwens. Ga morgen wel weer aardappeltjes met rozemarijn uit de oven maken, mjam!
We gaan straks op verzoek van mijn zoontje pannekoeken eten. Meel, melk en ontbijtspek nog in huis. En iedere dag verse eitjes van onze kippetjes, dus super voordelig uit vandaag!