24 cm bakring. & de taartdoos heb ik bij het bouwhuis taart & decoratie weg. Maar je zou ook bij een bakwinkel of de hema kunnen vragen.
Thanks mamavesmee! Ik ga het weekend voor de kwarktaart met witte chocolade en passievrucht om mee te beginnen. Lijkt me een heel lekkere en makkelijk (?) te maken..
ik heb voor dit weekend een aardbei-roomtaart gemaakt. Bisquitkapsel in 3 lagen. Daartussen 1 laag banketbakkersroom met stukjes verse Hollandse aardbeien, tussen de tweede laag mon-chou met een beetje slagroom en gepureerde aardbeien. Afgesmeerd met botercrème en bedekt met marsepein&fondant (gemengd). Daarnaast een stam van bisquit en ertussen peer, banketbakkersroom, afgesmeerd met witte-chocoladebotercrème en marsepijn met cacao. Bovenop ook de botercrème met geroosterde macademia's en pecannootjes en wat chocolade. De volgende keer zou ik er toch meer noot en donkere chocolade in verwerken...
En ik "zit" momenteel helemaal in de macarons.. Heerlijk! Moet ze dan ook even showen. Zijn inmiddels al lang op.. natuurlijk. Bekijk bijlage 238822
klinkt fantastisch allemaal: Dit is mijn taart, die het erg goed doet bij de familie, recept heb ik uit een boekje van koopmans, alleen dan aangepast aan mijn eigen smaak beslag: 250 gr cakemeel 350 gr basterdsuiker 150 gr wortelen geraspt 2 tl kaneel snufje nootmuskaat 200 ml olie 4 eieren 1 zakje walnoten á 55 gr vulling/topping: 1 zakje vanillesuiker 75 gr poedersuiker 1 bakje mascerpone 1 zakje walnoten á 55 gr Bereiden meel, basterdsuiker, eieren, kruiden, wortelen, olie door elkaar mixen, daarna walnoten toevoegen en nog even door roeren Dit in een bakvorm doen, deze van te voren wel invetten met spray of bakboter Dit in een voorverwarmde oven op 170 graden voor 55 minuten. Aan einde van baktijd even checken of hij gaar is in het midden (hij rijst in het midden hoog op!) Taart hierna goed laten afkoelen en dan de taart door de midden snijden. Topping maken: mascerpone, vanillesuiker en poedersuiker door elkaar mengen. Tip: laat de mascerpone ruim van te voren even uit de koelkast, dan is dit klusje sneller geklaard ) Deze topping doe je tussen de taart en op de bovenkant van de taart. De bovenkant bestrooi je nog met walnoten. Hij lijkt heel moeilijk maar is echt een fluitje van een cent!
Ik heb vorige week de witte chocolade kwarktaart gemaakt!!! Heel erg heavy!!!! Had er geen fruit bovenop gedaan maar dat doe ik de volgende keer dus wel!!! Dat miste ik echt zou die taart mss wat frisser worden als je ipv kwark griekse yoghurt zou gebruiken?
red velvet cheesecake Erin's Food Files » Lincoln’s Red Velvet (Cheesecake) Cake Die heb ik gemaakt voor mijn verjaardag en was heerlijk Wel veel werk, maar niet moeilijk. Hier heb ik nog meer leuke dingen staan: Cake allsorts
Op die site staan veel lekkere taarten zeg!! Alleen jammer dat het allemaal in het engels is... Ben niet zo heel goed in het vertalen zeg maar
Nee, helaas.. Ik ben ziek, dus heb geen boodschappen kunnen doen.. Ik ga mijn vriend even vragen morgen de spullen mee te nemen, dan heb ik toch nog wat even binnenshuis te doen. Kan niet wachten hem te proeven! Kan ik ook gewoon de hele bovenlaag bestrijken met passievrucht? Lijkt me namelijk wel fijn alles in ene keer te doen.. En wat voor fruit is nog meer lekker om hiervoor te gebruiken?
Het is ook lekker om met een beetje verse jus d orange of ananassap uit pak en die passievruchten een gelantine laagje op de taart te maken. Als de taart opgesteven is het gelantine mengsel erover heen gieten (ongeveer een halve cm ofzo) . Weer laten opstijven en zo krijg je een mooi strak laagje er over. Oogt altijd erg chique vind ik.. Jammie!
Gewoon de normale marie-biscuitjes. Of de digestives koeken. Zou echt geen bastognekoeken doen, wordt het veelste zwaar van.
Ik had trouwens wel ruime hoeveelheid koekjes. Anders wordt het best een dun bodempje. Rest van het kruim kun je gewoon invriezen namelijk.