Spitskoolschotel paneermeel 1 spitskool in reepjes kerriepoeder naar smaak aardappelpuree (zelf maken met melk, boter, nootmuskaat, peper en beetje zout) 1 kilo gehakt + gehaktkruiden aardappels koken en aardappelpuree van maken spitskool kort koken, afgieten en kerriepoeder naar smaak toevoegen gehakt rulbakken, kruiden toevoegen, uit laten lekken en in een ingevette ovenschaal doen. Hierbovenop de sptiskool Hierboven op de aardappelpuree smeren, paneermeel erover heen en plakjes bakboter her en der verdelen over de aardappelpuree... Een 40 minten in de oven op 180 graden... Makkelijk aan dit recept is dat je het in de middag al kan bereiden of zelfs de dag ervoor...en je kunt er misschien meerdere dagen van eten of een gedeelte invriezen.
Ik heb deze vorige week gemaakt! Roomkaastaart met bosbessen | Yummy in my Tummy! Superlekker, maak ik snel weer. Voor de bosbessen zijn de ingevroren van albert heijn erg lekker. Of vers natuurlijk!
Recept - Courgette-citroensoep - Albert Heijn 2 eetlepels olijfolie 2 courgettes, in blokjes 2 potten gevogeltefond (a 380 ml) 100 g grano padano (kaas) beetje gele citroenrasp 100 ml Griekse yoghurt (10% vet), op kamertemperatuur 1 bakje verse basilicum (15 g), fijngesneden Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de courgette. Schenk de fond en 750 ml water erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 10 minuten koken. Pureer de soep en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf mooie krullen van de kaas. Roer wat de citroenschil door de yoghurt. Schep op het laatst de yoghurt door de soep. Bestrooi met de kaaskrullen en het basilicum.
Zo.. de mexicaanse schotel van Eylem ook maar even in mijn word bestand opgeslagen!!!! Volgende keer een half zakje kruiden erbij en iets minder kaar en dan is ie voor ons helemaal goed, normaals dank voor je lekker recept
Straks ook een nieuw recept maken: preistamppot aardappels koken, stampen met een scheutje melk, boter, erbij evt snufje nootmuskaat. spekjes aanbakken en als die bruin zijn even de prei mee roerbakken. dit mengsel door de puree stampen, evt snufje kerriepoeder erdoor en wat geraspte kaas. hmmmmm eet smakelijk *Thx Eefke84 voor dit recept!!!*
Ook erg lekker; 2 à 3 kipfilets Zakje kipkruiden pikant 1 grote ciabatta Taugé Rucola sla Olijf of zonnebloemolie 2 zakjes sausjes om zelf te maken; de fiesta saus. ( van die zakjes die je ook gebruikt als je gaat gourmetten) Meng zakje kruiden met een scheut olie en wrijf/smeer de kipfilet ermee in en leg die in een ovenschaal, ongeveer 30 à 40 minuten op 200 graden in de oven en regelmatig keren. Als de kip gaar is haal je de schaal Met kip eruit en doe je meteen de ciabatta erin voor 10 minuutjes. Ondertussen maak je het sausje zoals het op de verpakking staat met evt. Extra water om hef wat dunner te maken. Dan ciabatta halveren en opensnijden, rucola erop, kip er op, saus erover heen, taugé er op en smullen maar!
Dit is ook altijd lekker, ik heb hier een variant op van spitskoolstampot. Dezelfde ingrediënten (behalve het gehakt, maar kan je dan ballen van maken) en dan de spitskool wokken met kerrie, mengen met de puree, echt om je vingers bij op te eten vind ik
Hij klinkt heerlijk!!! Zakje kipkruiden picant? Welk merk is dat??? En die Fiesta, is dat het zakje wat je ook kunt gebruiken voor de chips, ik gelook van Calve, beetje mayo en water erbij voor een chips dipje? Het water loopt me hier al in de mond!!!! Deze ga ik zeker even in mijn word bestandje opslaan, thx!
Voor wat betreft de spitskool: Spitskool/kerrie/gehakt schotel (van oma) Ingredienten: spitskool in dunne reepjes uitje gesnipperd knoflook geperst gehakt kerrie zout/peper sambal rijst Rul het gehakt, voeg de ui toe en bak deze glazig, voeg op het laatste moment de knoflook toe en bak deze mee. Voeg kerriepoeder en eventueel zout/peper toe en de spitskool. Kook de rijst volgens de verpakking. Roer het mengsel af en toe om. Als de rijst klaar is, is het mengsel ook klaar. Serveer de rijst en het mengsel op een bord eventueel sambal op de rand van het bord erbij doen en smullen maar!
Quiche Loraine 150 gr ontbijtspek aanbakken. 250 ml creme fraiche, 250 slagroom en 4 eieren door elkaar mixen. Zout en peper erbij. Hartige taart deeg van Oetker in de vorm, 200 gram oude kaas er over, Slagroommengsel er over, En de aangebakken ontbijtspek bovenop. 50 minuten in oven van 180 graden. Serveren met rucola, jammie!