HELP!!!!! Kippensoep te redden? (schiften?)

Discussie in 'De lounge' gestart door soppie, 15 apr 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. soppie

    soppie Bekend lid

    31 mrt 2011
    836
    32
    28
    NULL
    NULL
    Hallo dames,

    Vandaag vier ik mijn verjaardag en heb gisteren een hele grote pan met kippensoep gemaakt. Toen deze was afgekoeld heb ik het in de koelkast gezet. Maar toen ik vanochtend de koelkast open trok, rook het naar rotte eieren. Dus ik de deksel van de pan afgehaald en ik zag een schuimkraag op de soep. In de pan zelf ruik ik geen rotte geur. Is mijn soep nou gaan schiften en is deze nog te redden? Ik ben trouwens niet ongesteld, en zover ik weet heeft het niet geonweerd.

    Groetjes.....
     
  2. sannie30

    sannie30 Fanatiek lid

    24 jan 2011
    1.050
    9
    38
    Als het in de pan niet stonk, dan zal je waarschijnlijk niet de lucht van de soep hebben geroken. Misschien de eieren eens checken?? :D

    Hier komt op de soep ook altijd klonters vet te liggen, als ik 'm een nachtje laat staan. Als je 'm dan weer opwarmt, dan lost dat vanzelf op. Maar weet niet of dat hetzelfde is, als "jouw" schuimkraag...
     
  3. soppie

    soppie Bekend lid

    31 mrt 2011
    836
    32
    28
    NULL
    NULL
    Ik ben alles nagegaan in de koelkast, maar er is niets open (heb geen eieren in de koelkast) liggen. De bekende vetlaag had ik de vorige keer ook, maar nu is het echt een schuimkraag....
     
  4. Krissie85

    Krissie85 Niet meer actief

    You're kidding me right??!!

    Ik zou zeggen, gewoon even proeven!!
     
  5. soppie

    soppie Bekend lid

    31 mrt 2011
    836
    32
    28
    NULL
    NULL
    Nope i'm not kidding ;)

    Weet niet of het een fabel is, maar dat zijn 2 elementen die ervoor kunnen zorgen dat soep of sauzen gaan schiften.
     
  6. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.556
    5.653
    113
    Vrouw
    Hahahah hoe doen vrouwelijke koks dat dan?
    Die werken gewoon niet als ze ongesteld zijn ofzo?:p
     
  7. soppie

    soppie Bekend lid

    31 mrt 2011
    836
    32
    28
    NULL
    NULL
    Omdat het om kippensoep gaat ben ik bang om het te proberen. Kon ook niet echt concrete antwoorden vinden op het internet, dus vandaar dat ik hier mijn vraag stel. Ik baal als een stekker, word morgen 30 lentes jong :D en normaal vier ik het niet, dus dacht gaat eens lekker gek doen en iedereen uitnodigen en heb 15 man beloofd dat ik lekkere kippensoep zou maken en dat ze mee konden eten.
    Duur grapje als ik chinees moet gaan halen last minute.....
     
  8. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Als het de soep is... Kun je die wel weggooien...
     
  9. Mentiera

    Mentiera Actief lid

    29 mrt 2010
    419
    0
    0
    NULL
    NULL
    Is gewoon nog te eten hoor! Het schuim kan je er even vanaf halen met een opscheplepel.
    Fijne verjaardag!!
     
  10. Desert

    Desert Fanatiek lid

    18 jul 2008
    3.216
    0
    0
    Volgens mijn man is het schuim, de eiwitten die van de kippensoep komen, het schuim eraf halen en dan proeven, volgens mijn man moet het goed zijn....

    Ikzelf had t niet meer gedurfd hahaha
     
  11. poppedopje

    poppedopje Fanatiek lid

    29 mrt 2010
    2.389
    1
    0
    NULL
    Vlak aan zee
    Heb je er toevallig (sperzie)boontjes in zitten?
     
  12. soppie

    soppie Bekend lid

    31 mrt 2011
    836
    32
    28
    NULL
    NULL
    Nee, Gisteren alleen het water met de kippenbouten en boullionblokjes opgezet, af laten koelen en in de koelkast gezet. Ik wilde vanmorgen, de ui & prei toevoegen en langzaam opwaren.
     
  13. LittleMonsters

    LittleMonsters Niet meer actief

    Zou het niet meer doen.
    En als je zelf al bang bent om het gaan te proberen te eten of het nog goed is waarom zou je het dan wel aan je gasten geven:(..
     
  14. maffedoo

    maffedoo Actief lid

    6 dec 2011
    301
    0
    16
    ergens
    De kip is de dood!!!!!! Sorry ff flauw grapje....Maar heb het ff mijn soep expert gevraagt en die zegt al.....vet laag is normaal schuimkraag niet!!!!!!
     
  15. Marjolente

    Marjolente Bekend lid

    13 jul 2011
    969
    0
    0
    Secretaresse
    Leiden
    Haal het schuim eraf, zet hem nog een keer aan en ruik daarna even of het nog steeds stinkt. Ik kan het vaak beter ruiken als het eten opgewarmd is.
    Als het niet goed is, kun je dan niet snel nog even langs de winkel voor nieuwe ingrediënten?
     
  16. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Je soep is niet gsschift hoor.
    Het schuim komt door zetmeel.
    (Rotte) eierlucht zijn gewoon de eiwitten die je ruikt.

    Wat je moet doen is het schuim afscheppen, de soep in een schone pan doen en opwarmen.

    Eet smakelijk!
     
  17. soppie

    soppie Bekend lid

    31 mrt 2011
    836
    32
    28
    NULL
    NULL
    Nou meiden, ik pletter de soep gewoon weg :x Vind het gewoon te riskant. De vorige keer dat ik de soep maakte, heb ik hem gelijk na het trekken van de boullion, heet in de koude sneeuw gezet. Mmmmmm wel raar, maar niets aan te doen. En ik heb geen tijd meer om wat nieuws in elkaar te flansen, dus helaas pindakaas.....
    In iedergeval bedankt voor het meedenken ;)
     
  18. happy27

    happy27 Bekend lid

    21 apr 2006
    612
    0
    0
    Supermarkten zijn open
    Koop een paar blikken :)
    Doe het in een pan,en zeg, zelfgemaakt!
     
  19. Sarah84

    Sarah84 VIP lid

    21 jul 2008
    6.665
    1
    0
    Student en moeder
    Dordrecht
    Zonde hoor! Dat is iets wat wel vaker kan gebeuren! Tijdens het koken moet je ook schuim er af scheppen, misschien heb je dat dus alleen niet goed genoeg gedaan!
     
  20. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Ik maak geregeld zelf kippensoep (zelf trekken van kippenbouten) maar ik heb er nog nooit een stinkende schuimlaag op gehad :$
    Zou dit echt niet aan gasten geven (en ik ben niet snel bang dat iets slecht is eten heel veel dingen die over de datum zijn maar dan moet er geen luchtje aan zitten of een schuimkraag :D
     

Deel Deze Pagina