ik heb toevallig zojuist een bokkepootjestaart gemaakt, is echt heerlijk en heel makkelijk te maken! benodigdheden: 2 pakken bokkenpootjes 750 ml slagroom 1 pakje saroma (vanillepudding in een pakje) 1 zakje klopfix 2 zakjes vanillesuiker 1 cake (of een kant en klaar taartbodem) eventueel 4 lepels advokaat voor de liefhebbers... (ik maak het zonder) Maken: maak de vanillepudding zoals op het pakje staat (poeder met 200 ml melk goed kloppen en even in de koelkast zetten) slagroom met vanillesuiker en klopfix stijf mixen. bij de slagroom de pudding en evt advokaat mengen. bodem van taartblik bedekken met cake (of kant en klaar bodem) laagje slagroom mix er over. bokke pootjes over de lengte (dan wordt ie dus dunner) snijden en dan op de laag slagroom bedekken met de plakkjes bokkepootjes. herhaal dit (dus weer laag slagroom, laag bokkepootjes, laag slagroom) en helemaal bovenop verkruimelde bokkepootjes (als je nog over hebt, zo niet dan niet) minimaal 6 uur in de koelkast (hoe langer hoe zachter en naar mijn mening lekkerder de taart is.. kan zelfs 48 uur!) en klaar is de taart!
Dat maakt niet zoveel. Kleiner wordt ie hoger en groter platter. Ik pak meestal de normale maat, is dat niet 24 cm? Edit: Zie in het recept 20 cm.. Ps die suiker mag je gerust door de helft doen of weglaten. Door choco al zoet genoeg! Lekker met verse aardbeien erop!
Deze wil ik jullie ook niet onthouden KEYLIME PIE Ingrediënten voor 12 personen Voor de bodem: - 250 gr. bastognekoeken - 100 gr. roomboter Voor de vulling: - 3 eidooiers - 1 heel ei - 2 blikken sweetened condensed milk (bijvoorbeeld van Friesche vlagof Fries Meisje, te koop bij supermarkt en toko) - 6 limoenen (+-120 ml. sap; aanvullen met limoensap uit een flesje kan ook) - 1 eetlepel sinaasappelsap - 1 zakje vanillesuiker Hulpmiddelen - "Iets" om de koeken mee te verkruimelen (deegroller, mok, keukenmachine etc.) - dichte ronde ovenschaal van ongeveer 32 cm (of springvorm met bakpapier) - sesteur of rasp - mixer - grote beslagkom - oven (160 graden) Voorbereiding Voor de bodem: Bastognekoeken verkruimelen. Smelt intussen de roomboter. Bastognekruimels bij de boter voegen en mengen. De bakvorm invetten en de bastognemassa erin storten. Als je genoeg bodem hebt dan ook de zijkanten bekleden. Bodem glad strijken met een lepel. Voor de vulling: Was de limoenen goed en rasp de schil (= zest) voorzichtig tot het witte laagje (dat is bitter). Pers de limoenen. Vul het sap eventueel aan met sap uit het "limoentje" tot 120 ml. Klop de eidooiers,het hele ei en de vanillesuiker met een mixer. Voeg na ongeveer 5 minuten, al kloppende, de 2 blikjes sweetened condensed milk toe. Voeg na ongeveer 1 minuut, al kloppende, de limoensap, de zest en de sinaasappelsap toe. Stort de vulling op de bodem. Bereidingswijze Verwarm de oven op 160 graden. Bak de taart 15 minuten. Bewaar eventuele restjes in de koelkast Serveertips Lekker op een warme zomerdag. TIP: maak van de overgebleven 3 eiwitten meringue! Oven voorverwarmen op 220 graden. Klop de 3 eiwitten stijf met 150 gram suiker. Bestrijk de taart met de eiwitten in mooie pieken. Zet in de oven van 220 graden en bak de taart na tot de eiwitten mooi goudbruin zijn.
Dan moet ik even in mijn archief duiken.. Heb nog een superlekkere taart met peren en warme custardsaus. Ook heerlijk! Een taartrecept met pruimen, vanillekwark en pistachenoten. Ik zal ze eens opzoeken.. Ik vind zulke taarten ook echt veel lekkerder dan die "hippe" taarten met marsepein en fondant enzo
Pruimentaart met vanillekwark en pistachenoten Met foto! Wist dat ik die van de AH site had. Recept - Pruimentaart met vanillekwark - Albert Heijn De perentaart zoek ik nog voor je op! Vast ergens in mijn receptenknipsels..
Hier zijn ze net een jaar. En nee, niet zelf gebakken.. Haha Had zin in makkelijk, het was al druk genoeg.
Heb trouwens nog wel een recept voor een hele heftige appeltaart met mars en snickers erin!!! Echt heerlijk maar zo ontzettend machtig haha
Oei ja, klinkt heavy! Maar zet er maar op, think i like it.. Nou ik word half scheel hier achter mijn iphoontje.. Ciao!
Het is niet echt taart maar wel zo goddelijk ongelooflijk lekker....frambozen-cheesecake-brownies. Raspberry Cheesecake Brownies « Kayotic Kitchen
Een makkelijke truffeltaart, voor mijn dochters verjaardag gemaakt Chocoladetruffeltaart 150 gram koekjes (biskwietjes oid) 100 gram gesmolten boter 250 ml slagroom 275 gram pure chocolade witte chocolade Verkruimel de koekjes, meng ze met de boter en bedek de bodem van een kleine (18-20 cm) springvorm die bekleed is met bakpapier (bodem en zijkant) ermee. Laten opstijven in de koelkast. In een pannetje de slagroom tegen de kook aanbrengen en chocolade erin laten smelten. Mengsel in de springvorm gieten en enkele uren laten opstijven in de koelkast. Ter garnering witte chocola eroverheen raspen.