UNOX Gelderse Rookworst Magnetron 100 gr > Rookworsten | Unilever Food Solutions Nederland - Producten & services voor de professionele keuken UNOX Gelderse Rookworst Magnetron 100 gr Ingrediënten: Varkensvlees 96%, water, zout, voedingszuur (citroenzuur), rundercollageen, stabilisator (E451, E452), geharde plantaardige olie, antioxidant E300, dextrose, rozemarijnextract, natuurlijk rookaroma, conserveermiddel E250, specerij-extracten (nootmuskaat, koriander, zwarte peper, chilipeper). "Om deze ambachtelijke rookworst de karakteristieke volle smaak te geven wordt tijdens het rookproces een melange van beuken- en eikenhout gebruikt." Dat er rookaroma in zit sluit dus niet uit dat het product gerookt is?
waarom naar de voedingswaarden kijken? kun je daar uit halen welke gezonder is? ik wil ze er wel neer zetten hoor maar het gaat mij niet om mager of vetter of calorieen bv. vandaar dat ik het er niet bij heb gezet maar wil dit gerust wel doen hoor.
Ik zeg rookworst 2 .. Waarom ? Omdat veel hier zeggen rookworst 1 en ik het leuk vind om dwars te liggen
eum geen idee, maar ik denk dat rookworst niet echt een gezond product is. Meestal kijk ik naar het merk, bij Unox of Ah zou ik wel eten, maar de rookworsten van 40 ct eet ik niet. Want in mijn ogen kun je voor 40 ct geen rookworst maken, er moet toch vlees in en vlees is nu eenmaal niet goedkoop. Ik heb het verschil ook wel geproeft, het is een wereld van verschil. Hierbij let ik niet op het etiket. Ben wel benieuwd naar je antwoord.
Ben ik nou zo simpel dat het me geen bal interesseert wat erin zit? Als het in de supermarkt ligt en gekeurd is zal het mij een "worst " wezen en smul ik er lekker van Ik zou dan niet meer op m'n gemak kunnen eten als ik elk etiketje moet gaan keuren en afwegen.
Euh, als je de merken er bij zet kan ik kiezen. Hier altijd rookworsten van Unox, of als we een keer bij de Hema zijn geweest die van de Hema. Lijstje met ingredienten kijk ik niet naar, kijk daar ook niet naar met frikandellen/kroketten/chips enzo, dus waarom bij rookworst wel? Tis lekker en ongezond, da's 't belangrijkste..
Als de ingrediënten ongeveer het zelfde zijn, maken de hoeveelheden juist het verschil tussen meer of minder gezond. Hoe meer (verzadigd) vet, hoe ongezonder. Hoe meer zout, hoe ongezonder. Dus ja, ik kan uit de voedingswaarden een belangrijk deel van de informatie halen wat gezonder is en wat minder gezond, in het algemeen gesproken. Maar ik zal ook áltijd de ingrediënten lezen. Ik ben namelijk allergisch voor sommige dingen (en mijn zoon ook, en mijn vriend heeft een voedselintolerantie). Gezond is zó een ongelooflijk relatief begrip. Voor de een zijn noten supergezond, mijn zoon zou daar in theorie dood aan kunnen gaan. Iemand die ondervoed is kan wat extra vet goed gebruiken, iemand die heel hard heeft gesport in de hitte wat extra zout. Kortom: ik vind het hele vraagstuk tot nu toe vrij onzinnig. Op basis van die ingrediënten kun je helemaal niks zeggen over meer of minder gezond voor een specifieke persoon. Met de hoeveelheden erbij kun je er iets van zeggen in algemene zin, maar nog steeds niet voor een specifieke persoon.
morge zet ik hier de voedingswaarde wel even neer, ok? of ik pb ze wel even aangezien jij de enige bent die erover valt met een reden. mijn vraagstuk onzinnig jammer dat je daar zo over denkt!!! voor jou en je gezin tellen een aantal dingen wat niet telt voor anderen hier op t forum. dan zalik je dus moeten pb,en met de persoon om wie het gaat en waarom.
Volgens mij is het wel van belang te weten hoeveel % vet er in de worst zit. Want varkensvet is heel erg ongezond. (cholesterol) Ik vind rookworsten gewoon in het algemeen ongezond. (en niet lekker!) Ik vind niet dat je kan spreken van een gezonde 'rookworst'. Is mijn mening, je hoeft het niet met mij eens te zijn hoor
Bij onze slager hebben ze runderrookworsten daar zit geen varkensvet in. En zelfs het velletje wat normaal van een varkensdarm gemaakt word is nu van wat anders ( hij heeft t ooit verteld maar kom er ff niet op ) Die koop ik altijd omdat ik bijna geen varkensvlees eet.
Deze rookworsten die Ts opnoemt zijn fabriekrookworsten. Collageen is het "velletje" van de "fabrieksworst", en is een soort eiwit dat word gewonnen uit de huid van een rund. De worsten die TS opnoemt kan je qua kwaliteit en smaak niet vergelijken met de heerlijke ambachtelijke rookworsten van de Hema of slager. Deze worsten worden gerookt in een rookkast. Terwijl de worsten in de fabriek door een machine met rookaroma worden besproeit. De worsten van de slager en Hema worden "gestopt" in darmen. De darm is dus eigelijk het "velletje" van de worst. Hoe ik dit weet ? Ik werk in een rookworst fabriek hehehe.. Ik zou dus eerder voor de ambachtelijke worst gaan. Al is het vetter, de smaak is better En weinig E nrs natuurlijk...