Kindermenu: carpaccio en zwarte pasta...

Discussie in 'Voeding' gestart door prettymum, 22 apr 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. prettymum

    prettymum Niet meer actief

    Net een heerlijke verjaardagslunch van jarige opa gehad in een redelijk deftig restaurant. Wij met z'n alleen aan het voorgerecht: carpaccio van kabeljauw. Maar gelukkig, voor mijn neefjes van zes en acht hadden ze wat anders. Gewone carpaccio! Mmmm...

    Dus die jongens heel blij (lees lichtelijk wantrouwig): 'wat is dat?'.
    Mijn man saves the day door te zeggen: 'dan krijg je allemaal plakjes worst'. Reactie: 'Yes!'. Na toch een beetje miezemuizen aten ze er wat plakjes van.

    Hoofdgerecht was friet maar aangezien een van de twee dat niet lekker vindt hadden we gevraagd (van te voren al) om pasta met rode saus. Na een blik op het bord dachten we al: 'oh jee'. 'Waarom is het zwart?' vroeg onze zes jarige. De serveerster vertelde hem dat het gewoon pasta was maar dan met een kleurtje.

    Helaas, daar de pasta niet gewoon wit was werd er niks gegeten. De bediening begreep het allemaal niet zo geloof ik.

    Nu vraag ik me af. Weten mensen niet dat kinderen het liefst GEWONE dingen willen eten? En rauw vlees voor een kind van zes?
     
  2. prettymum

    prettymum Niet meer actief

    Ik weet eigenlijk niet precies wat ik met dit topic wil hoor. Vooral mijn ongeloof even spuien.

    Ik weet dat er wel mensen zijn die graag willen dat hun kinderen dit soort dingen ook leren eten onder het mom van opvoeden. Echter voor mijn neefjes is capaccio nog wat vroeg :) .
     
  3. Druif78

    Druif78 VIP lid

    11 feb 2008
    9.724
    1
    36
    Volgens mij wordt rauw vlees voor een bepaalde leeftijd zelfs afgeraden? Ivm Listeria bacterie enzo?
    De meeste restaurant hebben toch ook wel een kindermenu op de kaart? Mmm, beetje vreemd wel.
    Dus jullie waren daarna nog even doorgereden naar de Mac ;)
     
  4. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Oh, ik vind het eigenlijk altijd zo jammer dat de kinder menu's bestaan uit kipnuggets, appelmoes, friet en dat soort onzin. Wat is gewoon? Ik leer mijn kinderen dat ze dingen moeten proberen en dan eten ze maar een keertje wat minder.

    Ik vind 6 jaar wel een beetje de ondergrens voor carpaccio dus dat snap ik wel. Al vind ik de carpaccio van kabeljauw wel weer geschikt. De pasta? Daarvan zou ik zeggen.. 6 en 8 jaar? Gewoon proberen, het smaakt hetzelfde.
     
  5. Flamingo

    Flamingo Bekend lid

    9 dec 2009
    900
    0
    0
    Shopmanager / parttime
    haha grappig!
    Ik vind het wel een beetje een rare keuze voor een kindermenu van dat restaurant, maar aan de andere kant als dat bij hun bedrijfsvoering / wat ze willen uitstralen past...; friet met knakworst of frikandel heeft ook niet echt meerwaarde....

    Ach zo hebben ze een keer mogen proberen wat ze anders niet gekregen zouden hebben ;) ...
    Carpaccio heb ik ook mijn twijfels bij ivm rauw vlees, maar als het maar een klein beetje is. Dat restaurant zal geen risico nemen toch?

    Morgen weer lekker een gewone maaltijd! haha maar ik snap je wel hoor. Voor kids was het wel een culinair hoogstandje!! :D
     
  6. prettymum

    prettymum Niet meer actief

    Mijn andere neefje heeft wel gesmuld van friet met frikandel hoor! Prachtig opgediend in allemaal mooie bakjes op een rechthoekig bordje. En wij hadden mazzel want we mochten de restjes capaccio opeten, Ha Ha!

