taart recepten

Discussion in 'De lounge' started by linnepinneke, Apr 8, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    24 cm bakring. & de taartdoos heb ik bij het bouwhuis taart & decoratie weg. Maar je zou ook bij een bakwinkel of de hema kunnen vragen.;)
     
  2. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Suiker aanvullen kan hoor! Maakt voor de smaak niet zo veel uit.
     
  3. MissXX

    MissXX Fanatiek lid

    Oct 9, 2011
    2,027
    0
    0
    Nijmegen
    Thanks mamavesmee! :)

    Ik ga het weekend voor de kwarktaart met witte chocolade en passievrucht om mee te beginnen.
    Lijkt me een heel lekkere en makkelijk (?) te maken..
     
  4. Melanina

    Melanina VIP lid

    May 20, 2008
    9,070
    0
    0
    Pedagogisch medewerkster
    Spijkenisse: Eindelijk na 13 rondes zwanger !!!!
    en zijn er nog nieuwe ideeen ????
     
  5. nijntje81

    nijntje81 Fanatiek lid

    Jul 11, 2011
    1,738
    0
    0
    Big City
    ik heb voor dit weekend een aardbei-roomtaart gemaakt. Bisquitkapsel in 3 lagen. Daartussen 1 laag banketbakkersroom met stukjes verse Hollandse aardbeien, tussen de tweede laag mon-chou met een beetje slagroom en gepureerde aardbeien. Afgesmeerd met botercrème en bedekt met marsepein&fondant (gemengd).

    Daarnaast een stam van bisquit en ertussen peer, banketbakkersroom, afgesmeerd met witte-chocoladebotercrème en marsepijn met cacao. Bovenop ook de botercrème met geroosterde macademia's en pecannootjes en wat chocolade. De volgende keer zou ik er toch meer noot en donkere chocolade in verwerken...
     
  6. Melanina

    Melanina VIP lid

    May 20, 2008
    9,070
    0
    0
    Pedagogisch medewerkster
    Spijkenisse: Eindelijk na 13 rondes zwanger !!!!
    die zien er heerlijk uit

    Ik ga denk die Oreo taart uitproberen
     
  7. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0
    #68 macy77, Apr 22, 2012
    Last edited: Apr 22, 2012
    En ik "zit" momenteel helemaal in de macarons..
    Heerlijk! Moet ze dan ook even showen. Zijn inmiddels al lang op.. natuurlijk.

    View attachment 238822
     
  8. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0
    Gelukt? Ik vind hem super lekker!
     
  9. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    Mar 8, 2012
    2,321
    1,421
    113
    Female
    klinkt fantastisch allemaal:

    Dit is mijn taart, die het erg goed doet bij de familie, recept heb ik uit een boekje van koopmans, alleen dan aangepast aan mijn eigen smaak

    beslag:
    250 gr cakemeel
    350 gr basterdsuiker
    150 gr wortelen geraspt
    2 tl kaneel
    snufje nootmuskaat
    200 ml olie
    4 eieren
    1 zakje walnoten á 55 gr

    vulling/topping:
    1 zakje vanillesuiker
    75 gr poedersuiker
    1 bakje mascerpone
    1 zakje walnoten á 55 gr

    Bereiden
    meel, basterdsuiker, eieren, kruiden, wortelen, olie door elkaar mixen, daarna walnoten toevoegen en nog even door roeren
    Dit in een bakvorm doen, deze van te voren wel invetten met spray of bakboter
    Dit in een voorverwarmde oven op 170 graden voor 55 minuten. Aan einde van baktijd even checken of hij gaar is in het midden (hij rijst in het midden hoog op!)
    Taart hierna goed laten afkoelen en dan de taart door de midden snijden.

    Topping maken:
    mascerpone, vanillesuiker en poedersuiker door elkaar mengen.
    Tip: laat de mascerpone ruim van te voren even uit de koelkast, dan is dit klusje sneller geklaard :))

    Deze topping doe je tussen de taart en op de bovenkant van de taart. De bovenkant bestrooi je nog met walnoten.

    Hij lijkt heel moeilijk maar is echt een fluitje van een cent!
     
  10. linnepinneke

    linnepinneke Fanatiek lid

    Oct 8, 2010
    3,046
    0
    0
    Middelburg
    Ik heb vorige week de witte chocolade kwarktaart gemaakt!!! Heel erg heavy!!!! Had er geen fruit bovenop gedaan maar dat doe ik de volgende keer dus wel!!! Dat miste ik echt
    zou die taart mss wat frisser worden als je ipv kwark griekse yoghurt zou gebruiken?
     
  11. Rosao

    Rosao VIP lid

    Nov 3, 2007
    12,893
    1,390
    113
  12. linnepinneke

    linnepinneke Fanatiek lid

    Oct 8, 2010
    3,046
    0
    0
    Middelburg
    Op die site staan veel lekkere taarten zeg!! Alleen jammer dat het allemaal in het engels is... Ben niet zo heel goed in het vertalen zeg maar :(
     
  13. nijntje81

    nijntje81 Fanatiek lid

    Jul 11, 2011
    1,738
    0
    0
    Big City
    oh, die red velvet staat ook nog op mijn lijstje ;)
     
  14. brabbel1988

    brabbel1988 VIP lid

    Jul 8, 2009
    7,504
    139
    63
    Ik krijg honger van jullie lekkere recepten, en foto's!
    Snel weg hier uit t topic, ;)
     
  15. MissXX

    MissXX Fanatiek lid

    Oct 9, 2011
    2,027
    0
    0
    Nijmegen
    Nee, helaas.. Ik ben ziek, dus heb geen boodschappen kunnen doen..
    Ik ga mijn vriend even vragen morgen de spullen mee te nemen, dan heb ik toch nog wat even binnenshuis te doen. Kan niet wachten hem te proeven!

    Kan ik ook gewoon de hele bovenlaag bestrijken met passievrucht?
    Lijkt me namelijk wel fijn alles in ene keer te doen..
    En wat voor fruit is nog meer lekker om hiervoor te gebruiken?
     
  16. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0
    Het is ook lekker om met een beetje verse jus d orange of ananassap uit pak en die passievruchten een gelantine laagje op de taart te maken.
    Als de taart opgesteven is het gelantine mengsel erover heen gieten (ongeveer een halve cm ofzo) . Weer laten opstijven en zo krijg je een mooi strak laagje er over.
    Oogt altijd erg chique vind ik.. Jammie!
     
  17. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113
    @Macy; wat voor biscuits gebruik jij hier altijd voor??
     
  18. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0
    Gewoon de normale marie-biscuitjes. Of de digestives koeken.
    Zou echt geen bastognekoeken doen, wordt het veelste zwaar van.
     
  19. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0
    Ik had trouwens wel ruime hoeveelheid koekjes.
    Anders wordt het best een dun bodempje.
    Rest van het kruim kun je gewoon invriezen namelijk.
     

Share This Page