Ik zit met een probleem manlief eet absoluut geen aardappels,vlees,groente. Maar nu komt er ook een tijd aan waarin we dit heel vaak zullen eten ivm de kleine. Ik wil mijn man toch lekker laten eten maar hij zal toch moeten eten wat de pot schaft anders gaat die kleine ook niet gezond en gevarieerd eten. Hebben jullie tips hoe ik het gezond kan houden??? Zonder alles te verzuipen in sausjes en dergelijke. Dank je wel voor de reacties
Maak ovenschotels!! Lekker met verschillende groente zoals witlof, prei of zuurkool. Dan een laagje met aardappelschijfjes of aardappelpuree, geraspte kaas erover en in de oven zetten. Dat is bij ons altijd erg populair ipv aardappelen, groente en vlees apart!
Mijn moeder maakt de doperwten en sperziebonen lekkerder door er een gesnipperd gefruit uitje en kerriepoeder doorheen te gooien en het smaakt echt lekker. Ik weet niet of je dit doet maar spekkies door de stamppotten is echt een smaakmaker.
Euhm.. wij eten ook NOOIT aardappels vlees en groenten maar eten echt wel gezond (denk nog wel gezonder zelfs) en gevarieerd. MOET het perse hollandse pot zijn dan?
Dit dus. Ik gruwel van aardappel groenten vlees, in ieder geval op de manier van gekookte aardappels / gekookte groenten / vlees in de pan. Brrrr. Maar godzijdank is dat niet het enige wat gezond is op tafel, in tegendeel zelfs.
Nou ja, ik denk dat TS haar kind ook wil leren dat groente, aardappelen, vlees een normale maaltijd is. Ik zou het ook zonde vinden als onze zoon iets niet kent, alleen omdat één van ons het niet lust.
ik lees ff mee want mijn man en ik lusten allebei niet echt aardappels en groente! dus als iemand de tip heeft, graag! umm85; wat eten jullie dan?? wat is gezonder dan dat?
Hier eten we vaak pasta's met verse groentes of ovenschotels. En soms gebakken of een gekookt aardappeltje. Voor mijn zoontje kook ik wel gewoon aardappels en groente.
Wij eten eigenlijk 6 dagen per week aardappels groenten en (mager) vlees of geen vlees. Dat is toch het gezondst/ minst dikmakende zegmaar? Ik snap je kan pasta eten met groente maar zonder saus vind ik bvb spaghetti niet echt lekker, en volgens mij aardappels zit niet echt veel calorieën in gekookt? Ik eet nooit jus, daar wordt het dan weer vet van
Je kan zelf je spaghetti saus maken doe ik ook. Er gaan geen gekke dingen of extreme dikmakers in. Voornamelijk veel tomaten en kruiden En dan veel groente.
Ik denk dat er redelijk wat mensen zijn die dit niet lekker vinden doordat ze het misschien nog nooit echt lekker voorgeschoteld hebben gekregen. Er zijn toch ook veel mama's (onze mama's) die niet kunnen koken, en als je dat nou meegekregen hebt vanuit thuis.. Dus lekker kookboeken aanschaffen, of recepten halen van internet en experimenteren maar. Spekjes, ui, knoflook of 1 van de vele verschillende soorten kruiden kunnen je eten zo lekker maken. Kaas doet ook wonderen bij groente en aardappel of gewoon een heerlijke jus!
Persoonlijk houd ik ook niet van standaard aardappels groente vlees. Ik doe vaak verschillende soorten groenten roerbakken en dan blokjes aardappels erdoorheen en hangt beetje van het soort vlees af wat er die dag op het menu staat maar kip doe ik ook erdoorheen roerbakken maar biefstuk of varkenshaasje kruid ik dan lekker en gaat er apart bij. Zo heb je toch de hollandse ingredienten alleen op een andere manier
Het is juist "ongezond" om 6 keer achter elkaar "hetzelfde" te eten varieren is juist veel gezonder , dus een pasta dag (tomatensaus is gewoon een groente dus helemaal niet veel kcal) en een rijstdagje met evt wokgroentes e.d. Bij gezond eten gaat het juist om leren varieren als je 6 dagen ongeveer hetzelfde eet is dat al dan niet "gezond" dus mensen hebben vaak zoveel verkeerde ideeen over gezonde voeding, natuurlijk is aardappelen, groente en vlees op zich gezond maar op deze manier haal je niet het maximale uit je voeding, rijst en pasta horen ook in een voedingspatroon..
