Hee dames Aangezien er in de vaccins ook n vaccin zit voor hepatitus B (is redelijk nieuw toch?) ik dacht misschien is een klein beetje extra ingo niet overbodig... Het hoeft nl helemaal niet zo te zijn dat ze daar dus idd ook voor beschermd zijn! Bij sommige mensen slaat het gewoon niet aan... Normaal gesproken krijg je een serie van 3 prikken en word daarna na 6 weken dmv bloedprikken de bloedwaardes bekeken of het wel aanslaat.. En dit doen ze dus niet bij baby's Geen idee waarom.. T cb had er ook geen antwoord Op... Nouja voor sommigen zal t wel oud nieuws zijn.. Voor sommige niet.. Maar weet dus dat de kans er isdat je kind NIET beschermd is tegen HEP.B Liefs
dat is waar maar er is ook een kans dat het wel zo is he... en als je een verre reis maakt naar sommige bestemming moet je sowieso enten dus ik vind het wel goed. Mijn kids krijgen het sowieso ook al zijn ze ouder. Mijn man is in india geboren en ook al gaan we nooit kregen we dat ook opeens erbij... maar ik vind het dus wel ok.
Je laatste stukje snap ik niet helemaal... Bedoel je dat je ondanks je niet naar india gaat je kids wel t hep.B vaccin krijgen? En tsjaa hepatitus B is niet alleen voor op vakantie hoor En er is idd een kans dat het wel werkt.. Maar dat weet je dus niet ondat het niet word getest... Dus eigenlijk is dt vaccin dan een beetje doelloos... Want ondanks dat je kind ervoor geprikt word... Heb je geeeeen enkel idee of t werkt of niet... En daarbij.. Vind ik t wel een beetje apart.. Lijkt me dat je als moeder zijnde er vanuit gaat dat je kind is geent tegen hep.b wat dus helemaal niet hoeft te zijn En welk deel vind je eigenlijk wel ok? Het deel dat he het krijgt Of het deel dat t misschien niet werkt?
Je krijgt hoe dan ook een vaccinatie voor Hepatitis B als je een gezinslid hebt dat uit een 'risicogebied' komt, en India is een risicogebied. Hep B verspreid zich door bloed en door sexueel contact. Het risico dat je het overdraagt binnen het gezin (door bv gelijktijdig een wondje) is klein, maar wel aanwezig. Omdat babies en kleine kinderen het virus niet goed kunnen klaren (slechts 70% van de kinderen tot 7 jaar kan dat) kan het chronisch worden en dan heb je een serieus probleem. Chronische Hep B kan namelijk leiden tot levercirrose en leverkanker. Daarom enten ze in. Maar sinds 2011 wordt er ook bij alle babies geent voor Hep B als gevolg an het opvolgen van een advies van de WHO uit 1992. @TS: mag ik weten waar je de info vandaan hebt dat de vaccinatie niet altijd beschermt? Edit: laat maar ik heb het al gevonden in de bijsluiter: Apotheek.nl - Medische informatie - Medicijnen - hepatitis B vaccin Wow dat wist ik inderdaad niet!
Die kans is er bij elk vaccin he? Dat je kind ondanks de vaccinatie GEEN antistoffen aanmaakt en dus niet beschermd is tegen de dingen waartegen ze inge-ent worden. Is een kleine kans, maar hij is er dus wel. Wordt idd niet gecheckt: reden zal ws zijn dat de kosten daarvan niet opwegen tegen de kleine groep die dan niet beschermd blijkt te zijn.
Tuurlijk snap ik dat je nooit 100% garantie heb dat t werkt... Maar waarom word bij een volwassene wel altijd de bloedwaarde bepaald Om te kijken of het aanslaat... En ik heb dit niet van een dekundige professor ofO hoor haha dus waar info vandaan tw halen is.. Geen idee Maar het levende bewijs dat het dus niet aan hoeft te slaan is mn ma... Ondanks dat ze 2x een serie van 3 prikken heeft gehad.. Er is dus ook geen idee of dat erfelijk kan zijn.. Dat het dus bijv bij mij zoon ook niet aanslaat ofzo
Als volwssenen dit vaccin krijgen worden ze dus getest of het aanslaat of niet../ Bij baby's ben je dus altijd in het ongewisse omdat er niet naar gekeken word En daarbij zou je na dese vaccins levenslang beschermd zijn... Dus misschien denkt mijn kind wel ooow ik ben toch ingeent dus beschermd
Er bestaat toch altijd een kleine kans dat een vaccin niet aanslaat ? Voor mij is dit eigenlijk niet nieuws, ik ben een van die kinderen waarbij sommige vaccins niet aanslaan
Misschien dat je het RIVM eens kunt mailen, TS? Die moeten cijfers hebben van hoeveel mensen er zijn bij wie zo'n vaccin niet aanslaat en of de kans hoger is als een familielid zeg maar 'immuun' is voor de vaccinaties.
Ik meen ook gelezen te hebben dat dat de reden is om nu baby's ook tegen Hep.B te vaccineren; omdat ze jong gevaccineerd worden, is de kans dat het vaccin 'pakt' groter. Maar ik kan het niet terug vinden, dus pin me er niet op vast.
Is bij alle vaccins zo dat je niet weet of het aanslaat. De controle bij volwassenen is alleen als je er zelf achteraan gaat, wordt niet standaard gedaan. Vind vaccinatie hep b ook echt onzin! Deze ziekte krijg je niet zomaar. CB was het met me eens, maar helaas is er geen keuze. Ned. Heeft zich hierin enkel geconfirmeerd aan buitenlandse normen. In Ned. Speelt hep b helemaal niet.
Je hebt inderdaad geen keuze in Nederland want het zit bij het combinatievaccin. Wil je toch de Hep B eruit dan kan dat wel maar moet je zelf betalen (via de huisarts). Ik vond het ook onzin om babies tegen zo'n sexueel overdraagbare ziekte in te enten. Er zit trouwens ook meer aluminium in dat combi-vaccin, schijnt niet al te gezond te zijn voor kleintjes - speelde ook mee bij ons om toch het vaccin zonder Hep B te kiezen. Pediacel - HA heeft het voor ons besteld maar we kregen dus wel een rekening. Viel op zich mee - zo'n 15euro. Maar tikt wel aan als je er 4 moet bestellen...
Hoi hoi. Toevallig heb ik net mijn 3 prikjes voor hep.b gehad. Dit vanwege mijn werk. En vandaag moest ik idd bloedprikken. Toevallig vroeg ik hoe groot de kans was dat z'n inenting niet aanslaat. Deze persoon deelde mij mee dat de kans onwijs klein is. En dat er ook na de leeftijd gekeken wordt. Volgens haar was het zo dat hoe jonger je bent hoe kleiner de kans is dat het niet aanslaat. Ik denk dus dat dat de redenen is dat baby's niet ook nog bloed hoeven te prikken omdat de kans echt onwijs klein is.