hallo meiden, Een vraagje! Morgen heb ik een etentje met vriendinnen, dit is al een lange tijd geleden afgesproken en ik zou voor de creme brulee zorgen. Dit maak ik zelf en het staat minstens een uur in de oven. Mag ik dit nu wel of niet eten... zijn de eieren dan gaar of nog rauw? Ik heb al veel gegoogled maar kom er gewoon niet uit. Iemand een idee? Of zal ik helaas een ander dessert moeten verzinnen? alvast bedank!
Als het niet zou kunnen heb ik een probleem! Ik heb het al meerdere malen in een restaurant op! En zeker als je het zelf maakt en een uur inde oven laat staan zal het helemaal wel goed zijn. Ik zat laatst aan mijn, zoveelste!, citroen meringue taart toen ik bedacht of dat wel of niet kon. Dat vind ik eerder twijfelachtig!
thanks! phoe, grote opluchting hier! haha Dan ga ik morgen een hopelijk heerlijke creme brulee citroengras met aardbeien maken! hmmmm
haha dankje wel. Net de boodschappen gedaan en het liefst wil ik ze nu al maken! Maar nog even geduld tot morgen hebben en dan koken en vooral smullen! En je hoeft er niet voor uit eten te gaan. Gewoon zelf maken. Is niet zo heel moeilijk.
hihi, had idd niet goed gelezen! Lekker hoor dat je die zelf gaat maken! Je mag mij ook wel pb'en Ik maak weleens heerlijke chocomousse, maar nu ben ik én het recept kwijt én er gaan rauwe eieren in... Dus helaas voor mij zal 't voorlopig niet gaan Ach ja, heb net lekkere cookie dough gehaald voor mezelf, ook lekker
Jippie! Tanx!! Zal ik (als ik nog niet bevallen ben) m'n mannetje eens lekker mee verwennen volgende week (en mezelf natuurlijk )
uhm rauwe ieren kunnne toch nooit kwaad voor je kleintje dacht ik? tis toch meer dat t een risico voor jezelf is ivm salmonella..? mmmm dat klinkt trouwens wel heel erg lekker, als je het recept nog kwijt wil, meld iki mij vrijwillig aan ben dol op creme brulee en lijkt me heerlijk nmet citroengras en aardbeien! kan me er nu al op verheugen
Goedemorgen! Ik heb de creme brulee wel laten staan toen ik het had gemaakt. Had het heerlijk klaargemaakt, en toen pas over na gedacht. Ik vond er toch wel heel veel rauwe eieren in zitten, en het word niet boven de 180 graden verhit, dus durfde het niet aan! Na de bevalling maar lekker veel eten Op internet las ik ook veel verschillende reacties, maar toch wel vaak van beter van niet!!
@tinkerbell81 recept verstuurd. @augustus baby hmmm je maakt me onzeker. haha ik ga nu weer twijfelen... maarja. het staat wel een uur in de oven. En de eieren zelf vertrouw ik ook goed. Die komen van m'n eigen kippen en die beestjes krijgen niets geks te eten. hmm ik kijk nog wel even wat ik ga doen.
Als de eieren in de creme brulee nog rauw zijn... dan is je creme brulee niet goed hoor... dan loopt ie uit enzo. Als je eieren kookt komt het water niet boven de 100 graden en dan wordt het ook gaar