Help! BBQ, maar wat kan ik ruim tevoren klaarmaken???

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 17 apr 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Vrijdag as. hebben wij een BBQ voor onze familie (niet zo groot hoor, totaal zo'n 18 man die komen eten).

    Nu moet ik onverwachts werken vrijdag. Ga dan om 08.00u de deur uit en ben rond 17.30 weer thuis. De fam. komt tussen 17.30-18.00u.

    Normaal gesproken sta ik 's middags al in de keuken om salades te maken en ea. voor te bereiden. Dat gaat nu dus niet lukken.

    Hebben jullie tips/ideeen wat ik ruim van tevoren klaar kan maken? Of voor kan bereiden zodat ik de dag zelf nog maar heel weinig hoef te doen.
    Liefst de avond tevoren al.

    Voor vlees zorgen de mannen, dus daar hoef ik me niet druk om te maken. Het gaat dus om dingen voor erbij.

    Hoop zo dat jullie nog wat leuke ideeen hebben! Zit hier nu al over in de stress.
     
  2. LieseLeentje

    LieseLeentje VIP lid

    18 sep 2008
    5.406
    138
    63
    Vrouw
    Kruidenboter en de meeste sausjes. Bij de salades kan je bijvoorbeeld de aardappels en groenten al helemaal klaar hebben staan zodat het alleen maar even aangemaakt hoeft te worden.

    Aangezien jullie met 18 mensen zijn die je kent zal er vast niemand moeilijk doen als je vraagt of ze even willen helpen omdat je onverwachts de hele dag moest werken.

    Geniet van de BBQ en het eten!! :D
     
  3. Alita

    Alita Niet meer actief

    vraag familie voor de salade...

    En eventueel aardappelsalade kun je ook van te voren maken
     
  4. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Aardappelsalade is idd. een goed idee!
    'Gewone' sla hoeft natuurlijk ook niet zoveel werk te zijn.

    Verder genoeg sausjes, kruidenboter idd, satesaus (errug belangrijk, haha) en genoeg stokbrood en/of turks brood.

    Zo kom ik al een eind, toch???
     
  5. Alita

    Alita Niet meer actief

    vindt ik wel!
    Wij maken altijd salade met bleekselderij...heerlijk!
     
  6. en een koude pasta salade kun je ook van te voren maken

    stokbrood laten snijden bij de winkel, effe in de oven opwarmen
    kant en klaar salade en kruidenboter erbij

    komkommertjes kunnen van te voren gesneden, snoeptomaatjes
     
  7. honeyy

    honeyy VIP lid

    5 nov 2008
    7.635
    44
    48
    verkoopster babyspeciaalzaak
    helemaal of-topic hoor maar Hoe maak je zelf aardappel salade? :)
     
  8. Alita

    Alita Niet meer actief

    mijn versie...

    Aardappelen koken....natuurlijk:D in kleine blokjes
    Dan mengen met mayo en knoflook en verse peterselie..peper en zout....

    HHHHHEEEERRRRLLLIJK!:D:D
     
  9. giraf

    giraf Niet meer actief

    en mijn versie:

    Aardappels koken en in blokjes
    Paprika in blokjes (3 kleuren)
    Smac in blokjes
    Fijngesnipperd uitje.

    Sausje maken van +/- 2 eetl bouillion, mayonaise, knoflook en peterselie.

    Door elkaar mengen en smullen :)

    Voor TS
    Eigenlijk kun je (bijna) alles al van te voren maken, 'gewone' sla kun je ook al voorbereiden, maar dan zonder dressing anders wordt de sla slap.
    Aard salade / pasta salade / rijst salade kun je allemaal al van te voren maken.
    Of aardappeltjes met knoflooksaus

    Aard koken an af laten koelen. in grote stukken snijden.
    Sausje erbij 1/2 yoghurt/mayonaise, knoflook en bieslook of peterselie
    Dan kunnen je gasten de aardappels op hun bord leggen en de knoflooksaus eroverheen.... echt lekker!
     
  10. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113

    Mijn versie;
    * Aardappels koken (evt. in schil) helemaal af laten koelen en in kleine blokjes snijden
    * Mayonaise erbij
    * Knoflook erbij
    * Ham ik kleine reepjes snijden en erbij
    * Augurkje klein snijden en erbij

    Wij zijn er dol op! Haha!:)
     
  11. Alita

    Alita Niet meer actief

    krijg er zo`n zin in nu.....aaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhh
    Oh ja en lekker even laten intrekken allemaal hmmmmm
     
  12. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Maken??? Lekker voor vanavond joh;):p:D
     
  13. Alita

    Alita Niet meer actief

    hahah nee vandaag ga ik lekker zelfgemaakte lasagna eten!
     
  14. Milla Rose

    Milla Rose Fanatiek lid

    8 jul 2008
    4.084
    0
    0
    Ook salades met sla kun je van tevoren maken. Zorg dan alleen dat je de zaden (vochtige gedeelte) uit komkommer en tomaat snijdt / lepelt. Doe alle ingredienten in een plasticzak met wat lucht en bewaar de dressing apart. Ook vlees marineren kan van te voren. Er is ook een heerlijke koude pasta salade met fusili, creme fraiche, uitgebakken chorizo, sjalotjes en knoflook. Peper en zout naar smaak. Lekkerst op de tweede dag!
     
  15. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Oei, met wat lucht zeg je....
    Goed dat ik dat weet, ik probeer het altijd zo luchtdicht mogelijk te verpakken.
    Dank voor de tip!
     
  16. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113

    Ook errrggg lekker!!
     
  17. Alita

    Alita Niet meer actief

    ik lees lekker mee want ik zie veel lekkere dingen!!!!
     
  18. Alita

    Alita Niet meer actief

    dat klinkt zo lekker! dat ga ik ook maken zodra we gaan bbqen!
     
  19. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    10 jan 2010
    1.985
    0
    0
    Aardappels koken
    puree maken met beetje boter en aromatic.
    Blikje mexicaanse melange(doperwt,mais enz) en gekookte ei erdoorheen prakken.

    en deze is echt favoriet!
    Aardappels koken, in blokjes snijden.
    appels in kleine blokjes snijden (ik gebruik meestal granny smith)
    Rode biet heel fijn snijden (gekookt of potje)
    Mexicaanse melange
    bieslook in kleine stukjes knippen.

    Alles in een bak mengen pot mayo erdoor met wat aromatic kruiden( ik maak altijd heul veel:p). Hier kan je eventueel nog tonijn aan toevoegen, heerlijk!!

    ot; de salades kan je idd de dag van te voren al bereiden, de dag erna zijn ze toch vaak lekkerder ivm met de kruiden die er da goed intrekken. Komkommer e.d zou ik zelf persoonlijk niet dan al snijden omdat je er dan zo'n droog laagje opkrijgt.
     
  20. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Zou ik de sausjes die ik zelfmaak ook al de avond tevoren kunnen maken???
     

Deel Deze Pagina