makkelijke succesrecepten

Discussie in 'De lounge' gestart door tulip, 2 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
    Spitskoolschotel

    paneermeel
    1 spitskool in reepjes
    kerriepoeder naar smaak
    aardappelpuree (zelf maken met melk, boter, nootmuskaat, peper en beetje zout)
    1 kilo gehakt + gehaktkruiden

    aardappels koken en aardappelpuree van maken
    spitskool kort koken, afgieten en kerriepoeder naar smaak toevoegen
    gehakt rulbakken, kruiden toevoegen, uit laten lekken en in een ingevette ovenschaal doen.
    Hierbovenop de sptiskool
    Hierboven op de aardappelpuree smeren, paneermeel erover heen en plakjes bakboter her en der verdelen over de aardappelpuree...
    Een 40 minten in de oven op 180 graden...

    Makkelijk aan dit recept is dat je het in de middag al kan bereiden of zelfs de dag ervoor...en je kunt er misschien meerdere dagen van eten of een gedeelte invriezen.
     
  2. cindybaby71

    cindybaby71 Niet meer actief

    heeft er iemand nog een lekker makkelijk recept voor gebak?
     
  3. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Ik heb deze vorige week gemaakt!
    Roomkaastaart met bosbessen | Yummy in my Tummy!
    Superlekker, maak ik snel weer.

    Voor de bosbessen zijn de ingevroren van albert heijn erg lekker. Of vers natuurlijk!
     
  4. Popkoorn

    Popkoorn Niet meer actief


    Die is indd lekker ! Alleen doe ik er altijd spekjes door hmmmmmm

    Maandag ofzo maar weer eens maken
     
  5. MissQ

    MissQ Fanatiek lid

    3 jun 2006
    4.824
    1
    0
    Kan ik de kookroom ook vervangen door creme fraiche? Of is de smaak dan heel erg anders?
     
  6. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Nee, kookroom kan je niet vervangen door creme fraiche, helaas.
     
  7. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Recept - Courgette-citroensoep - Albert Heijn
    2 eetlepels olijfolie
    2 courgettes, in blokjes
    2 potten gevogeltefond (a 380 ml)
    100 g grano padano (kaas)
    beetje gele citroenrasp
    100 ml Griekse yoghurt (10% vet), op kamertemperatuur
    1 bakje verse basilicum (15 g), fijngesneden

    Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de courgette. Schenk de fond en 750 ml water erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 10 minuten koken. Pureer de soep en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf mooie krullen van de kaas. Roer wat de citroenschil door de yoghurt. Schep op het laatst de yoghurt door de soep. Bestrooi met de kaaskrullen en het basilicum.
     
  8. MissQ

    MissQ Fanatiek lid

    3 jun 2006
    4.824
    1
    0
    En welke pak je dan? Merk?
     
  9. MissQ

    MissQ Fanatiek lid

    3 jun 2006
    4.824
    1
    0
    Zo.. de mexicaanse schotel van Eylem ook maar even in mijn word bestand opgeslagen!!!! Volgende keer een half zakje kruiden erbij en iets minder kaar en dan is ie voor ons helemaal goed, normaals dank voor je lekker recept
     
  10. MissQ

    MissQ Fanatiek lid

    3 jun 2006
    4.824
    1
    0
    Straks ook een nieuw recept maken:

    preistamppot

    aardappels koken, stampen met een scheutje melk, boter, erbij evt snufje nootmuskaat.
    spekjes aanbakken en als die bruin zijn even de prei mee roerbakken. dit mengsel door de puree stampen, evt snufje kerriepoeder erdoor en wat geraspte kaas. hmmmmm eet smakelijk

    *Thx Eefke84 voor dit recept!!!*
     
  11. mamamadelon

    mamamadelon Fanatiek lid

    13 aug 2007
    4.077
    5
    38
    #271 mamamadelon, 7 apr 2012
    Laatst bewerkt: 7 apr 2012
    Ook erg lekker;
    2 à 3 kipfilets
    Zakje kipkruiden pikant
    1 grote ciabatta
    Taugé
    Rucola sla
    Olijf of zonnebloemolie
    2 zakjes sausjes om zelf te maken; de fiesta saus. ( van die zakjes die je ook gebruikt als je gaat gourmetten)

    Meng zakje kruiden met een scheut olie en wrijf/smeer de kipfilet ermee in en leg die in een ovenschaal, ongeveer 30 à 40 minuten op 200 graden in de oven en regelmatig keren. Als de kip gaar is haal je de schaal Met kip eruit en doe je meteen de ciabatta erin voor 10 minuutjes.
    Ondertussen maak je het sausje zoals het op de verpakking staat met evt. Extra water om hef wat dunner te maken.
    Dan ciabatta halveren en opensnijden, rucola erop, kip er op, saus erover heen, taugé er op en smullen maar!
     
  12. tulip

    tulip Niet meer actief

    o super lekker lijkt mij dit!!
     
  13. cindybaby71

    cindybaby71 Niet meer actief

    Water loopt mij in de mond :p
     
  14. mamamadelon

    mamamadelon Fanatiek lid

    13 aug 2007
    4.077
    5
    38
    Sorrie ik vergat de sausjes er bij te zetten dus heb m aangepast!
     
  15. Within

    Within Niet meer actief

    Ik gebruik altijd kipreepjes :) En stukjes ananas er doorheen.
     
  16. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    Dit is ook altijd lekker, ik heb hier een variant op van spitskoolstampot. Dezelfde ingrediënten (behalve het gehakt, maar kan je dan ballen van maken) en dan de spitskool wokken met kerrie, mengen met de puree, echt om je vingers bij op te eten vind ik:D
     
  17. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    jummie, deze lijkt me ook erg lekker!
     
  18. MissQ

    MissQ Fanatiek lid

    3 jun 2006
    4.824
    1
    0
    Hij klinkt heerlijk!!! Zakje kipkruiden picant? Welk merk is dat??? En die Fiesta, is dat het zakje wat je ook kunt gebruiken voor de chips, ik gelook van Calve, beetje mayo en water erbij voor een chips dipje? Het water loopt me hier al in de mond!!!! Deze ga ik zeker even in mijn word bestandje opslaan, thx!
     
  19. MissQ

    MissQ Fanatiek lid

    3 jun 2006
    4.824
    1
    0
    Voor wat betreft de spitskool:

    Spitskool/kerrie/gehakt schotel (van oma)

    Ingredienten:
    spitskool in dunne reepjes
    uitje gesnipperd
    knoflook geperst
    gehakt
    kerrie
    zout/peper
    sambal
    rijst

    Rul het gehakt, voeg de ui toe en bak deze glazig, voeg op het laatste moment de knoflook toe en bak deze mee. Voeg kerriepoeder en eventueel zout/peper toe en de spitskool. Kook de rijst volgens de verpakking. Roer het mengsel af en toe om. Als de rijst klaar is, is het mengsel ook klaar.

    Serveer de rijst en het mengsel op een bord eventueel sambal op de rand van het bord erbij doen en smullen maar!
     
  20. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Quiche Loraine

    150 gr ontbijtspek aanbakken.

    250 ml creme fraiche, 250 slagroom en 4 eieren door elkaar mixen.
    Zout en peper erbij.

    Hartige taart deeg van Oetker in de vorm,
    200 gram oude kaas er over,
    Slagroommengsel er over,
    En de aangebakken ontbijtspek bovenop.
    50 minuten in oven van 180 graden.

    Serveren met rucola, jammie!
     

Deel Deze Pagina