    Nu zijn helaas deze twee mannetjes de makkelijkste niet met eten, vandaar dat ik echt even dacht: oh oh... Ik ben heel benieuwd hoe ons klein ukje later met dit soort uitdagingen om zal gaan. Hij heeft in elk geval een vader die heel creatief is, met zijn 'carpaccio is allemaal plakjes worst'. Hij prijst sperzieboontjes ook aan als groene frietjes :)

    Ik ben wel benieuwd of hethelpt als je zelf benadrukt dat eten vooral heel leuk, lekker en gezellig is, of dat je kind, als het echt een moeilijke eter is, dat gewoon zal houden.

    Die van ons eet tot nu toe echt alles wat we hem in zijn mond stoppen (is nu een half jaar), maar bij dreumesen/peuters/kleuters gaat het natuurlijk niet om de smaak, maar om hoe eten eruit ziet, iets anders dan anders vinden en het daarom al bij voorbaat niet willen, eigenwijsheid...

    Ik ben nu al helemaal druk met al grof eten geven, verse dingen, gevarieerd, stukjes oefenen, alles in de hoop dat hij eten leuk en lekker zal gaan vinden. Zodat hij niet, net als ik vroeger een kieskeurig steegje wordt dat bang is om nieuwe dingen te proeven en bij andere mensen eten maar 'eng' vindt omdat je eens iets mocht krijgen wat je niet 'lustte'. Ik vond dat als kind echt niet leuk en had best gewild dat ik van alles lustte, maar bij ons was eten altijd echt een strijd ipv dat ik dacht: 'leuk! We gaan eten!'.
     
  7. prettymum

    prettymum Niet meer actief

    Leuk dat mijn telefoon zelf denkt. Kieskeurig steegje? (is dus: kieskeurig kind)
     
  8. Escal

    Escal Fanatiek lid

    12 aug 2009
    3.441
    0
    0
    limburg
    vind het eigenlijk heel netjes van het restaurant dat ze het menu aan willen passen voor de kids. zoals je zelf al zegt het was een deftig restaurant, geen mc donalds, dan kun je denk ik niet verwachten dat ze helemaal op kinderen in zijn gesteld, dus om dan "from scratch" pasta met rode saus maken ipv frietjes (die over het algemeen altijd in een kindermenu zitten) en carpaccio is in mijn ogen voor die leeftijd prima om ook eens te eten, is weer eens wat anders dan tomatensoep.

    denk dat je de volgende keer misschien beter kunt kijken naar een restaurant wat meer op kinderen is ingesteld...

    was het verder wel gezellig? is natuurlijk uiteindelijk wel het belangrijkste!
     
  9. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Rauw vlees was vanaf 6 jaar dacht ik, dus dat kan net..

    Die pasta is lastig. Aan de ene kant lusten die kindjes dat misschien niet en is het moeilijk voor hun om opeens iets anders te eten als ze dat niet gewend zijn.. Maar de kids zullen het toch ook eens moeten leren.

    Mijn jochie van 4 eet altijd met ons mee. In een restaurant kiezen we samen iets van de kaart wat hij wel lekker gaat vinden..
    Soms is er iets wat hij echt niet lust, zoals witlof, maar ook dat proeft hij elke keer braaf. Wil hij iets niet alleen uit koppigheid (ziet er gek uit, lust ik niet zonder te proeven etc), dan eet hij later maar wat meer bij de volgende gang, of thuis een boterham. Maar meestal proeft hij wel, en eet hij het met smaak op..
     
  10. prettymum

    prettymum Niet meer actief

    Ja hoor, was top! Ach, het was ook een lunch hè, thuis zal het avondeten wel hebben gesmaakt. En wij grote mensen hoeven uiteraard niet naar van der Valk omdat de kids kieskeurig zijn :)
     
  11. Escal

    Escal Fanatiek lid

    12 aug 2009
    3.441
    0
    0
    limburg
    inderdaad! fijn dat het geslaagd was!!
    kersjes op de appelmoes doen we thuis wel :p
     
  12. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ja, vind ik ook. Mijn kinderen hadden er denk ik echt van genoten (maar je die maak je echt niet blij met nuggets enzo).
    zo'n uitje in een goed restaurant is toch juist een leuk avontuur? Ik vind het idee om zwarte pasta in een kindermenu te geven briljant! Prikkelt ook de fantasie van een kind.
     

Deel Deze Pagina