Mijn man is gek op Hollandse pot, ik vind het echt niet lekker. Maar nu we kinderen hebben, eet ik toch wel twee keer per week Hollands. Vooral stamppotten gaan het beste - spruitjes, aardappels en walnoten stampen - andijvie, mosterd, aardappels, spekjes, karnemelk stampen en daar dan even dikke pannekoeken van bakken - ovenschotels met prei of witlof Ondertussen vind ik steeds meer dingetjes die ik ook lekker vindt
Inderdaad afwisseling, lijkt me een stuk gezonder en bovendien moet ik er echt niet aan denken elke dag hetzelfde te eten...blegh.... Voorbeeldje van hoe de week er hier uitziet: vandaag: bami, dus mihoen met roerbakgroenten, kip en kruiden, op tafel augurk, zure uitjes, sambal, ketjap, seroendeng en kroepoek. gisteren: turks gehaktbrood uit de oven met verse aardappelpuree en salade van tomaat/komkommer/bosui/groene peper/peterselie met een dressing van olijfolie/citroensap/zout maandag: pasta met wokgroenten en stukjes kip-rookworst (geen saus want daar houden we niet van, maar tomatensaus is echt niet ongezond als je dat ernaast zou maken) zondag: gemarineerde (olijfolie/citroensap/zout/peper/knoflook) pangasiusfilet met groene salade (kant en klaar van de AH, zo'n salademix met rucola) en vers Turks brood zaterdag: borek (Turks deeggerecht uit de oven met witte kaas en peterselie) en kikkererwtensalade vrijdag: pilav (Turkse rijst) met gebakken gekruide kipfilet en doperwtjes (diepvries) Gevarieerd, meestal gezond en ik vind het vooral heel belangrijk dat onze kinderen ook allerlei soorten smaken op hun bordje krijgen. Maar goed, iedereen moet het zelf weten natuurlijk. Alleen geloof ik echt niet dat gek. aard/gek. groenten/vlees het meest gezonde is wat je op tafel kan zetten, en dan zeker niet de hele week.
Was idd ook mijn idee Waarom zou je ineens anders gaan eten dan normaal (tenzij je nu elke dag bij de frietboer haalt oid ). Ik doe de aardappelen vaak in de oven (in stukken hakken, in een zakje doen, beetje olie, zout en kruiden erbij, goed husselen en dan in een bakblik een ruim half uur in de oven op 210 oid) of we eten rijst met een italiaanse slag (italiaanse kruiden erdoor, gedroogde tomaatjes, geroosterde pijnboompitjes en dan groenten er door doen) Wat groente verder lekkerder maakt (vind ik) is als je meerdere dingen doet (boontjes, broccoli en wortel) met wat geroosterde pijnboompitjes er overheen oid. Of wat uitgebakken spekjes.
Maar wij eten ook niet elke dag hetzelfde hoor... Alleen wel aardappels, maar wel elke dag andere groente en ander vlees of vis... Heb het nou eenmaal altidj zo geleerd, heel mn familie eet zo en de meeste hebben geen overgewicht of ziektes ofzo, dus zie niet in waarom ik het nou weer zou moeten veranderen.
Wij eten hier ook elke dag wat anders en dat varieert van aardappels, groente en vlees tot pasta´s, bami, rijst met toebehoren, Salades en stoofschotels elke dag van de week eten wij wat anders. Soms als traktatie pannekoeken bakken, maar daar zit dan wel weer hartige vulling op ipv alleen suiker/stroop. Zelfgemaakte pizza. Maar als ik dit zo lees mag jij ook wel eens een week met me meekoken, zodat ik dit ook kan leren maken ziet er erg lekker uit.
Hier ook niet elke dag aardappelen, groente en vlees! Vaak rijst of iets!! Ik heb momenteel op mijn weeklijstje wat meer aardappelen staan omdat schoonmoeders hier momenteel eet ivm ziekenhuis opname schoonvader! Mijn week ziet er als volgt uit nu; maandag: ik & schoonmoeder pizza manlief shoarma met broodje en sla dinsdag: aardappelen bloemkool + tuinkruidensausje verse worst + jus woensdag rijst kipfilet paprika & ui hier voeg ik aan toe; kipkruiden, ketjap (zoet&zout) beetje chili saus... donderdag (vandaag): aardappelen witlof --> slasaus, ham, uitje, augurkje vlees --> verrassing schoonmoeder doet boodschappen + jus vrijdag: rijst broccoli + sausje?? vis zaterdag: frituur :O zondag: soep met stokbroodje en kruidenkaas